6:4
(1:1, 2:0, 3:3)

16.09.2017 / Pavel Křivan

16.09.2017 12:00, DHL extraliga juniorů - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Rašín, Vála, Trávník, Hrabaň, Krtek, Havelka, Mareš – Najman(A), Heinrich, Mejzlík(A) – Jindra, Adam, Peschout(C) – Strnad, Kadleček, Hrbatý – Norris, Waller, Donda
6

HC Slavia Praha

Vecka (42. Kodad) – Hejda, Šmíd, Duda, Valík, Melovič, Stark, Karoch – Netolický, Jaša, Matějka(A) – Martínek, Furch, Šteiner(C) – Nedorost, Marek, Šergl – Šilhan, Kolouch, Vobořil
4
Branky a nahrávky: 9. Jindra, 25. Mejzlík (Heinrich, Mareš), 31. Strnad, 42. Adam (Peschout), 45. Strnad (Kadleček), 46. Mejzlík (Heinrich) – 5. Marek (Stark, Šteiner), 52. Šergl (Netolický), 60. Martínek (Matějka), 60. Melovič (Šteiner). Rozhodčí: Antonín – Kotlík, Rampír. Vyloučení: 9:4, navíc Heinrich (JIH) 5 + do konce utkání - Karoch (SLA) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 79. Střely na branku: 33:43. Průběh utkání: 0:1, 6:1, 6:4.

Průběh utkání

První třetina začala lépe pro hostující Slavii, kdy nejprve hosté využili svoji přesilovou hru a ujali se vedení střelou mezi betony domácího brankáře Šťastného. Autorem branky se stal Viktor Martínek. Slavia svoji úvodní brankou nastartovala k útokům na jihlavskou branku za což byla Dukla následně znovu trestána. Při přesilovce pět proti třem se hosté z Prahy nedokázali prosadit a při návratu potrestaného hráče Jihlavy, úplně zapomněli na osamoceného Lukáše Jindru, který vyrovnával na 1:1. I Jihlava měla výhodu přesilové hry pět proti třem, ale stejně jako hosté svoji početní převahu nedokázali zužitkovat, a tak první třetina končí nerozhodně po jedné brance na obou stranách.

V druhém dějství se více do zápasu vnořila domácí Dukla, která určovala tempo celé druhé třetiny. To se samozřejmě projevilo i na gólech. Do vedení 2:1 poslal v 25. minutě Tomáš Mejzlík a na rozdíl dvou branek skóroval v 31. minutě Milan Strnad. Slavia více znervózněla a dopouštěla zbytečných chyb. Naštěstí pro ní, již žádná branka v této třetině nepadla.Domácí tedy vedli po druhé třetině 3:1.

Závěrečná část byla opět po celou dobu čistě v režii Dukly. Hned v úvodu třetího dějství se v 42. minutě prosadil jihlavský forvard Dominik Adam, které předcházela nádherná kombinace přes obranu hostí s Richardem Peschoutem. Tato branka vyhnala brankáře Pražanů Daniela Vacka a od této chvíle střežil branku hostí Matěj Kodad. Ani však on neudržel čisté konto a hned v 45. minutě inkasoval svůj první gól, který mu uštědřil trefou pod víko a zároveň jeho druhou brankou v zápase Milan Strnad. Dukla znovu udeřila o necelé tři minuty později, kdy se za domácí prosadil také druhou brankou Tomáš Mejzlík. A zápas se zdál být rozhodnutý. Stav 6:1 se zdál jako vyhraný zápas, a tak Dukla začala šetřit své síly. Toho ale využili hosté kdy se za brankou domácích ocitl Lukáš Netolický, který přesným pasem najíždějícímu Janu Šerglovi naservíroval krásným pasem puk před branku a druhý jmenovaný neměl žádný problém pokořit brankáře Šťastného. Když už se zdálo být dobojováno, něco málo přes minutu do konce zápasu, strhla se rvačka mezi Alešem Heinrichem a Markem Karochem. Pro arbitry tak v utkání začala největší práce. Jihlava šla navíc do oslabení pro příliš mnoho hráčů na ledě a Slavie během jedné minuty snížit nejprve brankou Viktora Martínka a o 24 vteřin později upravil výsledek na konečných 6:4 Petr Melovič. Dukla ani v druhém zápase nezaváhala, a tak ve čtvrtém kole jednoznačně vítězí.

Ohlasy trenérů

Miloš Pecka (HC Slavia Praha): Po včerejším výkonu v Brně, kde jsme vyhráli 7:3 došlo k takovému uspokojení u kluků a soupeř z Jihlavy dnes po celý zápas diktoval tempo hry. V jednom okamžiku jsme byli zralí na ručník za stavu 6:1. Do té páté minuty do konce třetiny to byl tragický výkon a celkový z celých čtyř zápasů nejhorší výkon vůbec. Kluci si musí uvědomit, že každý zápas je jiný a když se víc nedaří tak se musí více odbojovat a zjednodušit hru. To se nám bohužel dnes nedařilo a soupeř zaslouženě vyhrál a gratulujeme mu.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Když to zhodnotím celkově, tak máme za víkend šest bodů, s tím jsme samozřejmě spokojení. Dnes v tom zápase bylo zbytečně moc vyloučených na naší straně. Dojem z toho zápasu nám pokazili dvě, tři minuty na závěr, ale zaplať pánbůh už to bylo ke konci, kdy už nás to neohrozilo. Kluky jsme pochválili za šest bodů, které jsme teď získali a musíme na ten konec zapomenout a příští týden jdeme znovu doufejme, že stejnou cestou.