4:3sn
(1:0, 1:0, 1:3 - 0:0)

Dukla si vybojovala prodloužení i přes dvoubrankové manko. Prostějovu podlehla na samostatné nájezdy

04.12.2019 / Michal Sobecký

Dukla ztrácela na domácí Prostějov dvě branky po dvou třetinách po gólech Mrázka a Pauloviče. Kontaktní gól Fronka na 2:1 Duklu nabudil, ale po necelých dvou minutách se z druhého gólu Pauloviče radovali opět domácí a Dukla ztrácela na Prostějov opět dvě branky. Ani ne minutu na to odpověděl kontaktním gólem na 3:2 znovu Jiří Fronk. Vzápětí využil přesilovou hru Dukly Jan Holý a Dukla si vynutila prodloužení, ve kterém se ani jeden z celků neprosadil. Mohly tedy rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých si vítězný gól na 4:3 připsal Tomáš Nouza, a zařídil tak pro svůj celek druhý cenný bod z dnešního zápasu.
04.12.2019 18:00, Chance Liga - 29. kolo

LHK Jestřábi Prostějov

Štůrala – Mrázek, Muška, Hrdinka, Jandus, Březák, Krejčí – Krejčík, Novák, Paulovič – Hrníčko, Divíšek, Nouza (C) – Jandus, Meidl, Luňák
4

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Staněk, Vála, Kolář, Půža, Holý, Piegl – Čachotský, Fronk, Lichanec – Anděl, Skořepa, Chlubna – Harkabus, Poletín, Machač – Juda, Matýs, Vyvial
3
Branky a nahrávky: 10. Mrázek (Krejčík, Muška), 39. Paulovič (Krejčík, Novák), 47. Paulovič (Krejčík, Novák), rozh. náj. Nouza – 46. Fronk (Anděl, Poletín), 48. Fronk, 59. Holý (Fronk, Chlubna). Rozhodčí: Dědek, Veselý – Otáhal, Bohuněk. Vyloučení: 3:4, navíc Brož (JIH) 10 min. OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 513. Střely na branku: 40:32. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.

Průběh utkání

Oba týmy vstoupily do utkání vlažně. Zprvu se toho na ledě moc nedělo, výjimkou byla střela Mrázka koncem třetí minuty. V páté minutě naopak poprvé vážněji prověřil Štůralu Fronk. V sedmé minutě ukázal důraz Meidl, který způsobil okolo brány zmatek. Skóre se ale měnilo až v polovině třetiny. Jaroslav Mrázek si našel puk před bránou a překonal Brože poprvé - 1:0. Na tahu tak byla Jihlava. Zprvu to vypadalo, že tlak z její strany nebude, hostující hráče srážela nepřesnost. Ovšem postupem času hru hosté zlepšili a viditelně přidali na bruslení. 14. minuta: Skořepa se dostal k nebezpečné střele z osy. 17. minuta a opět v akci Skořepa. Nebyl ale sám, výrazně mu sekundovali v útočném snažení třeba Fronk a Čachotský. Jestřábům se ale podařilo ke konci třetiny získat dvě přesilovky. Zajímavý moment z jejich strany v nich ale přišel jen díky střele Hrdinky.

Druhá třetina se přeci jen od začátku nesla ve vyšším tempu, než ta první. Ve 23. minutě se v dobré šanci ocitl Luňák, ale trefil ruku brankáře. Tři minuty na to trefil střelou z první Paulovič pravou tyč. Před polovinou zápasu ale opět Jihlava začala vystrkovat růžky. Velkou šanci měl například Čachotský, který měl navíc minutu na to možnost jet trestné střílení. Ale neproměnil ho, když výborně zasáhl Štůrala. Jestřábi měli méně šancí, zato ale nebezpečné: ve 34. minutě našel Janduse Novák a první jmenovaný z dobré pozice nedal. Ještě lépe se mohlo vést Tomáš Divíškovi, únik ale neproměnil. Byl tu však Matej Paulovič. Necelé dvě minuty před koncem se dostal k puku nebezpečně blízko brány. A v takových pozicích si ví rady - 2:0.

Ve třetí třetině se Jestřábi soustředili na obranu obranného pásma a Duklu dlouho nepouštěli do šancí. tato strategie jim vydržela pouze do 46. minuty, kdy Jiří Fronk prostřelil poprvé domácího brankáře - 1:2. Jihlava rázem byla na koni a tlačila se za vyrovnáním. V té chvíli prostějovští nevěděli, kde jim hlava stojí, ale po chybě hostujícího obránce si vzali vedení zpět. Matej Paulovič využil dobré práce Lukáše Krejčíka a poslal Jestřábi opět do vedení - 3:1. Naneštěstí pro domácí Jihlava rychle odpověděla brankou Jiřího Fronka - 3:2. Drama bylo na světě. Po sérii vyloučení domácích hráčů, se Dukle povedlo dokonce i vyrovnat. V 59. minutě proměnil sérii šancí Jan Holý a poslal utkání do prodloužení 3:3.

V nastaveném čase měli jasně navrch domácí, ale nedokázali proměnit ani jednu šanci z vyložených šancí, které si připravily. Nakonec toto utkání rozhodla až pátá série nájezdů. Tomáš Nouza proměnil svůj pokus a rozhodl o vítězství jestřábí letky - 4:3.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): První třetina byla z naší strany mizerná. Nevíme, čím to bylo, ale zase jsme se v ním vůbec nemohli dostat do zápasu. Domácí hráli na tři útoky a i tím se dostali více do tempa. Ve druhé třetině se naše hra nepatrně zlepšila a třetí třetinu jsme již sehráli lépe. Pozitivní je, že jsme zápas za stavu 0:2 nebo 1:3 dokázali ve třetí třetině vyrovnat a vstřelili od šestačtyřicáté minuty hned tři branky. Dokázali jsme za nepříznivého stavu vyrovnat a na konci zápasu i v prodloužení jsme přestáli nepříjemné vyloučení, kdy jsme hráli čtyři na pět a poté tři na čtyři. Vzhledem k první třetině a k vývoji zápasu je pro nás bod dobrý. V nájezdech se potvrdilo, že jsou o štěstí a je to loterie. Když to vezmu celkově, tak pozitivní je, že jsme dali šest gólů - tři ve hře a tři v nájezdech (usmívá se).

Ladislav Lubina (LHK Jestřábi Prostějov): Dnes jsme nastoupili v okleštěné sestavě a chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany. To se nám dvě třetiny dařilo, vedli jsme 2:0, ale ve třetí třetině jsme soupeři dovolili vyrovnat. Vyloučení nás dnes stála tři body, ale nakonec jsme rádi i za body dva za výhru po nájezdech.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie