3:4sn
(0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)

Mladší dorost byl blízko výhře, nakonec získal proti vedoucí Kometě bod

10.02.2018

První třetina zápasu mezi Duklou a Kometou v rámci D-nadstavby byla vyrovnaná jen na skóre, které bylo 0:0. Brňané totiž domácí tým výrazně přestříleli, leč branku nedali. Ve 31. minutě vedla Jihlava již o dvě branky, když se prosadil Matouš Menšík a David Polodna. Jenže hosté dokázali v závěru druhé třetiny vyrovnat. Jihlava si vzala vedení zpět v polovině 51. minuty, když se opět trefil zlatý olympionik Matouš Menšík. Nicméně Kometa v čase 57:16 dokázala zápas vyrovnat. Ačkoliv v prodloužení byla Dukla výrazně aktivnější, zápas došel až do prodloužení, ve kterém byli úspěšnější Jihomoravané - 3:4 po samostatných nájezdech.
10.02.2018 12:00, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 31. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Mikeš, Broža, Sapík, Brož, Moravec, Růžička, Vranka – Jungwirth, Dýcková, Zdarsa, Melenovský, Machovský, Pigl, Menšík, Pavelec, Havel, Kochrda, Polodna
3

HC Kometa Brno

Vystavěl – Řehák, Holcman, Holemý, Běhůnek, Fajmon, Furch, Němec – Žák, Brabenec, Bartes, Kalčík, Holotík, Sedláček, Kos, Rašovský, Harmim, Vyroubal, Masař
4
Branky a nahrávky: 22. Menšík (Brož, Kochrda), 31. Polodna (Zdarsa), 51. Menšík (Jungwirth, Kochrda) – 37. Masař (Bartes, Kos), 38. Fajmon (Bartes, Vyroubal), 58. Brabenec (Masař, Holcman), rozh. náj. Vyroubal. Rozhodčí: S. Mertl – J. Mertl, Samuel. Vyloučení: 4:5, navíc Žák a Furch (oba KOM) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 19:44. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:4.

Ohlasy trenérů

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Poprvé jsme hráli na čtyři lajny a bylo vidět, že kluci mají energii a snažili se. Odměnou jim byl vedoucí gól. Za stavu 2:0 jsme na chvilku vypadli z role, soupeř přidal a my jsme začali až moc zmatkovat. Kometa nás začala přehrávat a vytěžila z našich zmatků dva góly. Je škoda, že jsme ve třetí třetině neudrželi naše vedení. V prodloužení jme měli nějaké šance, ale v nájezdech jsme propadli na plné čáře. Přesto jsme hráče pochválili za nasazení a bojovnost po celý zápas.