2:0
(0:0, 1:0, 1:0)

Ježek poráží frýdeckého Rysa a bere tři body

27.11.2019 / Milan Horák

Do 26. kola šly oba celky s jediným cílem - získat tři body do tabulky a ještě promíchat průběžné pořadí v tabulce. První třetina gól nepřinesla ani přes tucet šancí na obou stranách. Do druhé třetiny vstoupila lépe Dukla a byla za to odměněna gólem Michala Poletína v přesilové hře. Ve třetí třetině dnešní dílo dokonal opět Michal Poletín a svými dvěma góly zařídil Dukle tři body do tabulky. Dukla bere z dnešního utkání tři body po výhře 2:0.
27.11.2019 17:30, Chance Liga - 26. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Staněk, Černohorský, Kolář, Půža, Holý, Vála – Čachotský (A), Fronk, Lichanec – Anděl, Skořepa (C), Chlubna – Harkabus, Poletín, Machač – Davídek, Juda, Čermák
2

HC Frýdek-Místek

Malík – Stránský, Haman, Kovář, Michálek, J. Adámek, Hrachovský, Jenáček – Kafka, Novotný, Mikulík (C) – Eret, Przybyla, Martynek (A) – Tomi, Kaukič, Klimša (A) – Nestrašil, Stuchlík, Motloch
0
Branky a nahrávky: 31. Poletín (Chlubna), 49. Poletín (Harkabus). Rozhodčí: Skopal, Souček – Polák, Flegl. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 999. Střely na branku: 57:24. Průběh utkání: 2:0.

Průběh utkání

První třetina nabídla divákům na Horáckém zimním stadionu velice vyrovnaný hokej. Hrálo se útočně na obě strany. Ani jeden z celků však nedokázal v první části vstítit tolik potřebný gól a dostat se do vedení. Na obou stranách dominovali gólmani Brož a Malík, kteří měli největší podíl na bezbrankovém stavu po první třetině.

Do druhé třetiny vstoupily oba celky opět ve velmi vysokém tempu. Dominance gólmanů pokračovala stejně jako v první části. První příležitost početní výhody dostala v dnešním zápase domácí Dukla ve 30. minutě a ta se stala hostům osudnou. Perfektní práci v útočném pásmu odvedl Tomáš Chlubna, který po ztrátě puku na nic nečekal, skvěle vybojoval kotouč v levém rohu, se kterým dojel až na mezikruží, odkud také pálil. Kotouč se odrazil od Malíka k Michalu Poletínovi, kterému se podařilo dostat kotouč za záda Malíka a Dukla šla do vedení 1:0. Do konce třetiny předváděli domácí enormní tlak, ale další gól fanoušci do konce třetiny vidět nemohli.

Třetí část patřila opět domácí Dukle, která cítila možnost zisku tří bodů z dnešního zápasu. Byla rychlejší u kotouče, důraznější v osobních soubojích a to se jí vyplatilo. Druhý a konečný gól v zápase vstřelil opět Michal Poletín, který dostal nabídku od Harkabuse ze středního pásma, vybruslil si na levý kruh a střelou do pravé šibenice rozjásal celý stadion - 2:0. Ke konci třetiny se zápas spíše nachyloval k soubojům po přerušení hry, ale rozhodčí zůstávali klidní. Frýdek to ke konci ještě zkoušel se šesti hráči v poli, ale dnešní skvělý výkon Jana Brože byl proti tomu, aby se jakýkoliv kotouč dostal za jeho záda.

Ohlasy trenérů

Vlastimil Wojnar (HC Frýdek-Místek): Za mě je to jednoznačné. Dukla byla lepší a zasloužila si tři body, které právem má. Ve druhé třetině jsme úplně vypadli z role, hrálo se jen na jednu bránu. První třetina byla trošičku vyrovnaná, ale se spoustou střel z jihlavské strany a my jsme byli rádi, že výsledek jen 1:0, pro nás milosrdný. Pak jsme do toho zkusili trošku kopnout a měli jsme nějaké šance, které jsme neproměnili a z brejku jsme inkasovali. V utkání jsme měli dvě vyložené šance, které mohly zápas otočit - v první třetině dva naši hráči sami před brankou a ve třetí třetině náš samostatný nájezd. Neproměnili jsme je ale a bez gólu se nedá vyhrát.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Musím souhlasit se shrnutím trenéra soupeře. Dneska jsme si výhru zasloužili a šli jsme si za ní. Základní stavební kámen byl Brožík (gólman Jan Brož), na kterého je spoleh. Jak bylo řečeno, z naší přemíry snahy a tlačení se do útoku - který byl pořád takový křečovitý - vyplavali dva hráči soupeře sami před bránou. V tom okamžiku se o mě pokoušely mdloby. Naštěstí Brožík zákrokem zápasu soupeře vychytal a myslím si, že klukům to vlilo víru, že zápas dokážeme zvládnout. Kluci pracovali skvěle, patří jim za to velký dík a jen škoda, že jsem si ve druhé třetině neudělali větší gólový polštářek, abychom se nemuseli o zápas strachovat ve třetině třetí. Bylo totiž jasné, že mladý a bruslivý tým soupeře začne do zápasu kopat, riskovat a vytahovat nám hráče za záda. Nebylo to vůbec jednoduché, ale kluci si to pohlídali. Pak se nám podařilo dát druhý gól, který rozhodl celý zápas a jsem hrozně rád, že se nám podařilo doma získat tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie