2:6
(2:2, 0:2, 0:2)

Čtyři přesilovkové zásahy vyrubaly Dukle tři body v Sokolově

20.01.2021 / Tomáš Bouda

V Sokolově se dal očekávat velmi náročný zápas, o čemž se i Dukla přesvědčila, neboť už po 59 sekundách prohrávala. Do desáté minuty ale bylo všechno jinak, dvěma přesilovkami se Jihlava dostala do vedení, které již neztratila. Rozhodující dvoubrankový trhák si vytvořila ve druhé třetině a v té třetí dokázali jihlavští hráči sílu Baníku zkrotit, navíc přidali další dvě branky. Ze šesti gólů Dukly padly čtyři v početní výhodě, díky čemuž si tak odvážíme domů výhru 6:2!
20.01.2021 18:00, Chance Liga - 22. kolo

HC Baník Sokolov

Cichoň – Pohl, Poizl, Klejna, Kadeřávek, Kulhánek, Rulík, Houdek – Vracovský, Kverka, Osmík – Rymon, Vildumetz, Kadlec – Švec, Rohan, Vrána – Prymula, Hašek, Jiskra
2

HC Dukla Jihlava

J. Brož – Eliáš, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Dvořák – Čachotský, Skořepa, Fronk – Jiránek, Zadražil, Illéš – Harkabus, Poletín, Pekr – Havránek, Lichanec, Chlubna
6
Branky a nahrávky: 1. Rohan (Švec), 19. Kadlec – 2. Čachotský (Pekr, Kolář), 10. Fronk (Pekr, Čachotský), 32. Jiránek (Strejček, Illéš), 38. Strejček (Zadražil, Jiránek), 52. Pekr (Harkabus), 60. Fronk (Čachotský, Skořepa). Rozhodčí: Grech, Pilný - Beneš, Štofa. Vyloučení: 8:6, navíc Pohl (SOK) 10 min OT. Využití: 0:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 28:29 (6:14, 10:8, 12:7). Zblokované střely: 4:15. Vhazování: 41:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:6.

Průběh utkání

Jan Pohl dostal hned v první minutě dvouminutový trest, ke kterému ještě vyfasoval trest desetiminutový. V oslabení dokázala ujet Marek Švec, jeho střelu Brož vyrazil jen k Tomáši Rohanovi a ten v čase 0:59 otevřel skóre – 1:0. Sokolovská radost ale trvala pouhých třicet vteřin, protože pokračující přesilovou hru Dukly využil Tomáš Čachotský – 1:1. Další gól jsme viděli opět v početní výhodě hostujícího týmu, který v 10. minutě předvedla krásnou kombinaci, na jejímž konci stál Jiří Fronk – 1:2. Dvě velké šance na zvýšení jihlavského náskoku měl Tomáš Harkabus, ale v obou případech si vylámal zuby na rychlé lapačce Cichoně. V dobré pozici se před domácím brankoviště ocitl i Skořepa, ale ten před odkrytou brankou vůbec netrefil puk. V čase 18:29 Martin Kadlec přečetl rozehrávku Dukly, zavezl puk až mezi kruhy a prudkou střelou zápěstím vymetl šibenici brankaře Brože – 2:2.

V první minutě měl dvě velké šance na vyrovnání domácí mladíček Dominik Rymon, ale Jihlavu podržel Jan Brož. Jihlavští zahrozili z Harkabuse, který se protáhl od mantinelu až před Cichoně, ale ten dokázal zakročit levým betonem. V přesilovce Baníku se pak dostal k zakončení Kadlec, ale jeho tvrdá rána z pravého kruhu skončila na výstroji hostujícího brankaře. Jihlavští pak hráli zkrácenou přesilovku pět na tři, ve které ale Baník Duklu k ničemu nepustil. V čase 31:29 byl na brankovišti důrazný Tomáš Jiránek a využil tak třetí přesilovou svého týmu – 2:3. Čtvrtý gól hostí přidal ve 38. minutě obránce Jan Strejček, který si na najel na přihrávku od Zadražila a přesnou střelou upravil na 2:4 po dvou třetinách.

Dobrou příležitost měl hned v úvodu při hře 4 na 4 Jiránek, ale Cichoň si s jeho pokusem poradil. Ve 45. mohl srovnat Martin Osmík, ale před odkrytou brankou v těžké pozici trefil jen horní tyč Brožovi branky. Chvíli po něm se ocitl sám před domácím brankařem Harkabus, ale ani jeho čtvrtá šance v zápase neskončila v síti. Domácí se tlačili za snížením a pootevřeli zadní vrátka, čehož využil v 52. minutě Matěj Pekr, jenž jel sám na brankaře a nadvakrát dostal puk za jeho záda – 2:5. Hosté nastřelili ještě v 59. minutě tyč z hole Poletína a v čase 59:20 uzavřel účet dnešního zápasu opět v přesilové hře Jiří Fronk – 2:6.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): První třetina byla taková nahoru - dolu. V naší přesilovce jsme inkasovali, ale zaplaťpánbůh jsme hned gól v přesilovce dali. A po vyrovnání jsme se dostali do vedení 2:1. Po zbytečné chybě ale soupeř vyrovnal. I v první třetině byl soupeř bruslařsky lepší. My jsme byli všude o trošku, o krok později. První část nebyla úplně ideální, ale od druhé třetiny jsme hru z obranného hlediska zvládli, i když to možná někdy nevypadalo, protože soupeř držel více puk, a nepouštěli jsme ho do vyložených šancí. Náskok jsme postupně začali navyšovat a zvládli jsme to. Je třeba pochválit kluky za bojovnost a obětavost, která nás zdobila před Vánoci a po novém roce se nám trošku vytratila. Tentokrát už to zase vypadalo, jak jsme chtěli. Vrátili jsme se k bojovnosti a obětavosti, která rozhodla.

Tomáš Hamara (HC Baník Sokolov): Jihlava využila našich chyb po zbytečných faulech, které děláme. Jsou to prostě naše chyby. Zápas se lámal ve druhé třetině, kdy si za vyrovnaného stavu nemůžeme dovolit udělat vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě. To je taktická chyba, která nás sice nestála úplně výsledek, ale samozřejmě i tohle silné Jihlavě pomůže. Dostalo jí to znovu na koně a pro nás to pak už bylo těžké.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie