6:1
(0:0, 4:1, 2:0)

Mladšímu dorostu nevyšlo derby v Havlíčkově Brodě

21.10.2017 / Štěpán Ondráček

Mladší dorostenci Dukly jsou nyní v třízápasovém venkovním tripu a po prohře v Mladé Boleslavi na body v Havlíčkově Brodě nedosáhli. Na gól se čekalo až do 29. minuty, kdy se domácí BK ujali vedení a nedlouho poté zvyšoval Dominik Vacík. Jihlava sice snížila Matoušem Menšíkem, jenže v závěru druhé třetiny uskočil Havlíčkův Brod dalšími dvěma vstřelenými góly a udal tak ráz zápasu. Na konci zápasu se mladí Bruslaři prosadili ještě dvakrát a vyhráli tak 6:1. Duklu nyní čeká zápas ještě na ledě Motoru, poté se konečně představí doma v dalším krajském derby proti Žďáru nad Sázavou.
21.10.2017 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 10. kolo

BK Havlíčkův Brod

Král – Zych, Řehout, D. Vacík, Matula, Trupl, Kerber – P. Vacík, Kopic, Klofáč, Juřica, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Pártl
6

HC Dukla Jihlava

Maláč (41. Krejčí) – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Chvátal, Brož, Moravec, Winkler – Adam, Dýcková, Zdarsa, Augusta, Menšík, Havel, Kochrda, Polodna, Mihulka, Kravec
1
Branky a nahrávky: 29. Dáňa (Zych), 32. D. Vacík (Řehout, P. Vacík), 39. D. Vacík (Matula, Prýl), 40. Matula (Kerber, Kopic), 56. Juřica (Prýl), 57. Vyvial (Kopic) – 35. Menšík (Havel). Rozhodčí: Pokorný - Tichý, Kotrba. Vyloučení: 3:1. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 50:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.

Průběh utkání

Utkání začali lépe hráči Petra Beránka, kteří nedali soupeři žádnou šanci, avšak úvodní branka nepadla. Jihlava poté vyrovnala hru v přesilové hře, při které si vytvořila tlak, který musel ztlumit brankář Král. Oba dva týmy se předháněly v šancích, ale maskovaní muži ve svých modrých půlkruzích doslova čarovali, když zneškodnili takřka jisté góly. Největší šanci na otevření skóre měl Marek Kopic, který ve snaze překonat Maláče v jihlavské brance byl faulován Menšíkem a rozhodčí nařídili trestné střílení. K tomu se postavil sám nejlepší hráč Bruslařů – Kopic, ovšem svojí střelou zápěstím se nevešel mezi tři tyče. Dukla nejvíce komplikovala život domácím při přesilovkách, ale na místě byl vynikající Král, který své mužstvo podržel.

Prostřední dějství začalo tak, jak skončila první třetina, tudíž parádním hokejem z obou stran. Havlíčkobrodští dělali více chyb, čehož jihlavští hráči využívali k častým protiútokům, ale ty pochytal Král. Přítomní diváci se poté dočkali i gólové radosti. Josef Dáňa našel volný kotouč a vykoupal brankáře Maláče, který neměl nárok. Za několik minut bylo v Kotlině ještě veseleji, když tvrdou ranou od modré přesně zamířil kapitán týmu Dominik Vacík. Domácí družina poté měla velkou šanci přidat třetí gól, avšak vše vyřešila pozorná jihlavská defenziva. O pár minut později se dočkali i hosté. Matouš Menšík našel osamocený puk před Králem a nekompromisně zakončil k pravé tyči. Jihlava si poté vybrala slabší chvíli, když inkasovala dvě branky za minutu a čtyři sekundy. David Matula nabil na modrou čáru Dominiku Vacíkovi, který prostřelil Maláče nad pravý beton. O několik okamžiků později se z asistenta Davida Matuly stal úspěšný střelec, když se prosadil od modré a trefil horní roh branky.

Třetí dějství odehráli mladí Bruslaři s uvolněním, ale to vycítili hráči Dukly, kteří podnikli několik protiútoků. Se všemi pokusy si poradil vynikající Daniel Král, který dál trápil Jihlavské. Mladí Bruslaři, ač hráli úsporně, si připsali několik šancí, ale Filip Krejčí, který nahradil Filipa Maláče, si vedl znamenitě. Utkání, které se divákům muselo líbit, nabídlo další dvě branky v posledních pěti minutách, avšak v jihlavské svatyni. Střelu Adama Prýla ještě Krejčí vyrazil svým pravým betonem, avšak na dorážku Vladislava Juřici byl už krátký. Konečnou podobu výsledku dala havlíčkobrodská osmadvacítka. Josef Vyvial využil milimetrové přihrávky od Marka Kopice a zavěsil do levého horního rohu.