3:2
(1:1, 1:1, 1:0)

Na pondělní kanonádu Dukla nenavázala, v Prostějově prohrála 2:3

12.09.2018 / Tomáš Kalas

Oproti předchozím zápasům byla Dukla týmem, který musel dotahovat skóre. Dvě sekundy před koncem 11. minuty překvapil svoji střelou domácí Prokeš. Za tři minuty se ale jelo znovu od nuly, srovnání zajistil Tomáš Harkabus. Druhá třetina přinesla stejný scénář, Jestřábi šli do vedení v čase 27:12, když se prosadil po přihrávce za obranu Divíšek. Potvrzení, že v oslabení se Dukle v posledních kolech opravdu daří, stvrdil svým tradičním únikem Tomáš Čachotský, kterému přálo při zakončení velké štěstí. Prostějov byl opět o krok napřed 11 minut před koncem třetiny, když se prosadil Dvořáček. Na tuto trefu již Dukla nedokázala odpovědět a prohrála 2:3.
12.09.2018 18:00, Chance Liga - 3. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Neužil – Zdráhal, Kolář, Havlík, Mikliš, Foltýn, Holland – Starý, Divíšek, Nouza - Dvořáček, Venkrbec, Račuk - Luňák, Karpov, Žálčík - Matys, Prokeš, Krejčiřík
3

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš - Dostálek, Zeman, Čachotský – Anděl, Skořepa, Pekr - Harkabus, Osmík, Hrníčko - Chlubna, Hlinka, Čermák
2
Branky a nahrávky: 11. Prokeš (Divíšek, Nouza), 28. Divíšek (Krejčiřík, Kolář), 49. Dvořáček (Havlík, Račuk) – 14. Harkabus (Osmík, Hrníčko), 38. Čachotský. Rozhodčí: Kašík, Obadal - Novák, Zídek. Vyloučení: 2:7, navíc Dostálek (JIH) 10 min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1440. Střely na branku: 33:29. Zblokované střely: 18:13. Hity: 0:0. Vhazování: 37:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Po 84 sekundách se poprvé v utkání vylučovalo. Ven šla prostějovská posila z Pardubic, Rhett Holland. Dukla se mohla ujmout vedení, přesilovku sehrála ve slušném měřítku, dostávala se do příležitostí, ale žádné větší drama se okolo Neužilovy branky neodehrávalo. Chvíli po návratu Hollanda na led byl vyloučen na 2+10 minuty Dostálek a i Jestřábi mohli ukázat, jak na tom jsou v početní výhodě. Ani zde se ale neurodilo nic většího. Třetí trest přišel v 8. minutě, když šel za katr za velké nevole fanoušků Jan Starý. Na konci 9. minuty ztratila Dukla v útočném pásmu puk a domácí Dvořáček táhl přečíslení 3 na 1, které vyřešil sobeckou střelou z nedobré pozice a přestřelil. V polovině třetiny byl vyloučen Suchánek za podrážení a po minutě se skóre měnilo. Radek Prokeš se dostal ke kotouči před brankou, podržel si ho a místo očekáváné nahrávky na druhou stranu vypálil nad rameno Lundströma. Vedení však Hanákům vydrželo tři minuty. Od mantinelu si najel před branku Tomáš Harkabus a střelou nad Neužila srovnal skóre zápasu. Domácí využívali především individuálních akcí, na začátku 16. minuty měl Prokeš na holi další trefu, z mezikruží ale napálil jenom hostujícího gólmana. Jihlavští ke konci opticky přebrali otěže, fakticky mohli i otočit skóre, 38 sekund před první sirénou byl Harkabus nepokrytý, přehozem přes beton ale domácího brankáře nepřekonal.

I ve druhé části přišlo brzké vyloučení, trestaným byl Josef Skořepa. Přesilová hra nebyla od domácích povedená, povedenou můžeme nazvat akci z 28. minuty. Nepokrytý Tomáš Divíšek dostal od mantinelu za obranu a mazáckou střelou do pravého horního koutu si poradil a poslal domácí podruhé do vedení. Atraktivní podívaná pokračovala i nadále, Jestřáby gól nakopl a dostal Duklu pod tlak, který umocnilo Kajínkovo vyloučení. Jihlava se však ubránila, přečkala i další oslabení po vyloučení střelce prvního gólu, Harkabuse, které navíc přineslo srovnání stavu. Tomáš Čachotský se dostal do samostatného nájezdu, Neužil sice zasáhl, ale ne natolik, aby „Čagy“ nedorazil puk do odkryté brány - 2:2.

Stejně jako v třetinách předchozích přišlo na řadu vyloučení hned v úvodu. To spáchal Skořepa, přesilovka Prostějova ale byla neškodná. Naopak současně s jejím koncem mohl udeřit Anděl, který si nabruslil ke kotouči a svůj nájezd zakončil do tyče. Na konci 47. minuty Štindl odevzdal před svoji brankou kotouč domácím a Luňák střílel z levého kruhu, ale Lundström opět tým podržel. Kritická situace přišla ve 49. minutě, kdy se hosté nedokázali osvobodit z pásma, touš vybojoval David Dvořáček, který se obtočil a měl dost prostoru na střelu, kterou přetavil v gól. Další možnost Jestřábů na navýšení skóre přišla během přesilovky v 53. minutě, když se Nouza dostal k tvrdé střele z mezikruží, ale Lundströma nepřekonal. Poslední minuty se domácí pouze bránili, 100 sekund před koncem šli hosté do rizika hry bez brankáře. Hned o deset sekund později přišel oddechový čas pro Duklu. 23 sekund před koncem tečoval kotouč nebezpečně před bránou Zeman, ale vedle. Jihlava tak bere druhou prohru venku, Prostějovu podlehla 2:3.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie