4:2
(2:0, 2:0, 0:2)

Mladší dorostenci se z Brna vrací s prázdnou, inkasovali čtyři branky

07.03.2018 / Šimon Albrecht

Ve středu 7. března cestovali svěřenci Petra Svobody do Brna, kde je čekala Kometa. Domácí na hosty vlétli a po první třetině vedli 2:0. Ve druhé části Brňané vystřelili na bránu Filipa Maláče 20 střel. Jihlavští mladíci zabrali až v poslední třetině, kdy se jim podařilo během půl minuty snížit na 2:4. Více však hráči Dukly již nestihli. Dva body za gól a asistenci si v zápase připsal Ondřej Broža.
07.03.2018 18:45, ELIOD extraliga mladšího dorostu - 36. kolo

HC Kometa Brno

Vystavěl – Řehák, Holcman, Holemý, Běhůnek, Furch, Fajmon – Žák, Bartes, Kalčík, Sedláček, Kos, Malý, Rašovský, Vyroubal, Masař, Harmim
4

HC Dukla Jihlava

Maláč – Nosek, Kratochvíl, Brož, Moravec, Růžička, Broža, Winkler, Vranka – Zdarsa, Augusta, Kravec, Machovský, Doležal, Havel, Kochrda, Polodna, Dýcková, Pavelec
2
Branky a nahrávky: 4. Sedláček (Kos, Fajmon), 13. Holemý, 27. Masař (Furch, Fajmon), 35. Sedláček (Fajmon) – 53. Augusta (Broža), 54. Broža (Kravec). Rozhodčí: Šudoma – Měkýš, Zedník. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 47:14. Průběh utkání: 4:0, 4:2.

Průběh utkání

První třetina se lépe povedla domácí Kometě. Hned z kraje třetiny měla více ze hry a díky nedisciplinovanosti hostů měla k dispozici přesilovou hru. Brňané tuto přesilovou hru sehrála velice dobře, protože se k dorážce dostal volný Ivo Sedláček a rozvlnil síť poprvé v zápase. Hned po vedoucím gólu se do brejku dostal jihlavský Patrik Augusta, který však nenačapal Vystavěla střelou mezi betony. Kometa byla stále aktivnější a Jihlavskou hru doprovázelo stále více nepřesností. Jednu z nich využil obránce Jan Holemý, který se dostal do samostatného úniku a přesnou střelou po vyrážečku se nemýlil. Druhou polovinu třetiny držela Kometa zápas stále pevně pod kontrolou. Do dobré příležitosti se v přesilovce dostal Jakub Malý, ale ten svojí fikanou akci nezakončil mezi tři tyče. Do šaten se tedy šlo za stavu 2:0.

Průběh druhého dějství hry byl vcelku podobný. Jihlava byla sice důraznější, ale hráče v modrém se ji zastavit nepodařilo. Přestože se brněnským zranil kapitán Václav Rašovský a z ledu musel na nosítkách. Nejprve se podařilo Jakubu Masařovi využít přesilovou hru, když se na hranici brankoviště dostal k puku a ten se mu podařilo propasírovat za Maláčova záda. Pak se hra na chvíli srovnala a žádný z týmů se do větší šance nedostal. To napravil až v 34. minutě napravil, svým druhým gólem v zápase, Ivo Sedláček, který po vybídce od Patrika Fajmona rozjásal domácí střídačku po čtvrté v zápase. Jihlava se kromě tyčky, kterou nastřelil Marian Havel, na moc nezmohla a do šaten šla za ještě nepříznivějšího stavu.

Třetí perioda přinesla úplně jiný scénář hry. Domácí zvolnili a chtěli zápas v klidu dohrát. Dukla vycítila šanci a přidala na tempu. Třetí dvacetiminutovka tedy přinesla velmi vyrovnaný a atraktivní hokej plný šancí. Tato aktivita se hráčům z Vysočiny nakonec vyplatila, když Patrik Augusta dostal nabito na pravý kruh a vymetl pavučinky v rožku Vystavělovy branky. A to nebylo všechno! Hned z další akce se prosadil Ondřej Broža, který po přesném pasu nekompromisně poslal kotouč za záda brněnského gólmana. Kometa však následně opět uklidnila hru a hosty v posledních minutách zápasu nepustila do větších šancí. Výborně zahrála obrana a co nezvládla obrana, to zastavil brankář a domácí si tak došli pro další tříbodové vítězství.

Ohlasy trenérů

Pavel Pazourek: Od začátku jsme byli lepším týmem, soupeři jsme moc šancí neposkytli a sami jsme využili dvě přesilovky. Na konci jsme trochu polevili a dovolili jsme soupeři snížit. Na druhou stranu musím pochválit obranu, která dobře bránila a podporovala útok.

Petr Svoboda: Brno bylo lepší v pohybu a v osobních soubojích. Naše šance jsem nevyužili, zatímco soupeř ano. Ve třetí třetině jsme do toho trochu šlápli a dali dvě branky. Bylo tam na konci pár možností dát třetí a ten duel zdramatizovat. Nestalo se tak a domácí zaslouženě vyhráli.