1:2
(1:1, 0:1, 0:0)

Debut Zhukova vítězstvím neskončil, tři body putují do Vsetína

06.02.2021 / Milan Horák

Šlágr kola mezi Duklou a Vsetínem začal pro domácí velmi pozitivně po gólu Matěje Zadražila z desáté minuty. Jak bylo dnešním zvykem, hru provázela četná vyloučení z obou stran. Jednu z těchto situací využil Jan Bartko a vystřelil v svému týmu ve druhé třetině bombou pod víko tři body.
06.02.2021 17:30, Chance Liga - 27. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Dundáček, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Eliáš, Mareš – Čachotský, Skořepa, Illéš – Jiránek, Fronk, Brož – Harkabus, Zadražil, Pekr – Havránek, Lichanec, Chlubna
1

VHK ROBE Vsetín

Gába – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka, Štach, Jenáček – Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, Vlach, Kucharczyk – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Gajarský, Zeman, Berger
2
Branky a nahrávky: 11. Zadražil (Pekr, Harkabus) – 12. Berger (Zeman, Gajarský), 23. Bartko (Hryciow, Pechanec). Rozhodčí: Pilný, Šudoma – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 32:21. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

Průběh utkání

Prvních deset minut první třetiny patřilo domácím. Od začátku se tlačili do útočného pásma, prověřovali Gábu ze všech pozic. Tento tlak vyústil i ve vyloučení Bartka ve třetí minutě. Gába pokusům odolával až do 11. minuty. Harkabus zavezl kotouč po levém křídle, křižnou přihrávkou našel Pekra, Pekr následně Matěje Zadražila a ten svojí střelou k levé tyči, po rychlé kombinaci na jeden dotek, poslal Duklu do vedení - 1:0. Ze hry uplynulo 63 vteřin a bylo srovnáno. Bývalý útočník Jihlavy Zeman našel na pravém kruhu volného Jana Bergera, ten nic nevymýšlel a z první napálil kotouč na přední tyč, kde Zhukov neměl sebemenší šanci - 1:1. Tato branka dostala Vsetín do sedla a na druhé polovině první třetiny se to velmi odrazilo. Oba celky šly do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Ihned po začátku druhé části do toho Dukla v čele s Čachotským opět šlápla. Bohužel pro domácí se po minutě hry na trestné lavici ocitl Fronk a toto vyloučení bylo tomuto utkání osudné. Jan Bartko dostal z osy přihrávku od Hryciowa na vrcholek levého kruhu, ani nepřemýšlel a bombou z první trefil přesně pravý vingl jihlavské klece - 1:2. Ve 33. minutě Chlubna sice dostal kotouč za brankovou čáru, bohužel pro něj a jeho celek akci předcházel faul Havránka, a tak tato branka platit nemohla. Do konce třetiny se se krom dalšího vyloučení Dukly nic nestalo a Vsetín byl 20 minut od zisku tří bodů.

Dukla zahájila třetí třetinu držením puku na holích, ale nedokázala se propracovat do tlaku v útočném pásmu. I přes hromadu střel se domácím nedokázalo překonat skvěle chytajícího Gábu, který celý zápas předváděl senzační výkon. Vsetín si také už hrál spíše svojí hru, nikam se nehrnul a zbytečně neotvíral volná místa pro střelce jihlavské Dukly. Třetí třetinu opět doprovázela četná vyloučení, ani jedno z nich ale brankou neskončilo. Necelé dvě minuty do konce to domácí také zkusili hrou bez gólmana, ani to však na Vsetín neplatilo. Hosté si tak zaslouženě domů odvezli všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (VHK ROBE Vsetín): Za vítězství dnes i proti Porubě jsme rádi. Proti Jihlavě to byl těžký zápas, ale máme z něho tři body. Předvedená hra nebyla dle našich představ, nicméně jsme zápas odbojovali a i díky sportovnímu štěstí, což musím přiznat, a výbornému výkonu Gábiče v bráně jsme bodovali. Takže jsme spokojení.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Prvních deset minut jsme byli lepší tým. Dali jsme v jedenácté minutě gól, ale bohužel po hrubé chybě v předbrankovém prostoru soupeř vyrovnal. Když ve druhé třetině hraješ čtyři oslabení, tak nemůžeš myslet na to, že bys v zápase uspěl. Jednu přesilovku Vsetín využil. Někteří hráči se kvůli oslabením vůbec nedostanou do tempa, protože oslabení hrají jen někteří a ti jsou zase zavaření. Tak si něco řekneme po druhé třetině, vlezeme do třetiny třetí a přijdou další tři vyloučení... I když jsme se do tlaku postupně dostávali, tak jsme hodně honili puk po mantinelech, málo jsme stříleli a přesilovkou jsme si nepomohli. A pak si to zase rozbijeme oslabením a z tlaku ustoupíme. Není moc co kličkovat. Když máme devět vyloučených za zápas, tak se to proti týmu jako je Vsetín musí podepsat.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie