5:1
(2:1, 0:0, 3:0)

Mladší dorostenci porazili Letňany počtvrté v sezoně, tentokrát doma 5:1

06.03.2018 / Tomáš Lysý

V úvodní třetině zápasu mezi Duklou a Letňany byl dlouho k vidění bojovný hokej s minimem šancí, ale nakonec v ní padly tři branky. Hosty poslal do vedení v přesilovce Jan Hlaváč, aby za 24 sekund srovnal při signalizovaném trestu Matěj Kravec. Konec 19 minuty přinesl jihlavské vedení, když také Jiří Kratochvíl využil početní výhodu. Ve druhé části hry přišly šance až od jednatřicáté minuty, avšak gólmani byli bezchybní. Ve 46. minutě stvrdil domácí výhru Jiří Kochrda a poté se pokračovalo v kouskování hry v podobě častých vyloučení. Dukla přidala další góly. Trefil se dvakrát Marián Havel a podruhé dokonce při hře bez gólmana, kterou Letňany zhruba od třiapadesáté minuty zkoušeli - 5:1.
06.03.2018 16:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Chvátal, Moravec, Kratochvíl, Brož, Vranka, Winkler – Polodna, Kochrda, Pavelec – Havel, Doležal, Zdarsa – Broža, Augusta, Machovský – Kravec, Dýcková
5

HC Letci Letňany

Steindl (30. Cinka) – Stránský, Klatt, Horáček, Němec, Bucek – Tůma, Pětník, Hlaváč – Škarda, Stupka, Burda – Strnad, Straka, Vítů
1
Branky a nahrávky: 15. Kravec, 19. Kratochvíl (Doležal, Havel), 46. Kochrda (Polodna), 52. Havel (Winkler), 55. Havel – 15. Hlaváč (Klatt, Vítů) Rozhodčí: Kohoutek – Polák, Procházka. Vyloučení: 9:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 36:48. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

Průběh utkání

Začátek zápasu přinesl první velkou šanci, když zkraje třetí minuty ukázal Tůma hezký slalom mezi dvěma hráči Dukly, které oklamal stahovačkou, jenže Krejčího zblízka nepřekonal. Jihlava následně nevyužila přesilovou hru a tempo hry trošku upadlo. Letňany byly přece jen trošku aktivnější a v čase 14:25 se dočkaly vedení. Vítů v přesilovce dal kotouč na modrou pro Klatta, jenž vystřelil a Jan Hlaváč se předvedl šikovnou tečí. Veden vydrželo hostím jen 24 sekund. V signalizované početní výhodě se před brankou nejlépe zorientoval Matěj Kravec a zblízka srovnal stav. Jihlava následně využila i klasickou přesilovku. Novic v jihlavském dresu Doležal posunul puk na pravý kruh pro Jiřího Kratochvíla, který přes obránce vystřelil přesně.

Druhou třetinu zápasu sledoval už pouze u onlajnu domácí bek Chvátal, který byl kvůli zraněnému kotníku odvezen do nemocnice – přejeme brzké uzdravení. V polovině zápasu proběhlo na soupisce hostů ke střídání gólmanů, slušně lapajícího Steindla vyměnil Cinka a hned musel zasahovat. Doležal po hezké přihrávce Havla však z kruhů neprostřelil gólmana a na dorážku už byl velmi blízko. Jihlava mohla zvýšit náskok v šestatřicáté minutě. Brož obkroužil celé útočné pásmo a bleskově si najel na osu hřiště, leč jeho tvrdá rána mířila těsně mimo.

Na konci druhé třetiny přišlo vyloučení na straně hostí a jako by se stalo předzvěstí pro časté tresty ve třetí třetině. Ve 46. minutě vznikla u Krejčího branky menší mela a dva hráči z každého týmu šli za lehčí pěstní souboj ven. Pokračovalo se v pěti, když Polodna najel s pukem k brance, přihrál Jiřímu Kochrdovi a Jihlava rázem vedla o dvě branky, útočník Dukly se totiž zblízka nemýlil. Letňany zkoušely vstřelit kontaktní gól při své přesilovce, ale Hlaváč ani Pětník gólmana domácích nepřekonali. Početní výhodu dostala i Dukla a byť jí nevyužila, šest sekund po jejím konci se radovala. Marián Havel se rychlou střelou z pravého kruhu napoprvé neprosadil, brzy však dostal na stejné místo znovu puk a tentokrát již pálil přesně pod víko. Na druhé straně se cinkalo, Němcův skrytý nápřah od modré zastavila až levá tyč.

Tou dobou již Letci zkoušeli hru bez gólmana, ke které se odhodlali minutu po čtvrté jihlavské brance. Sympatické snažení hostí v šesti neskončilo ani po brance Mariána Havla, jenž ze středního pásma trefil volnou klec. Letňany si zahrály přesilovku šest na čtyři i šest na tři, i přes střeleckou agilitu si však na dobře chytajícího Krejčího víckrát než jednou nepřišly - 5:1.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kadaně (HC Letci Letňany): Začátek byl nic moc, pak jsme měli dobrý zbytek první třetiny, ale bohužel jsme dostali dva hloupé slepené góly, které nás zase dostaly do takové křeče, ve které jsme celou sezonu. Nehráli jsme úplně špatně, byl to docela vyrovnaný zápas a místy jsme měli navrch. Dostali jsme blbé góly a Jihlavě výborně zachytal gólman. Vše, co se odráželo, tak naši hráči nedokázali dostat do brány. To k tomu patří a když má gólman štěstí a daří se mu, tak se vše odráží dobře pro něj. Chyběla nám koncovka a důraz ve finálních situacích, které mohou utkání zvrátit nebo ovlivnit. Pak už to bylo vabank. Zkusili jsme hrát bez gólmana, přičemž jsme znovu inkasovali a už bylo po zápasu.

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): První třetinu jsme odehráli špatně. Kluci přišli ze školy a zase nebyli koncentrovaní. Jediné pozitivum bylo, že jsme dokázali otočit z 0:1 na 2:1. Od druhé třetiny to bylo lepší, kluci začali na střídačce žít. Ale i tak byla v naší hře spousta nepřesností. Ve třetí části se nám z osmi střel podařilo dát tři góly, což je skoro padesátiprocentní úspěšnost. Přál bych si však, aby měli kluci lepší vnitřní motivaci. Že chtějí vyhrávat a ne se jen zúčastnit.