6:3
(2:1, 3:0, 1:2)

Čermák dokonal proti Pardubicím hattrick a Jihlava slaví tříbodový zisk

06.12.2019 / Milan Horák

Dukla zvládla obtížný zápas s Pardubicemi na domácím ledě. Domácí si vytvořili náskok na soupeře 5:1 po dvou třetinách a hosté se do zápasu vraceli velice těžce. Zásluhou Smolka, Pětníka, Zadražila a Patrika Čermáka, který si připsal tři branky v dnešním zápase, si Jihlava odnáší z dnešního zápasu plný bodový zisk. Za hosty se trefil v první třetině Šír. Na další branky se hosté zmohli až ve třetí minutě, kdy se trefili Rohlík s Antoníčkem. Konečné skóre zápasu 6:3.
06.12.2019 18:00, Turnaj O Pohár DHL - 24. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek – Dvořák, Smolko, Rašín, Piskač, Křišta, Trávník – Vyvial, Čermák, Fiala – Barák, Juda, Zadražil – Doležal, Krajíček, Pětník
6

HC Dynamo Pardubice

Borovička (28. Nečas) – Kubíček, Oliva, Hrádek, Kaštánek, Blažej, Secký – Rohlík, Kostka, Rozlílek – Costa, Herčík, Šír – Formánek, Tobiáš, Paleček – Antoníček
3
Branky a nahrávky: 6. Čermák (Smolko, Trávník), 9. Smolko (Pětník, Juda), 28. Čermák (Trávník), 30. Zadražil (Dvořák), 40. Pětník (Juda, Krajíček), 59. Čermák – 7. Šír (Hrádek, Costa), 50. Rohlík (Oliva, Kostka), 58. Antoníček (Hrádek, Kaštánek). Rozhodčí: Pilný – Polák, Bohuněk. Vyloučení: 9:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 28:47. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 6:3.

Průběh utkání

První třetina nabídla velice rychlý start obou mančaftů. V šesté minutě otevřel skóre příznivěji pro domácí celek Patrik Čermák, který předvedl po přihrávce od Smolka individuální akci po pravé straně kluziště a střelou na přední tyč překonal gólmana Borovičku - 1:0. Uběhla minuta a čtrnáct vteřin a na Horáckém zimním stadionu bylo srovnáno. Radek Šír si vyměnil kotouč v útočném pásmu s Hrádkem a zametl kotouč z mezikruží za záda Chaloupka - 1:1. Domácí se odmítli smířit s vyrovnaným stavem. Valentným Smolko vrátil Dukle vedení 2:1 v deváté minutě. Po křižné přihrávce od Pětníka z levé strany kluziště střelou z první překonal Borovičku. Po první části šli hráči do kabin za stavu 2:1.

Vstup do druhé části domácí neměli dobrý. Během pěti minut hráli třikrát v oslabení, ale všechny dokázali ubránit. To jim dodalo značné sebevědomí. Tři minuty na to se prosadil podruhé v zápase Patrik Čermák - 3:1, který si objel obránce z levé strany, dostal se ke střele, kterou Borovička vyrazil, ale na jeho dorážku už byl krátký. O dvě minuty později mohli slavit opět domácí. Na 4:1 navýšil Martin Zadražil, který obdržel přihrávku od Dvořáka až z obranného pásma na modrou čáru, vyjel si na pravý kruh a střelou pod lapačku Nečase, který vystřídal po předchozím gólu Borovičku, rozvlnil síť za jeho zády. Poslední slovo druhé části měl Richard Pětník. Na levou stranu dostal kotouč od Judy a navyšoval už na 5:1. Domácí šli tak po druhé části do kabin značně spokojenější.

Třetí třetina začala pro domácí obdobně jako ta druhá. Ze začátku šli opět do oslabení, ale i to se jim podařilo ubránit. Hosté přišli ke slovu až v 50. minutě, kdy se jim podařila využít početní výhoda po vyloučení Rašína za hákování. Na 5:2 snížil po přihrávce od kostky střelou z mezikruží Ondřej Rohlík. Třetí třetina se blížila ke svému konci, když dvě a půl minuty před koncem snížil na 5:3 opět v přesilové hře Petr Antoníček, který si dvakrát na modré čáře vyměnil kotouč s Hrádkem a střelou mezi betony překonal domácího Chaloupka. Na konečných 6:3 navýšil svojí trefou do prázdné branky opět Patrik Čermák, který tak zkompletoval hattrick v dnešním utkání.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Zaspali jsme začátek, kde jsme dostali dva laciné góly, pak jsme za stavu 2:1 měli tři přesilovky za sebou, které jsme nevyužili. Dostali jsme z brejku na 3:1 a potom už to bylo takové, že jsme nedali ani z nejvyloženějších šancí gól i přes převahu na naší straně. Jejich obětavost a nasazení dnes slaví úspěch.

Jan Dršata (HC Dukla Jihlava): Já bych dnes chtěl kluky pochválit. Měli obrovské nasazení, obrovské srdíčko a velkou bojovnost. Proti tak silnému týmu, jako jsou Pardubice, kde jsme opravdu dřeli od první minuty až do poslední, dokázali jsme dát šest branek a podržel nás skvěle gólman. Dnes byla radost za těmi kluky stát, protože odvedli vše, co po nich trenéři chtějí. Jedinou výtkou dnes je disciplína a zbytečné vylučování, jinak jsme strašně spokojení za tři body.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie