4:6
(0:3, 4:0, 0:3)

Junioři ve druhé třetině otočili z 0:3 na 4:3. Jenže špatným závěrem ztratili všechny body

06.10.2020 / Tomáš Lysý

Úvodní dvacetiminutovka dalšího zápasu Juniorské ligy akademií mezi Duklou a Pardubicemi patřila hostům, kteří do jihlavské sítě nasázeli tři branky. Začátek druhé části se ale domácím povedl a po 35 sekundách snížil Tomáš Chlubna a nastartoval tak velký obrat. V čase 28:11 totiž po kombinaci se střelcem první jihlavské branky slavil úspěch Jan Nevšímal a za další čtyři minuty už bylo srovnáno díky dorážce Michala Kerbera. Gólový účet prostředního dějství uzavřel ten, kdo ho načal. Tomáš Chlubna vybojoval ve středním pásmu puk a svůj únik zakončil trefou mezi betony gólmana. Domácí prakticky celou třetí třetinu drželi těžce vybojované vedení, jenže v závěru přišel kolaps. V časovém rozmezí 55:14 – 58:37 hned třikrát inkasovali a všechny tři body tak berou Pardubice - 4:6!
06.10.2020 18:00, Juniorská liga Akademií - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Krejčí – Rašín, Zeman, Zedek, Sapík, Macek, Kerber, Piskač – Doležal, Rauš (A), Brož (A) – Chlubna, Juda (C), Fiala – Nevšímal, Melenovský, Vyvial – Zdarsa, Pavelec
4

HC Dynamo Pardubice

Nečas – Chabada, Secký, Nedelka, Kaštánek, Tvrdík, Odehnal – Rohlík (C), Herčík, Costa – Formánek, Antoníček (A), Šťastný – Trejbal, Štetka, Lichtag – Paleček, Pavlík, Kloz
6
Branky a nahrávky: 21. Chlubna (Nevšímal), 29. Nevšímal (Chlubna), 33. Kerber (Piskač, Rauš), 34. Chlubna – 5. Rohlík (Herčík, Kaštánek), 15. Antoníček (Šťastný, Lichtag), 15. Štetka (Nedelka, Trejbal), 56. Antoníček (Kaštánek, Nedelka), 58. Lichtag (Tvrdík, Trejbal), 59. Antoníček (Rohlík). Rozhodčí: Ondráček - Polák, Zídek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:36. Průběh utkání: 0:3, 4:3, 4:6.

Průběh utkání

Na první třetinu zápasu proti Pardubicím by jihlavští hokejisté, kteří z dvojzápasu proti Třinci a Havířovu získali tři body, nejradši zapomněli. Vše začalo už v páté minutě, kdy se jako první prosadil kapitán Ondřej Rohlík. Dynamo bylo při chuti a v čase 14:27 dostalo výhodu přesilové hry, kterou za dalších devět sekund využilo trefou Petra Antoníčka. Tím ale jihlavská pohroma nekončila. O dalších 16 sekund později totiž po trefě Pavola Štětky svítilo na ukazateli stavu v CZ LOKO Aréně skóre 0:3. Domácí si poté vzali oddechový čas a dostali také výhodu přesilovky, ale nebezpeční v ní příliš nebyli.

O přestávce zřejmě nebylo v jihlavské kabině příliš klidno, protože Dukla vstoupila do druhé části výborně. Už po 35 sekundách dostal Fiala puk na Nevšímala, ten našel před brankou Tomáše Chlubnu a útočník A-týmu Dukly zvedl puk pod horní tyč. Pardubice poté přestály oslabení, ovšem v čase 28:11 již inkasovali. Chlubna byl v předbrankovém prostoru zcela volný, ovšem ještě posunul puk doleva na Jana Nevšímala a útočník domácích zakončil opět pod víko. Za necelé čtyři minuty už bylo srovnáno. Rauš zatáhl puk po pravé straně a předložil výborný pas před branku na Piskače. Tomu sice při zakončení do volné části branky kotouč uskočil od hole, ovšem celé dílo dokonal jeho parťák z obrany Michal Kerber a dorazil puk do sítě. Neuběhly ani dvě minuty a Dukla už vedla! Tomáš Chlubna ve středním pásmu získal puk, přebruslil obránce a tváří v tvář brankáři zakončil mezi jeho betony - 4:3.

