3:0
(0:0, 2:0, 1:0)

Mladší dorost prohrál v Mladé Boleslavi, soupeři branku nedal

14.10.2017 / Vojtěch Drbohlav

Úvodní třetina zápasu ELIOD extraligy mladšího dorostu branku nepřinesla. Ty začaly padal ve druhém dějství. Dvakrát se prosadili domácí, nejprve v pětadvacáté minutě a poté 38 vteřin před druhým odchodem do kabin. Ve třetí dvacetiminutovce si už domácí vedení pohlídali, přidali ještě jednu branku a jejich vítězství v podobě 3:0 je věrným odrazem počtu střel na branku - 54:29 pro Mladou Boleslav. Po dvou vítězných zápasech tak Dukla tentokrát nebodovala.
14.10.2017 13:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 9. kolo

BK Mladá Boleslav

Krinwald – Sommer, Přenosil, Táborský, Rajgl, Holoubek, Kulvejt, Pokorný – Závora, Zajíček, Bartoň, Plíšek, Kredl, Hašlar, Kapal, Haas, Moc, Šíma, Kos, Simon
3

HC Dukla Jihlava

Maláč – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Brož, Moravec, Winkler, Chvátal, Mihulka, Chlubna, Augusta, Menšík, Havel, Kochrda, Polodna, Kravec
0
Branky a nahrávky: 25. Šíma (Simon, Zajíček), 40. Haas (Táborský), 59. Kapal (Přenosil). Rozhodčí: Bejček – Zháňal, Hradil. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 54:29. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Mladá Boleslav měla k dispozici přesilovou hru, ale v té se jí nepodařilo prosadit. Diváci viděli několik slibných šancí. Jihlava dokázala několikrát zahrozit před boleslavský brankářem, zejména na začátku první třetiny se jihlavští hráči několikrát drali až do brankoviště, kde doráželi. Roman Krinwald ale v první třetině neinkasoval.

Neinkasoval ale ani jeho brankářský protějšek Filip Maláč. Rajglova střela od modré čáry byla například tečována do ochranné sítě a nezadařilo se ani v závěru prvního dějství aktivnímu Jakubu Zajíčkovi. Ten byl tváří v tvář před gólmanem, ale nedokázal puk vhodně zpracovat a zakončit. Po prvních dvaceti minutách tedy bylo skóre bezbrankové.

V úvodu druhého dějství se obecenstvo ve ŠKOENERGO Aréně dočkalo prvního gólu. Na 1:0 pro Mladou Boleslav se přesně trefil Petr Šíma. Kolem poloviny zápasu se dost vylučovalo. Boleslavští kvůli tomu, že už podruhé v utkání hráli v šesti a následně ještě faulovali, museli být ve třech. I díky špatně sehraným přesilovkám Dukly se však Středočeši ubránili.

Ve 34. minutě mohli domácí navýšit své vedení. Ze střídačky vyjel Jindřich Plíšek a pohotově zachytil kotouč. Boleslavský útočník jel sám na branku, jenže Filipa Maláče nepřekonal. Kotouč zůstal před gólmanovým betonem. Na konci druhé třetiny měli Boleslavští ještě více ze hry a radovali se z druhého gólu. Po odražené střele byl u puku Oskar Haas, který se přesnou střelou radoval z druhé branky pro svůj tým. 17 sekund před koncem druhé části ujížděl na Romana Krinwalda osamocený Matouš Menšík, jenže ani jeho individuální akce nebyla zakončena gólem.

Na začátku třetí třetiny měla Dukla k dispozici přesilovou hru. Jenže ta působila ze strany hostů skutečně velice špatně. Mladá Boleslav bez problémů kontrolovala hru a navíc málem přidala třetí gól. Nechybělo totiž mnoho, aby puk kolem Maláčova betonu po střele Michala Simona skončil až v bráně. S ubývajícím časem se tempo hry zrychlovalo a bylo znát, že hosté hru více otevřeli.

Hráči Dukly se snažili dostat do zápasu. Po střele z mezikruží neuspěl Petr Brož a po střele od mantinelu se neradoval ani Matouš Menšík. V závěru utkání se Jihlava na nic nezmohla. Kvůli své nedisciplinovanosti navíc inkasovala ještě třetí gól. Při přesilové hře se v mezikruží napřáhl Lukáš Kapal a zakončil do protipohybu gólmana. Mladá Boleslav tak porazila Jihlavu bez většího odporu ze strany hostů 3:0.

Ohlasy trenérů

Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav): Čekali jsme podobný zápas, jaký jsme sehráli v Havlíčkově Brodě. To se potvrdilo. I Jihlava má jednu výbornou formaci, kterou jsme parádně pokryli jak v Brodě, tak i v tomto utkání doma. Ti hráči proti nám neudělali ani bod, znepříjemnili jsme jim to. Co se týče našich hráčů, tak podali dobrý výkon. Hráli zodpovědně zezadu a přesně to, co po nich chceme. Pokud to kluci budou plnit, budeme sbírat bodů víc.

Jan Dršata (HC Dukla Jihlava): Myslím si, že zápas mohl vypadat jinak, kdybychom proměnili hned první brejk, který jsme měli. Bohužel jsme ale trefili brankáře. Ve druhé třetině jsme dvakrát nepokryli dorážku a prohráli ji 0:2. Mladou Boleslav jsme naší hrou vyloženě dostali na koně. Soupeř si výsledek ve třetí třetině už pohlídal. Mladá Boleslav hrála výborně, její hráči dobře bruslili. V závěru zápasu jsme zkusili vabank, bohužel to ale nevyšlo a znovu jsme inkasovali na 0:3. Rozhodla produktivita, pokud by to na konci druhé třetiny bylo 2:1, možná bychom s tím zvládli ještě něco udělat, ale bohužel se to nepovedlo.