1:2p
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Poslední zápas přípravy mladšího dorostu skončil prohrou v prodloužení

31.08.2017 / Pavel Křivan

Konec za svoji přípravou mají i mladší dorostenci, kteří vyzvali k poslednímu zápasu Žďár nad Sázavou. Hosté ze Žďáru překvapili domácí mladíky rychlým úvodním gólem a snažili se o brzké vyrovnání. To se ale domácím po celou dobu zápasu moc nedařilo a obrana Žďáru nenechala vyniknout ani jednoho z hráčů domácího mužstva. Přesto se podařilo domácí Dukle vyrovnat v polovině třetího dějství, kdy Matouš Menšík trefil prázdnou skulinu pod betonem brankáře hostí. Zápas šel tedy do prodloužení v němž vynikl Žďár a ukončil tak zápas poměrem branek 1:2.
31.08.2017 15:30, Přípravné zápasy mladšího dorostu - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Brož, Kratochvíl, Chvátal, Sapík, Winkler, Moravec – Havel, Polodna, Mihulka, Čermák, Machovský, Augusta, Zdarsa, Menšík, Pavelec, Adam
1

SKLH Žďár nad Sázavou

Vít – Bačo, Konečný, Matas, Grauer, Cibuzar, Štola, Malenovský – Putz, Doležal, Picka, Bednář, Pytlíková, Pokorný, Ryba, Martinů, Pecka, Filip, Pelikán, Macek
2
Branky a nahrávky: 49. Menšík (Čermák) – 1. Konečný (Cibuzar, Bačo), 64. Putz (Malenovský). Rozhodčí: Kotlík - Mareček, Guth. Vyloučení: 2:6. Bez Využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Průběh utkání

V první třetině překvapil Žďáru nad Sázavou rychlou branku, kdy se od modré čáry napřahoval Cibuzar, ale jeho střelu krásně stihl umístit tečí do pravého horního růžku Jakub Konečný. Jihlava se snažila z této rychlé studené sprchy co nejrychleji oklepat a kombinační hrou se pokoušela dostat do obraného pásma soupeře. Celý průběh první třetiny byl však vyrovnaný i když se Jihlava snažila o něco více drát před branku soupeře a vyrovnat tak nepříznivý stav, ale vždy narazila na připraveného brankáře Žďáru Lukáše Víta. První třetina tedy končí lépe pro hosty za stavu 0:1.

Druhá část nám branku nepřinesla. Hosté ze Žďáru se pokusili překvapit jihlavské mladíky stejně jako v prvním třetině obrovským tlakem a zaskočit je další brankou. Naštěstí pro Duklu druhý rychlý gól na úvod druhé části nepadl. Po zbytek třetiny se puk pohyboval střídavě u obou mužstev stejně, ale více nebezpečnými byli hráči Žďáru. Jihlava se probudila až v samotném závěru této části, kdy vyslala několik nebezpečných projektilů, ale pozorný Vít opět pokusy jihlavských hráčů zdárně kryl.

Třetí dějství se v počátečních okamžicích neprojevilo tak překvapivě jako dvě předchozí části. Domácí Dukla sice měla výhodu minutové přesilové hry, ale nedokázala jí využít. Průběh třetiny se tak odehrával převážně ve středním pásmu. V polovině závěrečné části se na modré osamostatnil Patrik Čermák a rozjel se kupředu, kde se mu vybídl na levé straně Matouš Menšík, který trefil prázdnou skulinku pod betonem brankáře Víta a vyrovnal průběh zápasu na 1:1. V samotném závěru měla jihlavští mladíci opět výhodu přesilové hry, ale do závěrečné sirény svoji početní převahu nedokázali využít a následovalo proto prodloužení.

V prodloužení měla Jihlava více jak minutu na to, aby v přesilové hře čtyři na tři dokázala zápas ukončit. Nestalo se tak naopak i ve třech se podařilo žďárským plamenům dostatečně napadat. Naopak to byli právě hosté kdo překvapil domácí brankáře Krejčího. Šimon Malenovský našel osamoceného Davida Putze a ten už neměl sebemenší problém ukončit puk do odkryté brány domácí Dukly. Zápas tedy skončil lépe pro hosty a výsledkem 1:2 si odváží vítězství do Žďáru nad Sázavou.

Ohlasy trenérů

Jiří Šejba (SKLH Žďár nad Sázavou): Pro nás to byl poslední přípravný zápas před sezonou a je dobře, že jsme ho vyhráli. Myslím, že z venkovního zápasu je to cenné vítězství. Je ale spousta věcí, které musíme pozměnit malými krůčky dopředu a půjde to dobře.

Jan Dršata (HC Dukla Jihlava): Dneska to byl od nás nejhorší zápas z celé přípravy. Místo toho, aby jsme se dobře připravili na první mistrovské utkání, tak jsme udělali přesně pravý opak. V první třetině jsme k tomu přistoupili hodně špatně. Kluci podcenili soupeře. Zaslouženě jsme prohrávali, ale pak jsme se trochu vzpamatovali. Žďár výborně bruslil a bránil a byl velice nepříjemný soupeř. Jsem svým způsobem rád, že kluci prohráli a že si uvědomí to co po nich chceme, aby dělali všechno na sto procent a ke všemu zodpovědně přistupovali. Věci z tréninku přenášeli do zápasu, protože jestli chtějí takhle nastoupit do příštího zápasu proti Havlíčkovu Brodu, tak v té extralize nemáme co dělat.