V závěru třetiny čekaly Duklu perné chvilky při vyloučení Kerbera. Gólman Krejčí však svůj tým podržel, když si připsal minimálně čtyři dobré zákroky. Ten nejtěžší musel vytáhnout proti střele Formánka, jenž byl volný mezi kruhy, ovšem maskovaný jihlavský muž zastavil puk pod svými betony.

Začátek třetí části byl hodně pohledný. Oba týmy pořádně bruslily a k vidění bylo i dost osobních soubojů, zkrátka přesně to, co lze od juniorského hokeje čekat. Slibnou šanci měl Piskač, kterého přihrávkou před brankou našel Brož, ovšem domácí bek už měl málo prostoru k lepšímu zakončení. Gólová šance se urodila i na druhé straně. Rohlík se protáhl mezi kruhy a zakončoval na teploměr Krejčího, jenž výborným zákrokem udržel svému týmu vedení.

Dukla v polovině třetiny dokázala přestát oslabení, které Pardubice nesehrály špatně. Ale za všechny situace je třeba uvést jihlavskou obětavost, když útočník Doležal neuhnul před tvrdou střelou Kaštánka z levého kruhu a zblokoval jí svou rukavicí. Změna stavu přišla až v čase 55:14. Petr Antoníček zřejmě tečoval střelu Kaštánka a zařídil vyrovnání. Tím ale přetahovaná neskončila! Rozhodnutí přišlo dvě a čtvrt minuty před koncem. Jakub Lichtag se prosmýkl až před branku a svůj tým přiblížil ke třem bodům. Ty za další minutu pojistil Petr Antoníček, pardubický hrdina třetí třetiny. Rohlík ho našel mezi kruhy a útočník Dynama se trefil do levé šibenice - 4:6. Dukla ještě hrála poslední minutu přesilovku a zkusila i hru bez gólmana, ale bez kýženého efektu.

Ohlasy trenérů

Richard Král (HC Dynamo Pardubice): Byl to zápas rozdílných třetin. První třetina nám vyšla celkem slušně a byla to taková falešná forma, protože jsme tři týdny nehráli a začali jsme se scházet minulý týden v úterý po nějakých dvou třech hráčích a v neděli jsme byli poprvé tak nějak v týmu, co jsme byli tady. I když nám stále pár kluků chybí. Druhá třetina nám absolutně utekla. Ukázalo se ošidné vedení 3:0. Hráče jsme nabádali, ať se snaží trošku více z obrany a že šance přijdou. Bohužel jsme chtěli dát asi ještě daleko více gólů, takže jsme udělali chyby v obraně. Soupeř se dostal do vedení 4:3. Poslední třetina byla z naší strany velice slušná, hlavně posledních deset minut. Udrželi jsme se na kotouči a ve třetině. Tým ukázal výbornou bojovnost a morálku, když otočil takový zápas i po tom, že jsme dva týdny byly v karanténě. Skvělý výsledek.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Pro nás to nebyl ani tak nešťastný zápas. Vstoupili jsme do něj velice špatně a první třetinu jsme vůbec nebyli na ledě. Dynamo si našláplo do třígólového náskoku. Museli jsme klukům o přestávce malinko promluvit do duše a sáhnout do sestavy, což samozřejmě zafungovalo. Dokázali jsme zápas otočit a za to před kluky smekám. Bohužel to je prostě jen práce na dvacet minut a pak výkon šel z naší strany opět dolů. I když za stavu 4:3 jsme měli tutovou šanci na odskočení na dva góly a to by bylo zlomové. Ale nedali jsme a pak ke konci už jsme měli strach o výsledek. Z toho jsme dělali laciné chyby a Pardubice jako výborně laděný útočný tým jich dokázal využít a otočit na svojí stranu. Za mě rozhodla utkání první třetina a bohužel to není poprvé, co se nám toto stalo. Kdy jsme nekoncentrovaní a nějakou část zápasu nehrajeme. Tohle už se nesmí stávat, protože zápas byl pak velice dobře otočený. Je to škoda, ale za první třetinu jsme si body nezasloužili.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie