3:1
(2:0, 0:0, 1:1)

V posledním spodní nadstavby bere Dukla Jihlava tři body za vítězství nad Sokolovem 3:1

07.03.2020 / Milan Horák

Dvoubrankové vedení 2:0, které si Jihlava vytvořila v první třetině trvalo až do třetí části. V ní se Sokolov ještě pokusil o zvrat poté, co Švec snížil na 2:1 ve vlastním oslabení. Jihlavě nakonec dvoubrankové vedení vrátil zpět Tomáš Harkabus, který v 58. minutě navýšil na 3:1. Vítězný gól vstřelil Jiří Fronk.
07.03.2020 17:30, Chance Liga - 58. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Pohl, Mareš, Kolář (C), Bukač, Dvořák, Půža – Jiránek (A), Fronk, Chlubna – Anděl, Poletín, Pekr – Harkabus, Lichanec, Protasenja – Čermák, Hrala, Zeman
3

HC Baník Sokolov

Bednář – Kadeřávek, Záruba, Přindiš (A), Vodička, Pařízek, Michálek – Švec, Zadražil (A), Grim – Čejka, Rohan (C), Hrubec – Adámek, Berčík, Tjurin – Blecha
1
Branky a nahrávky: 12. Pekr (Poletín), 14. Fronk (Protasenja, Lichanec), 58. T. Harkabus (Protasenja, Lichanec) – 49. Švec. Rozhodčí: Skopal, Barek – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 899. Střely na branku: 35:15. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

První třetina začala s kotoučem na holích jihlavské Dukly. O tom přesvědčily také střely na branku, které byly po první třetině 13:4 pro Duklu Jihlava. Skóre otevřel ve 12 minutě Matěj Pekr, který se dostal k puku po vyhraném buly od Poletína a střelou bez přípravy trefil přesně pravý roh branky Bednáře - 1:0. O necelé tři minuty později dostala Dukla možnost přesilové hry, ze které uplynulo pouze 19 vteřin a Dukla šla do dvoubrankového vedení. Jiří Fronk obdržel přihrávku od Protasenji a střelou z mezikruží prostřelil Bednáře - 2:0. Do konce třetiny další branka nepadla a hráči šli do kabin za příznivějšího stavu pro domácí Duklu.

Druhá třetina byla o poznání pomalejší a klidnější. Domácí se nikam hnát nemuseli, ale Sokolov, který prohrával, musel. Na hře Sokolova se to ale nijak neprojevilo. Sokolov se nedostal do hry ani ve třech přesilových hrách, které jim Dukla ve druhé třetině darovala. Ve druhé třetině se tedy diváci v CZ LOKO Aréně gólu nedočkali, a tak stále trval stav 2:0 pro Duklu.

Třetí třetina se odehrávala také ve velmi pomalém tempu. Ve 49. minutě dal ještě hostům naději Marek Švec, který ujel ve vlastním oslabení a bekhendovým blafákem překonal Brože - 2:1. Poslední slovo zápasu měli ale domácí. V 58. minutě obdržel přihrávku na levý kruh Tomáš Harkabus a vrátil Dukle zpět dvoubrankové vedení - 3:1. V posledním zápase o účást o předkolo bere Dukla tři body za výhru 3:1.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie