2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

26.10.2017 / Tomáš Kalas

26.10.2017 17:00, DHL extraliga juniorů - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Šťastný – Pospíchal, Mareš, Rašín, Trávník, Havelka, Krtek – Mejzlík, Heinrich, Waller – Čermák, Adam, Jindra – Peschout, Kadleček, Donda – Strnad, Norris
2

Mountfield HK

Bartozel – Kynčl, Muška, Gaspar, Hroudný, Jonáš, Pohl, J. Moník – Řepík, Hnik, Mašín – Chalupa, Matějček, Hejna – Hašek, Pažourek, F. Moník – Maršík, Matouš, Havelec
0
Branky a nahrávky: 21. Waller (Mejzlík, Heinrich), 51. Heinrich (Mejzlík, Rašín). Rozhodčí: Čuňočka – Vašíček, Horažďovský. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 24:29. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

Do utkání nevstoupil ideálně ani jeden celek. Oba týmy srážely nepřesnosti a chyby, z čehož vyplývala velmi rozkouskovaná hra a nepěkný obraz hry samotné. Lepší projev ale měli hosté. První vážná šance přišla až v polovině 11. minuty. Zpoza branky našel Chalupa rozjetého Matějčka, který dostal kotouč přímo na hokejku. Šťastný ale proti němu včas vyjel a vychytal ho. Půl minuty nato byl vyloučen Mejzlík za podražení, paradoxně ve svém oslabení Jihlava mohla jít do vedení. Matějčkova střela trefila brusle Kadlečka. Domácímu centrovi se puk odrazil příznačně do středového kruhu a byl k vidění tak únik, s nájezdem ale Kadleček nenaložil dobře a z protiútoku mohl Hradec skórovat. Pokus ale Šťastný chytil maskou a nastal menší zmatek v brankovišti, hosté ho nedokázali využít a stav zůstával tak 0:0. Úvod 15. minuty nabídl kombinaci Hnika s Mašínem, druhý jmenovaný trefil z levého kruhu bližší tyč.

Druhá třetina začala lépe pro Jihlavu, která využila přesilovku po faulu Hroudného na konci první části za podražení. Špatné vyhození zadržel Heinrich, nahrál doleva Mejzlíkovi, který si ještě všiml lépe postaveného Joshui Wallera a Dukla šla do vedení. Jihlava poté přebrala otěže utkání a vytvářela si šance, namátkou tyč Adama či přečíslení Mareše a Čermáka. V 32. minutě přišla průniková přihrávka na straně domácích. Strnad našel Kadlečka, ten volil v úniku stejné zakončení jako v prvním brejku a Bartozel si připsal důležitý zákrok. Minutu před koncem druhé periody přišel zřejmě nejdiskutabilnější moment celého utkání. Mejzlík vybojoval puk a vzal si na starost i zakončení. Musel provést dorážku a situace byla velmi nepřehledná. Domácí hráči se sice radovali, sudí Čuňočka ale situaci nevyhodnotil jako gólovou, zřejmě proto, že puk ztratil z dohledu. Druhá třetina tak skončila lépe pro domácí, neboť vedli o jediný gól.

Poslední část nabídla asi nejpohlednější hokej. Hradec hrál především do útoku, což byl zase menší nápor na domácí obranu. Jenže Mountfield si nevytvářel šance a ve 44. minutě mohl přijít šok pro hosty, Čermák puk nad Bartozela však neumístil. První šance Hradce v poslední třetině přišla v 48. minutě, když Matějček jel z trestné přímo na Šťastného, ten vystrčil hokejku proti puku. Jihlava si pak vybrala svoji smůlu, když ze dvou situací, které byly jako přes kopírák, trefila břevna. Třetí podobná situace už byla gólová. Mejzlík krásnou průnikovou přihrávkou našel Aleše Heinricha, domácí forvard si poradil ránou pod víko. Tato situace Hradec úplně zlomila, a ač zkusila posledních 38 sekund hru v šesti, skóre už nezměnila a Jihlava si tak připsala důležité tři body.

Ohlasy trenérů

Miroslav Řehák (Mountfield HK): Jsme zklamaní, chtěli jsme bodovat za každou cenu. V první třetině máme pět nájezdů, můžeme rozhodnout utkání, nedáme ani jeden. Jdeme do druhé třetiny, přestaneme úplně hrát a je otázkou, kolik dostaneme gólů. Dostali jsme jeden. Třetí třetina byl vabank, nedáváme žádné góly, nejsme schopni dát více jak dva, tři góly za zápas. Dneska jsme nedali ani jeden, Jihlava má sice zabezpečenou hru zezadu, ale šance tam byly. Máme jich mnoho, nedáme ani jednu, je to špatné.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetina z naší strany byla opět špatná, hráli jsme laxně, nepomohli si, stále jsme se honili za pukem, byl to takový hurá hokej, který s normální hrou neměl nic společného. V druhé třetině se nám povedlo využít přesilovku na 1:0, pak jsme se zlepšili a troufám si tvrdit, že po druhou třetinu jsme byli jasně lepším týmem. V poslední třetině to byl vyrovnaný zápas, rozhodla naše bojovnost, kterou kluci předvedli a za to jim děkuji.