10:2
(2:0, 3:2, 5:0)

Béčko mladšího dorostu utrpělo v Třebíči debakl

24.09.2017 / Tomáš Lysý

Zápas na ledě Třebíče se béčku mladšímu dorostu vůbec nepovedl. Mezi sedmou a osmou minutou šli mladí Dukláci dvakrát na trestnou za zbytečné fauly a byť Třebíč přesilovku pět na tři nevyužila, v pokračující klasické již udeřila. Navíc krátce poté hosté inkasovali znovu. Ve druhé třetině přidali domácí další tři góly a vedli již 5:0. Jihlava se na konci druhé třetiny vzchopila a po gólech Mariána Havla s Kevinem Mikešem se vrátila do zápasu. Jenže začátek třetí třetiny Dukle nevyšel, obdržela totiž další dva góly a bylo po zápasu. Třebíčští nakonec mohli slavit desítku v síti soupeře, když v závěru ztrestali jihlavskou nedisciplinovanost a prosadili se v dvojnásobné i klasické přesilovce - 10:2.
24.09.2017 11:30, Regionální liga mladšího dorostu - 3. kolo

SK Horácká Slavia Třebíč

Svoboda - Šplíchal, Šinkovský, Blecha, Linhart, Patočka, Růžička - Přidal, Dolníček, Kotačka, Čtveráček, Hrnčíř, Doležal, Maštalíř, Vildomec, Klár, Spilka, Svoboda
10

HC Dukla Jihlava B

Krejčí - Broža, Buzek, Mikeš, Nosek, Vranka, Poledna - Havel, Melenovský, Pavelec - Machovský, Augusta, Štorek - Mlejnek, Sedlák, Michalčuk
2
Branky a nahrávky: 9. Kotačka (Růžička), 10. Čtveráček (Dolníček, Maštalíř), 24. Spilka (Doležal), 30. Spilka (Doležal), 31. Svoboda (Spilka), 43. Svoboda (Spilka), 44. Linhart (Kotačka), 53. Doležal (Spilka), 59. Kotačka (Přidal, Hrnčíř), 60. Svoboda (Doležal, Spilka) - 39. Havel (Buzek), 40. Mikeš (Machovský). Rozhodčí: Mezlík - Erat, Marek. Vyloučení: 6:8, navíc Havel 5. min. a do konce utkání, Nosek a Augusta (všichni JIH), 10 min. OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 5:0, 5:2, 10:2.

Ohlasy trenérů

Štěpán Oberreiter (SK Horácká Slavia Třebíč): S Jihlavou jsme sehráli tři přípravné zápasy a věděli, jakou má kvalitu. Navíc disponuje hráči, kteří v extraligovém áčku neuspějí a dneska tady měla dva. Do utkání jsme dobře vstoupili a vedli. Soupeř sice měl tlak, ale v rozhodující chvíli nás podržel brankář a první třetinu jsme udrželi bez gólu, což bylo velice důležité. Ve druhé části jsme odskočili až na 5:0, ale v závěru jsme udělali dvě chyby, které soupeř potrestal. Jednou jsme byli zbytečně vyloučení a ve druhém případě hráči nebyli moc koncentrovaní. O druhé přestávce jsme klukům řekli, že celý zápas vedeme a byla by škoda to ztratit. Podařilo se nám ve třetí třetiny odskočit na 6:2 a to byl další rozhodující moment, ten první byl, že soupeř za stavu 3:0 trefil břevno a my z protiútoku dali čtvrtý gól. Potom jsme měli utkání pod kontrolou. Hosté pak neunesli tíhu porážky, dopustili se řady faulů a vyústilo to nakonec touženou desítkou. Ale jedeme dál, čeká nás těžký zápas v Chrudimi, což je béčko Pardubic a soutěž vede. Musíme se připravit na další zápasy.