1:0
(1:0, 0:0, 0:0)

Dukla postoupila do semifinále!

22.02.2003 / Wally, RTD

Dukla postoupila do semifinále! K zajištění účasti ve druhém kole playoff jí stačil fotbalový výsledek 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil již ve druhé minutě Vladimír Říha. Druhým hrdinou utkání byl Jaroslav Suchan, kterému se podařilo zlikvidovat všechny šance Písku a připsal si tak shutout.
22.02.2003 17:30, 1. liga ČR - 45. kolo

HC Dukla Jihlava

Suchan - Chmelíř, Ficenc, Šefčík, Morava, Duben, Malena, Šmarda - Rytnauer, Bakus Hlouch - Adamčík, Altrichter, Vrábel - Říha, Kaňkovský, Čachotský - Klapka, Vlk, Třetina
1

IHC Králové Písek

Špiler - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Vokatý, Neckář, Jareš - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Kořánek, Filipi, Mácha - Šimek, Jelen
0
Branky: 2. Říha (Kaňkovský). Rozhodčí: Kubeš - R. Prchal, T. Prchal. Vyloučení: 7:9, navíc Pindiak (Písek) 10 min. plus do konce utkání. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 4300.

nejlepší hráč: Jaroslav Suchan (Jihlava)

Průběh utkání

Do dnešního utkání nastoupila obě mužstva s řadou změn. Více jich bylo na jihlavské straně, domácí tým totiž postihla veliká marodka. V brance jihlavskou jedničku Lukáše Sáblíka vystřídal Jaroslav Suchan, pro něhož byl dnešní zápas premiérovým. Poprvé ve své kariéře totiž v playoff nastoupil od první minuty. V útoku Dukly místo dvojice Jiří Jantovský - Pavel Zdráhal museli nastoupit mladíci Lukáš Klapka s Miroslavem Třetinou. Na straně hostů chyběl obránce Roman Němeček, útočník Michal Vondrka, který hájil barvy extraligových Českých Budějovic v televizním zápase proti Karlovým Varům, a v brance Michala Pinkase zastoupil Roman Špiler.

foto: Jihlavské listy
foto: Jihlavské listy

Celé utkání prakticky rozhodla první třetina. V jejím úvodu, ve druhé minutě, našel zkušený Petr Kaňkovský Vladimíra Říhu a ten parádně trefil levou šibenici Špilerovy branky. Domácí se tak dostali do jednobrankového vedení. To mohli zvýšit ve třinácté minutě. Tomáš Ficenc udělal před brankou soupeře kolečko, Špiler si povyjel, ale jihlavský obránce už poloodkrytou branku trefit nedokázal. A protože hosté si v první třetině větší příležitost vůbec nevytvořili, odcházelo se do kabin po první dvacetiminutovce za stavu 1:0.

V prvních minutách druhé třetiny dostala Dukla možnost hrát dvojnásobnou přesilovou hru. Ve dvacáté první minutě byl za hákování vyloučen Pindiak, a o půl minuty později se k němu na lavici hanby přidal Vokatý. Během šedesátipěti sekund se však domácí k ničemu vážnějšímu nedostali. Prvních dvou velkých šancí ve druhé třetině se tak diváci dočkali až v šestadvacáté minutě. První měl hostující Jelen, který však z prostoru mezi kruhy odkrytou branku Dukly netrefil. O několik sekund později se na druhé straně mohl prosadit z protiútoku Čachotský, ovšem jeho bekhendová střela Špilera příliš neohrozila. V polovině utkání se pokusil jihlavského gólmana překonat svou střelou nejzkušenější hráč Jihočechů Milan Mazanec, ovšem Suchan se štěstím jeho pokus vyrazil koncem hokejky. Ze druhé vstřelené branky se jihlavští fanoušci začali radovali ve třicáté třetí minutě, ovšem Kaňkovského střelu, které propadla Špilerovi mezi nohy, nakonec hostující gólman zachránil několik centimetrů před brankovou čárou. Ve zbytku druhé třetiny se hra odehrávala především ve středním pásmu a obě mužstva vyčkávala na chybu soupeře.

foto: Jihlavské listy
foto: Jihlavské listy

Tu první ve třetí třetině udělala Dukla. Ve čtyřicáté první minutě totiž hrála v příliš mnoha hráčích a vyfasovala tak trest pro hráčskou lavici. Miroslav Třetina, který odseděl trest, vydržel na lavici hanby celé dvě minuty, neboť hosté výhodu přesilové hry nevyužili. I v dalších minutách se hrála vyrovnaná partie ve středním pásmu. Tu v padesáté druhé minutě přerušil až Milan Filipi, který se dostal do největší šance hostů v celém zápase. Samostatný nájezd na Suchana však zakončil střelou vysoko nad jihlavskou branku. "Dostal se do brejku, udělal forhendovou kličku, ovšem puk se mu kousek přede mnou postavil a on tak přestřelil. To štěstíčko tam bylo, puk se otočil k naší straně a pomohlo nám to," přiblížil celou situaci po zápase jihlavský gólman Jaroslav Suchan. Definitivně poslední příležitost hostům tak mohla přinést power play v závěru zápasu. Ovšem během dvaceti šesti sekund, po kterou hosté hráli v šesti, domácí dokázali čtyřikrát přerušit hru, aniž by Písek k čemukoliv pustili. A tak Dukla nakonec zvítězila nejtěsnějším výsledkem 1:0 a postoupila do semifinále, v němž se střetne s Chomutovem.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (Jihlava): Před utkáním jsme se potýkali s nemocemi – Sáblík a Zdráhal mají vysoké horečky, mnozí další hráči trpěli průjmem. Někteří z nich nastoupili do utkání. Ať je to Petr Kaňkovský nebo Marián Morava, který ještě ráno nebyl schopen hrát, ale před zápasem přišel s tím, že to zkusí. Tak jak se v sezóně hráčům vyčítalo, že nehrají srdcem, tak dnes si mnozí sáhli až na dno sil, s cílem vyhrát toto utkání. Chtěl bych jim za to moc poděkovat.