5:4p
(0:1, 2:1, 2:2 - 1:0)

02.12.2017 / Tomáš Kalas

02.12.2017 12:00, Extraliga staršího dorostu - 19. kolo

HC Dukla Jihlava

Juřička – Piskač, Marek, Veleba, Barák, Zvěřina, Svoboda, Smolko – Chlubna, Juda, Filip – Brož, Pigl, Kardoš – Úlovec, Krajíček, Zadražil
5

HC Dynamo Pardubice

Nečas – Leder, Dubovčí, Hybeš, Blažej, Pejzl, Secký – Rozlílek, Rouha, Zeman – Tobiáš, Rohlík, Trejbal – Poul, Kostka, Šír – Chára
4
Branky a nahrávky: 27. Zadražil (Filip), 39. Chlubna (Juda), 46. Juda (Chlubna), 58. Kardoš (Brož), 61. Chlubna (Juda) – 1. Tobiáš (Rohlík), 33. Zeman (Hybeš), 54. Rozlílek (Blažej, Zeman), 60. Rozlílek (Chára). Rozhodčí: Skopal – Nechvátal, Rampír. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 24:40. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.

Průběh utkání

Úvod do utkání měli hosté přímo snový. Do utkání vstoupili zběsile a již po 21 sekundách se mohli radovat, po vyhraném buly se prosadil hostující Ondřej Tobiáš. Hosté dále pokračovali v aktivní hře a působili tak zakřiknutým domácím značné potíže. V 7. minutě mohly Pardubice skórovat během vlastního oslabení, Šírovo zakončení bylo ale velmi nepřesné. Dukla se po úvodním direktu těžce vracela zpět do tempa hry. Dynamo naopak hrálo s chutí a nasazením, při druhém oslabení mohli hosté skórovat podruhé, Zeman si sice položil Juřičku na zem, jenže ho nepřekonal. Jihlavu nakopla šance z 15. minuty, kdy ujela do přečíslení 3 na 2 a zakončovatelem byl Veleba, svým bekhendem rozezvučil tyčku.

Druhá třetina začala stejně jako první, tedy aktivním vstupem Dynama. Domácí ale aktivitu Dynama schladili v 27. minutě, když z mezikruží prostřelil Nečase Martin Zadražil. Vedení si mohli vzít hosté zpět, Juřičkova nepřesná rozehrávka zpoza brány zapříčinila cestu puku až před vlastní branku, odkud jej pohotově odpálili domácí obránci. Čtyři sekundy před vypršením 33. minuty po dvou odpískaných zakázaných uvolněních Dynama šli hosté opět do vedení, neboť vyhráli buly ve svém obranném pásmu a Hybeš posunul na Tomáše Zemana, který přes dva obránce vrátil Dynamu náskok. Gólově to ale nebylo vše, neboť při tlaku v útočném pásmu Dukly našel Juda na druhé straně brankoviště volného Tomáše Chlubnu a pro tohoto hráče tak nemohl být premiérový start v kategorii lepší.

Třetí třetina nabídla jiný obraz hokeje. Dukla byla rázem aktivnější, měla větší pohyb a odměnou za to jí byl gól v 46. minutě z hole Miroslava Judy, který dostal přihrávku z mezikruží od Chlubny. Opticky více ze hry mající Jihlava ale mohla zase rychle o náskok přijít, neboť další Juřičkova minela v rozehrávce vytvořila šanci pro Poula, hostující útočník zareagoval na kotouč poměrně pozdě. V 52. minutě mohl Chlubna ještě více umocnit povedené utkání, svůj únik ale nezakončil dobře a také to patřičně dal najevo. Z vyloučení Kardoše uplynula minuta a skóre se na zimáku zase měnilo. Dobře sehranou přesilovku zakončil hostující kapitán Vít Rozlílek. Utkání se již pomalu chystalo do nastaveného času, jenže dvě a tři čtvrtě minuty před koncem utkání Brož z levého křídla posunul puk před branku na Jindřicha Kardoše a po této trefě již mělo Dynamo poměrně málo času na srovnání. 60 sekund před koncem si trenér Mikeska vybral oddechový čas a poslal na led svoji nejsilnější šestku hráčů. V čase 59:48 se tříbodový sen Dukly rozpadl, neboť vystřelil opět Vít Rozlílek a puk proskákal mezi klubkem těl domácích hráčů až za brankovou čáru.

Prodloužení mělo velmi rychlý průběh. Po úvodním buly a střele hostujících se dopředu vydal Juda s Chlubnou, Juda svoji nahrávkou /střelou poslal puk na branku, po cestě ho mírně tečoval Tomáš Chlubna, který tak zakončil své výborné představení dvěma góly a asistencí, navíc přidal druhý bod pro Duklu po výhře 5:4 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Z dnešního utkání máme hodně rozporuplné pocity. Po první třetině jsme museli udělat doslova brajgl v kabině, aby se hráči vzpamatovali. Doufám, že to bylo na dlouhou dobu naposledy, kdy jsme museli hráče nutit ke hře a aktivitě. Za dva body jsme samozřejmě rádi, nicméně pro hráče určitě zdvižený prst za přístup k první třetině a určitým fázím utkání.