4:1
(0:1, 3:0, 1:0)

Desetizápasová bodová série s Motorem skončila, Dukla padla na jihu Čech 1:4

22.10.2018 / Adam Pavlíček

Do šlágru sedmnáctého kola proti Motoru vstoupily oba týmy s aktivním pojetím a vytvářely si šance. Po pěti minutách hry dostal Motor celé dvě minuty přesilovky 5 na 3. Jihlava se ale dokázala ubránit. A v čase 7:45 sama udeřila. Lukáš Anděl vybojoval puk u střídačky hostí a neomylně zavěsil do levého horního rohu. Další nabídnutou početní výhodu ale domácí zužitkovali a od modré srovnal bek Plášil. O dvě minuty později bylo pro Jihlavu ještě hůře, Plášilovu bombu Brož vyrazil před sebe a Novák pohotově dorazil. Motor se rozjel ve druhé třetině ještě jednou, Dančišin dorazil do branky Pýchovu střelu. Třetí třetina nenabídla již žádné větší šance a Motor se pojedenácté za sebou porazit už nenechal. Tříbodový zisk domácích pak pečetil do prázdné branky Šimánek.
22.10.2018 17:30, Chance Liga - 17. kolo

Banes Motor České Budějovice

Kváča – Kachyňa, Fillman, Pýcha, Plášil, Vydarený, Pavlin – Novák, Gilbert, Endál – Beránek, Dančišin, Babka – Heřman, Šimánek, Doležal – Doktor, Přikryl, Novák – Čermák
4

HC Dukla Jihlava

Brož – Kajínek, Váňa, Pohl, Doudera, Štebih, Mareš, Štindl – Tůma, Werbik, Dostálek – Anděl, Skořepa, Hrníčko – Harkabus, Hlinka, Jiránek – Vála, Havránek, Půža
1
Branky a nahrávky: 24. Plášil (Přikryl, Doležal), 26. Novák (Plášil, Gilbert), 37. Dančišin (Pýcha, Babka), 59. Šimánek – 8. Anděl. Rozhodčí: Souček, Čech - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6387. Střely na branku: 33:20. Zblokované střely: 15:13. Vhazování: 29:23. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

Za vytouženým cílem prolomit nepříznivou sérii s Jihlavou se domácí vydali poněkud rozporuplně. Po jejich nepřesné rozehrávce se do slibné šance dostal Havránek, avšak Kváča pohotově zasáhl. Ještě lepší zákrok musel vytáhnout o pár sekund později, když se Vála objevil sám před brankou. Tentokrát domácí brankář včas vytasil svou vyrážečku. Následovala ale další minela v budějovických obranných řadách. A ta už byla po zásluze potrestána. Z přečíslení se přesně k bližší tyči trefil Lukáš Anděl. Poté hrozili především Českobudějovičtí, kteří se však tíženého vyrovnání do konce periody nedočkali, a to ani po dvouminutové dvojnásobné přesilovce.

Jestliže domácí fanoušci postrádali branky svého týmu v předešlém dějství, na začátku toho druhého si museli přijít na své. Nejprve se od modré čáry v přesilové hře trefil k bližší tyči Karel Plášil. Tentýž hráč se o chvíli později prezentoval dalším dalekonosným pokusem. Jan Brož jej vyrazil jen těsně vedle své tyčky, což se vyplatilo pohotovému Martinu Novákovi, jenž za pomoci dorážky rozradostnil většinu přítomných diváků podruhé. Motor se před polovinou utkání snažil přebrat kompletní otěže utkání, ovšem z velkého útočného tlaku nakonec nic nebylo. Z pohledu domácích dobrou pasáž uťalo až vyloučení z jejich řad. To ovšem přívětivější šanci pro Jihlavské nenabídlo, po jeho skončení naopak nebylo vůbec daleko k třetí brance Jihočechů. Dvojice Pýcha-Čermák ale v přečíslení úspěšná nebyla. Opačně si pár minut před odchodem do kabin počínal Milan Dančišin, který se, ač tísněn několika protihráči, v předbrankovém prostoru nezmýlil.

Do posledních dvaceti minut vstoupili výrazně aktivněji svěřenci Václava Prospala, leč svůj úvodní tlak nezužitkovali. Například Pýcha dobrou střelou otřel puk jen o vzdálenější tyč, Roman Přikryl pak o Brožovo rameno. Hosté z Vysočiny se snažili se skóre ještě něco udělat, paradoxně ale musel dávat pozor především Brož v jihlavské kleci. Poradil si však i s pokusem zkušeného Šimánka. A obstřelování hostující svatyně pokračovalo. Nicméně Brož si poradil s po ledě klouzající střelou i s velmi zajímavým pokusem Dančišina. Na opačné straně kluziště to hosté zkusili se šesti hráči v poli. Toho využil trpělivý Jiří Šimánek, který neměl problém zacílit do odkryté branky. Domácí příznivci tedy mohli být spokojení, Motor prolomil nepříznivou bilanci s Duklou a upevnil si první pozici v tabulce.

Ohlasy trenérů

Václav Prospal (České Budějovice): Pro nás to byl špatný začátek. První třetinu jsme byli horším týmem, což bylo vidět i na skóre. Báli jsme se hrát a já jsem rád, že v dalších dvou třetinách jsme se zvedli. Trošku více jsme se udrželi na kotouči, dostali jsme se do zakončení, dostali jsme se do situací, kdy v předbrankovém prostoru jsme byli schopní se dostat k nějaké dorážce a dát nějakou branku. Skóre se otočilo v náš prospěch, podle mě to byl pěkný zápas a pro nás je důležité, že jsme byli schopni otočit skóre. Nelíbilo se mi těch našich prvních dvacet minut, ale pak to již bylo v pořádku.

František Zeman (Jihlava): Věděli jsme, že tady bude horká půda, na což jsme se připravovali. Myslím, že první třetinu jsme odehráli dobře, kdy jsme fantasticky ubránili oslabení 3:5 a pak jsme dali góla. Do druhé třetiny jsme vstoupily lajdácky a nebyli jsme tak hladoví. Náš hráč se navíc nechal zbytečně vyloučit a přišel smolný gól, který si náš obránce srazil do vlastní brány. To domácí tým nastartovalo a ten následný tlak sílil a sílil. Myslím, že dnes jsme nebyli tolik hladoví jako domácí a byli jsme slabší v prostoru před bránou. Dostali jsme další dvě branky z prostoru před brankou, kdy nám to tam domácí hráči doráželi a my jsme nebyli tolik důslední.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie