4:0
(1:0, 2:0, 1:0)

Dorost Dukly nadále okupuje první místo v tabulce. Doma si poradil s Technikou Brno

26.09.2020 / Milan Horák

Dukla doma po vysokém vítězství na Spartě přivítala Techniku Brno. Jihlavané od samého začátku více kontrolovali hru a to se odrazilo na výsledku zápasu. Po gólech Číhala, Bulíka, Jungwirtha a Marhouna domácí slaví výhru 4:0. Pavel Pulda udržel čisté konto. Vítězný gól vstřelil Lukáš Číhal.
26.09.2020 12:00, Extraliga dorostu - 4. kolo

HC Dukla Jihlava

Pulda – Matějíček, Hrbek, Číhal, Šabatka, Vovsík, Topol, Jeletz – Jungwirth, Báťa, Bulík – Juřička, Krejčí, Marhoun – Sopotnik, Peš, Habermann
4

VSK Technika Brno

Dřínovský – Žák, Pospíšil, Šupa, Svoboda, Kuswito, Krejčí, Dvořák – Janovský, Plevka, Pajer – Míča, Líska, Černý – Lancouch, Pejchal, Middleton – Procházka, Sladký
0
Branky a nahrávky: 10. Číhal (Krejčí), 24. Bulík (Matějíček, Jungwirth), 39. Jungwirth (Báťa), 46. Marhoun (Krejčí, Topol). Rozhodčí: Kopeček – Kučera, Augusta. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 51:13. Průběh utkání: 4:0.

Průběh utkání

První třetina začala z obou stran spíše opatrnější hrou. Oba celky v prvních minutách prověřovaly gólmany, kteří působili klidným dojmem. V 10. minutě domácí Dukla dostala možnost první početní výhody. Po vyhraném buly v útočném pásmu našel Krejčí na modré čáře Lukáše Číhala a ten tvrdou a rychlou střelou poslal domácí do vedení 1:0. Domácí měli v průběhu první části další dvě přesilové hry, ale v těch už se jim nepodařilo Dřínovského překonat. Stav zůstal do konce třetiny nezměněný a do kabin šli spokojenější hráči domácího celku.

Druhá část začala lépe pro domácí. Z první třetiny běžel nadále trest Pospíšila, a Dukla se tak díky tomu dostala do lepšího tempa. Netrvalo dlouho a domácí šli již do dvoubrankového vedení. Ve 24. minutě se po levé straně s kotoučem na holi vydal Matějíček, vypálil na Dřínovského, kterému kotouč propadl a na brankové čáře ho za jeho záda doklepl David Bulík – 2:0. Tento stav vydržel až do 39. minuty i přes mnoho šancí na obou stranách. Ve 39. minutě ale Jonáš Jungwirth vybojoval kotouč na levé straně kluziště, mrštně objel obránce Brna a střelou k pravé tyči poslal Duklu před koncem druhé třetiny již do tříbrankového vedení.

Třetí třetina působila již spíše dojmem, že oba celky se snaží už zápas dohrát a nikam se příliš netlačit. Domácí již měli tříbrankový náskok a větší klid na holích než soupeř z Brna. Poslední branku zápasu vstřelil ve 46. minutě Alex Marhoun, který se dostal ve skrumáži před brankou Dřínovského ke kotouči jako první a zametl ho do odkryté klece - 4:0. Stav se do konce třetiny nezměnil a Dukla si připisuje cenné tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Martin Stloukal (Technika Hockey Brno): Pořád je to začátek sezony a ještě do nedávna jsme měli nějaké problémy s tím Covidem. Za nás to byl zatím možná nejlepší výkon od začátku sezony. Pořád to samozřejmě není výsledkově dobré, snažíme se zlepšovat, kluci se zvedají, ale neustále mají hlavy dole po těch prohrách, které nadále trvají. Snažíme se jim vnuknout tu vítěznou mentalitu, aby se vyhrávalo. Bohužel zatím jsme dali vždy maximálně dva góly.

Marek Melenovský (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě, přijeli jsme ze Sparty, kde se nám ten zápas vyvedl extrémním způsobem a motivovat kluky do dalších zápasů bylo těžké. Kluci to zvládli, uvědomili si, že jeden zápas nic neznamená, že to musí předvádět i v dalších zápasech a sezona je celá před náma. Chtěl bych jim za tento výkon poděkovat, zápas zvládli skvěle, i když také nebyl jednoduchý.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie