0:6
(0:3, 0:1, 0:2 - N 0:1)

Dukla zažila snový víkend, junioři za dva dny posbírali osm bodů

26.01.2019 / Štěpán Ondráček

K dalšímu mistrovskému zápasu cestovali svěřenci trenérské dua Karel Nekvasil - Viktor Ujčík do nedalekého Havlíčkova Brodu. Hosté povzbuzení páteční výhrou v Hradci začali úvodní třetinu znovu na výbornou. Po této části vedli jihlavští mladíci o tři branky. Postupně své vedení navyšovali až na konečných 6:0. Oba celky si to následně rozdaly o bonusový bod, hosté dokázali využít nabídnutou přesilovou hru a z Brodu si tak mohli odvézt všechny čtyři body. Dvěma góly se na vysokém vítězství podílel obránce Petr Veleba.
26.01.2019 12:00, DHL extraliga juniorů - 35. kolo

BK Havlíčkův Brod

Nedvěd (21. Holata) – Dudycha, D. Vacík, Nepokoj, Dvořák, Horák, Kerber, Najman – Švec, Cachnín, Kulhánek – Holenda, Petržilka, Vaňous – Tecl, Hromádka, P. Vacík – Škareda, Pártl
0

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Piskač, Veleba, Trávník, Zvěřina, Vála, Rašín – Brož, Vala, Zadražil, Chlubna, Krajíček, Kardoš, Adam, Čermák, Juda, Barák
6
Branky a nahrávky: 5. Kardoš, 12. Barák (Rašín), 20. Adam (Piskač, Vála), 33. Veleba (Čermák), 45. Juda (Vála, Adam), 49. Veleba (Chlubna, Adam), 63. Adam (Chlubna, Brož). Rozhodčí: Lacina – Svoboda, Ovsík. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 27:41. Průběh utkání: 0:6.

Průběh utkání

V úvodních minutách si oba týmy vyměnily své šance, ale maskovaní muži byli připraveni. Jihlava mohla po odehrání třetí minuty slavit gólový úspěch, jenže Jindřich Kardoš svoji prudkou střelu nenasměroval přesně. O pár okamžiků později se tentýž hráč nemýlil, když využil zmatků před havlíčkobrodskou svatyní. Bruslaři mohli vyrovnat v přesilové hře, ale všechny projektily lapil bezchybný Chaloupek. Domácí soubor měl v deváté minutě možnost samostatného nájezdu, ale Cachnín střelou mezi betony neuspěl. Ve 12. minutě se hostům dýchalo mnohem lépe, když Rašínovu střelu dorazil za přesouvajícího se Nedvěda Martin Barák. Domácí tým se snažil s nepříznivým vývojem něco udělat, ale narážel na bezchybného Chaloupka v jihlavské brance. Dukla svůj výkon korunovala necelou minutu před koncem první třetiny, když dokázala přidat třetí gól. Dominik Adam se dostal před branku, kde zakončením na pravou tyč nachytal maskovaného muže Havlíčkova Brodu.

Bruslaři vkročili do druhé třetiny se změnou v brankovišti, když Nedvěda vystřídal Holata. Domácí soubor mohl korigovat ve 24. minutě, jenže Vaňousův pokus vyrazil pravým ramenem bezchybný Chaloupek. Oba týmy si potom vyměnily několik šancí, ale skóre zůstalo nezměněné. V další přesilové hře byli blízko gólové úspěchu domácí hráči, ale závar před vlastní brankou dokázal maskovaný muž Jihlavy vyřešit. Dukla byla ve své produktivitě přeci jen lepší, když se po přihrávce Čermáka prosadil střelou z první Petr Veleba. Hosté mohli svůj náskok ještě navýšit jenže ani jeden z dvojice Juda Zadražil nenašla recept na Holatu nebo jeho branku netrefila. Necelou minutu před koncem mohl snížit Petržilka, ten ale nedokázat dostat puk za záda jihlavského gólmana.

Zkraje třetí části mohli střelit první gól domácí, ale Tecla neposlechl neposedný kotouč. Dukla navýšila své vedení v přesilové hře, když Vála vyzval ke skórování Miroslava Judu. Útočník hostů prostřeli přesouvajícího se brankáře Bruslařů. Jihlava byla lepším týmem, a to potvrdila ve 49. minutě když využila velký tlak. Chlubna přihrál na Petra Velebu, který přesnou ranou do protipohybu Holaty rozvlnil síť. Havlíčkův Brod se snažil s nepříznivým skóre něco udělat, ovšem jeho šance skončily na bezchybném Chaloupkovi. Jihlava mohla svému soupeři přidat nějaký gól navíc, ale proti tomu byl maskovaný muž Bruslařů, který se vyznamenal v poslední minutě. Holata dokázal špičkou betonu zastavit stoprocentní gól Chlubny.

Prodloužení nemuselo trvat dlouho, neboť Judovu příležitost zneškodnil brankář domácího výběru. Stejně tak jako Petržilkovu gólovku na brankové čáře Chaloupek. Bruslaři se potom museli bránit, a toho dokázali využít hosté. Dukla rozebrala bránicí trojici, když na konci celé akce byl Dominik Adam. Útočník soupeře zakončoval do odkryté klece Bruslařů.

Ohlasy trenérů

Jiří Čelanský (BK Havlíčkův Brod): Podali jsme výkon, který není hoden extraligové úrovně. Od první minuty jsme si tomu šli naproti, když jsme hráli hokej, na který nemáme. Doufám, že to bude ponaučení a je jen na nás, jak s tím naložíme ve zbývajících utkáních.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Jsme rádi, že jsme dokázali navázat na vítězství z Hradce Králové a získali jsme všechny body. V první třetině byl Havlíčkův Brod nebezpečný, ale my jsme byli produktivnější. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem a vítězství jsme si pohlídali. V prodloužení rozhodla přesilová hra, která se nám povedla na výbornou.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie