3:4sn
(1:1, 0:1, 2:1 - 0:0)

09.09.2017 / David Panuška

09.09.2017 12:30, DHL extraliga juniorů - 2. kolo

Piráti Chomutov

Běhula – Kopic, Kleiner, D. Novák, Studený, Procházka, A. Novák, Hajič – Köver, Bajer, Polák, Hřebíček, Chlán, Kulich, Mařík, Šišolák, Krejčiřík, Šilar, Adámek
3

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Mareš, Rašín, Hrabaň, Krtek, Vála, Havelka – Kadleček, Jindra, Adam, Heinrich, Mejzlík, Hrbatý, Strnad, Waller, Peschout, Čermák
4
Branky a nahrávky: 19. Köver (Šilar, Hajič), 59. Köver (Hřebíček), 60. Hřebíček (Köver, Polák) – 12. Vála (Čermák), 33. Peschout (Hrbatý, Kadleček), 54. Mejzlík, rozh. náj. Heinrich. Rozhodčí: Petružálek – Toman, Goltsch. Vyloučení: 7:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 38:41. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.

Průběh utkání

Utkání začalo velmi aktivně. K vidění bylo mnoho střel. První vyloženou šanci mohli diváci však vidět až v páté minutě, kdy se po nahrávce od Vojtěcha Krejčiříka objevil sám před brankou Josef Bajer. Jihlavský strážce klece ale zasáhl. V sedmé minutě unikali dva domácí proti jedinému obránci. Martin Hřebíček nakonec volil ránu z vrcholu pravého kruhu, nicméně Šťastný zasáhl maskou a následně kotouč ukryl v náručí. Dukla mohla jít do vedení v jedenácté minutě, kdy Matěj Vála během dvojnásobné přesilovky na dvakrát zakončoval z mezikruží, ovšem na Richarda Běhulu recept nenašel.


O osmnáct sekund později se už hosté mohli radovat. Patrik Čermák z prostoru u levé tyče zkoušel procpat puk do klece Pirátů, ten však nakonec skončil v brankovišti kde byl připraven Matěj Vála s pohotovou dorážkou – 0:1. Zbývaly dvě minuty do konce první části a Martin Hřebíček s Jakubem Köverem se ocitli samotní před brankářem hostů. Puk však se proklouzal centimetry vedle pravé tyče. Z následné početní výhody dokázali Chomutovští srovnal. Po ose Hajič, Šilar se dostal puk až k volnému Jakubovi Köverovi na pravý kruh, který se nemýlil – 1:1.


Obrovskou chybu v úvodu druhé třetiny vyrobil brankář Šťastný, jenž při snaze odehrát puk upadl a sám tak na zcela odkrytou klec mohl pálit Jiří Kopic. Trefil ovšem jen obětavého obránce Jihlavy. Ve 25. minutě se v bezprostřední blízkosti klece ocitl Jakub Köver. David Šťastný se však nenechal zahanbit. O šedesát vteřin poté se mezi kruhy uvolnil Tomáš Hajič, který svou bombou ale trefil lapačku gólmana hostů.


V polovině zápasu se opět ukázal Jakub Köver, který s pukem obešel minimálně tři protihráče. Jeho akce skončila na brankáři Dukly. Jihlava si vzala zpět vedení v 33. minutě. Richard Běhula byl krátký na dvojnásobnou dorážku Richarda Peschouta, který při přečíslení dvou na jednoho dostal nahrávku od Adama Hrbatého – 1:2. Daniel Šťastný opět podržel hosty ve 36. minutě, když vyrážečkou zasáhl proti střele Jaroslava Kulicha z těsné blízkosti.


Na začátku třetí periody si na pas zpoza branky sjel Jakub Köver, který však z mezikruží netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Probíhala 46. minuta, když domácí mohli srovnat. Tom Polák se z místa před brankou netrefil do levé šibenice. Josef Bajer se uvolnil na levém kruhu, když byla poslední část ve své polovině. I proti jeho pokusu se blýskl Daniel Šťastný. Špatnou rozehrávku chomutovského celku dokázal potrestal v 54. minutě Tomáš Mejzlík, jenž rozvlnil síť přesnou střelou z mezikruží nad lapačku Běhuly – 1:3.


O minutu později vyslal Daniel Šilar na jihlavskou svatyni střelu z otočky. Lapačka gólmana Dukly byla však opět připravena. Chomutov zdramatizoval utkání minutu a 47 vteřin před koncem, kdy si Jakub Köver v početní výhodě vyjel na střed hřiště a zamířil přesně do pravé šibenice – 2:3. O vedení přišli hosté devět vteřin před koncem. Třetí kanadský bod si připsal Jakub Köver, který protlačil puk do brankoviště, kde ho pohotově dotlačil za brankovou čáru Martin Hřebíček - 3:3.


V prodloužení měl obrovskou příležitost Matěj Vála. Jeho střela z otočky však skončila na betonu Běhuly. Následně rozezněl tyčku Richard Peschout dělovkou od modré čáry. Tyč zvonila i po střele Dominika Adama, který střílel zpoza kruhů pro vhazování na závěr prodloužení. V samostatných nájezdech si vzali bod navíc hráči Dukly. Rozhodující nájezd proměnil Aleš Heinrich v páté sérii střelou nad beton Běhuly – 3:4.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Samozřejmě za dva body jsme rádi, ale s průběhem zápasu úplně ne. O tři body jsme přišli až v závěru utkání. Když jsme se dostali do vedení 3:1, tak jsme přestali hrát a domácím jsme dali hodně příležitostí k tomu, aby ten výsledek zkorigovali a nakonec i vyrovnali. I přesto jsme hráče pochválili za bojovnost za odvedený výkon a za celý víkend.“

Jaroslav Beck (Piráti Chomutov): „Taková ta letní pohoda a slušná hra se nám po tom nešťastným pátečním utkání vytratila. Byla tam z naší strany nervozita a netrpělivost. Chyběla nám koncentrace na hru, energie a důraz. Najednou jsme to chtěli rozhodovat každý sám. Byli tam některé zbytečné fauly, po kterých už se po sobě kluci dívali. A to je špatně. My tohle nechceme a budeme se snažit to nepřipustit. Určitě si z toho vyvodíme pro kluky i pro nás závěry a od toho se odpíchneme. Věřím, že se do té herní pohody vrátíme. Ale určitě to nebude jednoduché, ale všichni na tom maximálně zapracujeme. Opory si musí uvědomit, že mají tým táhnout přístupem a bojovností nahoru.“