3:2
(0:0, 2:1, 1:1)

Mladší dorostenci v derby duelu těsně prohráli v Havlíčkově Brodě

22.12.2017 / Štěpán Ondráček

V pátek cestovali jihlavští mladíci do nedalekého Havlíčkova Brodu. V první třetině žádná branka nepadla, i když hosté měli několik slibných šancí. Do vedení se ve druhé části dostali domácí, kteří si po celý zbytek duelu udržovali mírný náskok. V závěru měli mladíci Dukly přesilovou hru, kterou znásobili hrou bez gólmana, ale více než snížení Matouše Menšíka na konečných 2:3 to nestačilo.
22.12.2017, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 22. kolo

BK Havlíčkův Brod

Král – Zych, Řehout, Trupl, Kerber, P. Vacík – Kopic, Klofáč, Dymák, Rauš, Fiala, Prýl, Dáňa, Vyvial, Kozlík, Pártl
3

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Mikeš, Kratochvíl, Sapík, Chvátal, Brož, Moravec – Machovský, Zdarsa, Augusta, Havel, Menšík, Čermák, Kochrda, Polodna, Mihulka, Kravec
2
Branky a nahrávky: 31. P. Vacík, 37. P. Vacík (Dáňa), 41. Kopic (Dymák, Fiala) – 40. Havel (Menšík, Čermák), 58. Menšík (Havel, Machovský). Rozhodčí: Čuňočka – Brzobohatý, Procházka. Vyloučení: 5:8, navíc Prýl (HBR) 5 + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

Průběh utkání

Derby Vysočiny začalo ve velkém stylu v podání jihlavské Dukly. Na začátku první části se musel činit Daniel Král, který nadvakrát zneškodnil šance Mariana Havla. Havlíčkobrodští hokejisté měli problémy s jihlavskými útoky, ale ty skvěle zastavoval domácí gólman. Bruslaři mohli jít do vedení, jenže hlavní arbitr neuznal branku za faul na hostujícího gólmana. V závěru třetiny měl největší šanci jihlavský Jiřího Kochrdy.

Na začátku druhého dějství měli Havlíčkobrodští výhodu přesilovky, ale přes velký tlak si na Krejčího nepřišli. Hra Jihlavy se rozpadla, a to vyústilo v otevřený hokej, ve kterém byli lepší Bruslaři. Domácí celek šel zaslouženě do vedení. Patrik Vacík vystihl přihrávku před modrou čárou a namířil si to na Krejčího. Domácí útočník nedal hostujícímu gólmanovi šanci a zakončením nad víko otevřel účet zápasu. Dukla mohla vyrovnat ve vlastním oslabení, avšak Marka Chvátala vychytal Král. Po konci početní výhody se Bruslaři prosadili podruhé, když Jihlavané zažili deja vu. Patrik Vacík vystihl opět přihrávku beků a namířil si to na Krejčího, i napodruhé byl úspěšnější, když pověsil touš do levého horního rohu. Hosté vyrovnali ke konci třetiny. Matouš Menšík našel křižnou přihrávkou Mariana Havla, jenž trefil odkrytou bránu.

Mladým Bruslařům se povedl vstup do třetí třetiny. Po čtyřiceti sekundách poslal Filip Dymák kotouč na brankáře Filipa Krejčího, který jej vyrazil před sebe a na dorážku Marka Kopice byl krátký. Domácí celek mohl navýšit své vedení, ovšem Kopicovo zakončení skvěle zneškodnil gólman Jihlavy. Hosté hrozili z protiútoků, ale ty si pohlídal Daniel Král, jenž chytal výborně. Ke konci zápasu došlo na menší šarvátku mezi domácím Adamem Prýlem a hostujícím Patrikem Čermákem. Rozhodčí za bitku rozdali vysoké tresty. Dukla početní výhodu zdvojnásobila, když ne trestnou lavici usedl Marek Kopic. Hosté zkusili power – play, a ta nesla své ovoce. Marian Havel vypálil z pravého kruhu, ale jeho ránu zablokoval hráč domácího celku a puk zpoza něj dostal Matouš Menšík, jenž trefil odkrytou bránu. Havlíčkobrodští bojovníci se se svým rivalem rvali, až do úplného konce, když dokázali odvrátit mohutný tlak na svojí bránu.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hart (asistent trenéra, BK Havlíčkův Brod): Do zápasu jsme šli s tím, že jsme věděli o tom, že Jihlava je agresivní tým. Prvních deset minut jsme byli vláční. Koukali jsme, co se s námi bude dít, poté jsme hru vyrovnali a ve druhé třetině jsme hráli dobrý hokej. Ve druhé dvacetiminutovce jsme soupeři odskočili, avšak ke konci jsme dostali na 1:2., což nás trochu srazilo. Na druhou stranu se nám povedl vstup do třetí třetiny, kdy jsme po odehrání několika sekund skórovali. To nás strašně uklidnilo. V závěru jsme udělali chybu, což soupeř potrestal. Na konec jsme, ten zápas ubojovali, až do vítězného konce. Kluky musím pochválit, jak se vyrovnali s absencí čtyř hráčů základní sestavy. Teď máme nějaký čas na regeneraci a přes svátky si dopřejeme kvalitní odpočinek.

Jan Dršata (asistent trenéra, HC Dukla Jihlava): Do utkání jsme vstoupili dobře, když jsme měli na začátku hodně šancí, ale žádnou jsme nedokázali přetavit v gól. Proti Havlíčkovu Brodu nedokážeme proměňovat velké šance. V první třetině se hra vyrovnala, díky zbytečným vyloučení z naší strany. Ve druhé dvacetiminutovce se to začalo lámat, když jsme udělali jednu individuální chybu. Soupeř nám odjel ve skóre, jak mile prohráváte s Havlíčkovým Brodem , tak už se to těžko otáčí. Je to výborný soupeř, hraje výborný hokej podpořený disciplínou. Rozhodující byl špatný vstup do třetí třetiny, kdy jsme si to špatně, rozebrali a dostali z toho třetí branku. Na konci zápasu jsme zariskovali a hráli power – play, ale i přes šance nám nebyl gól souzen. Odehráli jsme výborný zápas, ale Havlíčkův Brod byl o jednu branku lepší.