5:3
(1:1, 2:0, 2:2)

Dukla slaví vysoké vítězství nad nováčkem soutěže

30.09.2020 / Milan Horák

Gólová přestřelka v Jihlavě vyústila v zisk tří bodů domácí Dukly. Skóre 5:3 mají na svědomí Peter Lichanec, Tomáš Harkabus, Tomáš Čachotský, Tomáš Havránek a Michal Poletín. Za hosty poté David Chalupa, Patrik Urban a Martin Dubský. Utkání sledovalo 615 diváků. Díky tříbodovému vítězství se Dukla dělí v tabulce o první místo s Porubou!
30.09.2020 17:30, Chance Liga - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Krenželok, Kolář (A), Černý, Eliáš, Bilčík, Mareš, Černohorský – Čachotský (C), Zadražil, Chlubna – Jiránek, Fronk, Pekr – Harkabus, Poletín, Čermák – Havránek, Lichanec, Brož
5

HC Stadion Vrchlabí

Soukup – Kajínek, Niko, Linhart (A), Hrádek, Oliva, Jirků (C), Blažej – Heřman, Chrtek, Nouza (A) – Kratochvil, Pochobradský, Matýs – Hozák, Urban, Mrňa – Chalupa, Dubský, Moník
3
Branky a nahrávky: 16. Lichanec (Mareš, Havránek), 33. Harkabus (V. Brož), 38. Čachotský (Fronk, Krenželok), 50. Havránek, 55. Poletín (Krenželok, Fronk) – 19. Chalupa (Pochobradský), 43. Urban, 60. Dubský. Rozhodčí: Kika, Micka – Beneš, Zedník. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 615. Střely na branku: 41:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3.

Průběh utkání

První třetina začala velice svižně a to jak ze strany domácí Dukly, tak i ze strany Vrchlabí. Gólmani se v první části určitě nenudili. Tomu také odpovídaly střely na branku - 13:8 po první třetině. Skóre otevřel v 16. minutě Peter Lichanec, který si ve skrumáži před brankou Soukupa vydoloval kotouč jako první a doklepnout ho do sítě už mu nedělalo žádný problém - 1:0. Tento stav vydržel až do 19. minuty, kdy na modré čáře propadl Mareš. Pochobradský ho zleva svižně objel, nahrál do předbrankového prostoru na Davida Chalupu a ten střelou mezi betony srovnal na 1:1.

Do druhé třetiny vstoupilo Vrchlabí značně lépe než Dukla. Polovinu třetiny strávili hosté v útočném pásmu a ostřelovali Fučíka ze všech možných pozic. Ve 33. minutě se ale domácí opět ujali vedení. Brož vybojoval kotouč na levém kruhu, posunul ho Tomáše Harkabuse a ten střelou k tyči překonal Soukupa – 2:1. Na už dvoubrankové vedení odskočila Dukla o necelých pět minut déle. Fronk nejprve hledal volného Poletína před brankou Soukupa, kotouč se ale dostal až na hůl Tomáše Čachotského a ten střelou do pravého rohu navýšil na 3:1.

Vstup do třetí třetiny měli opět lepší hosté. Ve 43. minutě snížil na rozdíl jediné branky Patrik Urban, který vybojoval kotouč na mezikruží a tvrdou střelou mezi betony překonal Fučíka - 3:2. Dvoubrankové vedení vrátil domácím zpět svým gólem v 50. minutě Tomáš Havránek, který se dostal ke kotouči po nepřesné rozehrávce na mezikruží, počkal, až se Soukup položí na led a střelou do prázdné rozzářil fanoušky Dukly - 4:2. O necelých pět minut se radovali opět domácí. Fronk střílel z levého kruhu, před brankou skvěle stínil Michal Poletín, který vložil do střely Fronka hůl tak, aby změnil směr a to se mu také podařilo - 5:2. Poslední slovo měli ale hosté. Pět vteřin před koncem zápasu využil propadnutí Koláře na modré Martin Dubský a střelou do levé šibenice snížil stav na konečných 5:3.

Ohlasy trenérů

Václav Baďouček (HC Stadion Vrchlabí): Musím uznat, že Jihlava byla jednoznačně lepší. Měla lepší pohyb a byla důraznější v osobních soubojích. Její vítězství bylo zcela zasloužené. Nám za stavu 1:2 trošku scházelo proměňování šancí. Jeli jsme dvakrát sami na branku, měli jsme šance a možná by zápas vypadal jinak, pokud bychom dali gól. Jenže v těchto momentech jsme bohužel selhali. Za stavu 3:2 pro Duklu jsme udělali dvě obrovské individuální chyby. Gól soupeře na 4:2 byla fatální chyba, která se v takovém momentu utkání nemůže udělat. Tím se vše rozhodlo a Jihlava zaslouženě vyhrála.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): My jsme asi spokojenější. Souhlasím s názorem, že jsme vyhráli zaslouženě a byli jsme lepší. Pouze na začátku druhé třetiny se nám nepovedla přesilovka, což nás trošku srazilo a soupeř se dostal do tlaku, chvíli nás mačkal. Ale zvládli jsme to a dokázali jsme odskočit pak na nějaké góly. První branku jsme dostali po špatném souboji v naší třetině a po přihrávce před brankáře. Při druhém gólu šlo o námaz, kdy jsme nesmyslně hráli na prostředek a u třetího gólu jsme chybovali na modré čáře. To ale vyplývá ze hry, kterou chceme produkovat. Hrát aktivně, okamžitě soupeře dostávat pod tlak a to se nám dneska dařilo. Pohyb jsme měli dobrý a z toho občas tyto chyby vznikají. Soupeř měl dva tři brejky, jeli dvakrát sami na branku a navíc nějaké přečíslení. V těchto případech nás podržel výborně chytající gólman Fučík. Takže se zápasem, s výkonem a s body jsme spokojení.

Co říkáte na zápasy bez diváků od pondělí 5.10.2020, minimálně na dva týdny?

Václav Baďouček: Řekl jste, že nařízení jsou nařízení, ale mě připadají úplně šílená. Hrát hokej bez diváků je hloupost. Hraje se v první řadě pro lidi. Říká se, že to nyní bude na čtrnáct dní, ale během posledních dvou týdnů bylo rozhodnutí tolik, že já prostě nechápu. Je to ke škodě hokeje.

Karel Nekvasil: Souhlasím s kolegou. Člověk v poslední době už neví, co tady bude ze dne na den... Zavřít zimák pro lidi a pustit na ně hráče s realizačním týmem pro nějakých 130 lidí. Nevím, co by se muselo stát, aby nás přestali pořád takhle omezovat. Je toho dost a fakt nevím, co k tomu dál říct.

Václav Baďouček: My se známe, my se na sebe dívat nemusíme. Hraje se pro lidi, to je jasné!

Fotogalerie utkání

Fotogalerie