2:1sn
(0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)

Starší dorostenci vrcholí přípravu, vítězstvím nad Pardubicemi slavili až v samostatných nájezdech

25.08.2017 / Pavel Křivan

Předposlední přípravný zápas čekal dnes starší dorostence proti celku z Pardubic. Hosté z východních Čech ovládli první dvě třetiny utkání zápasu, kdy v první třetině dokázali oproti Jihlavě svoji přesilovou hru využít, ale ve třetí části jim došel dech. Pomyslné taktovky se ujali jihlavští mladíci, kteří se nakonec dočkali vyrovnávací branky Tomáše Valy, který se podílel i brankou v samostatných nájezdech.
25.08.2017 15:00, Přípravné zápasy staršího dorostu - 8. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Trávník, Pyskač, Krišta, Veleba, Smolko, Sapík – Vala, Juda, Filip, Úlovec, Daňhel, Kardoš, Barák, Pigl, Zadražil
2

HC Dynamo Pardubice

Růžička – Oliva, Jelínek, Blažej, Leder, Dubovčí, Pejzl, Secký – Tobiáš, Kostka, Chára, Bucek, Antoníček, Zeman, Rohlík, Šír, Rozlílek, Poul
1
Branky a nahrávky: 46. Vala (Pigl, Filip) – 14. Rozlínek (Chára, Tobiáš). Rozhodčí: Mejzlík, Šťastná, Čurilla. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.

Průběh utkání

První třetina se odehrávala ve vysokém tempu a nabídla několik pohledných akcí. Nepozornost pardubických obránců byla zažehnána třemi fauly a odvrátila nebezpečí, do kterého se Dukla mohla dostat. Jihlavští však svoji početní výhodu nevyužili a jejich pokusy kryl pozorný Růžička. Naopak Pardubice měly pouze jednu početní výhodu. Osamocený Rozlílek se objevil úplně sám před brankářem Juřičkou a zasunul puk do skuliny pod jeho betonem. Do konce první části ještě několikrát Pardubice stačily ohrozit brankáře Jihlavy, ale Juřička vždy byl na svém místě. Poslední přesilovou hru Jihlavy mohl na konci zužitkovat Vala, kdy se dostal svým průnikem až před brankáře Ružičku, ale ten jeho záměr přečetl na výbornou.

Druhá část branku nepřinesla, ale nápor hostů z východu Čech se podobal obléhaní Stalingradu. Dynamo uzamklo Jihlavu svými střeleckými pokusy svatyni Juřičky, ale ten byl však vždy v pravý čas na správném místě a hráčům Pardubic nedovolil přesně zakončit za jeho záda. Jihlava se několika vyhozeními dostala také před branku Růžičky, ale nikterak více ho neohrozila. Druhá třetina tedy smírně bez branek.

Do třetího dějství nastoupila Dukla jako vyměněná. A byla to ona, kdo poslední část diktovala tempo hry. Jihlavští mladíci si prohodili role se svými soupeři a víceméně nepustili soupeře k puku. Je možné, že mladíkům Dynama došly síly a snažily se pouze taktizovat k uhrání hubeného výsledku. Jenže jihlavští chlapci toužili po brance a pardubické hráče nutila k nedovoleným zákrokům. To se jim nakonec i vymstilo. V přesilové hře překvapili soupeře krásnou kombinací, která nejprve donutila obranu hostí se sesypat jak domeček z karet na jedno místo a Tomáš Vala bez sebemenších problémů neměl žádnou práci zamést kotouč do brány Pardubic. Základní hrací část tak skončila za nerozhodného stavu 1:1.

Za normálních okolností by následovalo prodloužení, ale nejspíš cesta do Pardubic má nějaký ten kilometr a hráči si chtěli užít alespoň něco z dnešního krásného počasí, tudíž přišly na řadu samostatné nájezdy. Ty ovládla doácí jihlavská Dukla, kdy nejprve Tomáš Vala krásnou střelou švihem trefil odkryté místo svatyně Růžičky. Napodobit ho chtěl pardubický Antoníček, ale trefil tyč Juřičkovy brány. Rozhodla třetí série nájezdu, kdy jihlavský Martin Pigl zmátl pohybem brankáře natolik, že svým blafákem neměl už žádný problém poslat puk do odkryté brány a Jihlava se mohla radovat, alespoň výhry z prodloužení.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC Dynamo Pardubice): Včera jsme absolvovali těžké utkání s Mladou Boleslaví, kde jsme poztráceli spoustu sil. Trochu jsme se báli, jak to zvládnou kluci, ale dvě třetiny jsme byli velice spokojeni s výkonem. Myslím si, že jsme měli více šancí než domácí, ale bohužel jsme je nevyužili. Ve třetí třetině jsme úplně fyzicky odpadli a už jsme neměli žádné síly na jakoukoliv útočnou akci. Jestli byla remíza spravedlivá nebo nespravedlivá... byla to remíza.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): My i přesto vítězství, které jsme dnes utrpěli, to nemůžeme hodnotit pozitivně. Dvě třetiny jsme byli horším mužstvem a byl zázrak, že nám Pardubice neodskočili více než 1:0. My jsme začali hrát až tu třetí třetinu, kdy jsme začali soupeře přebruslovat. Nějaké šance jsme si vytvořili, ale hokej se hraje od první minuty a v nějakých dalších utkáních by se nám to mohlo vymstít. Dnes tedy nespokojenost s výkonem našeho mužstva.