Dukla Jihlava podpoří darem nemocnice Kraje Vysočina

04.04.2018 / KLUB

Každá z pěti nemocnic Kraje Vysočina dostane od Dukly Jihlava finanční dar ve výši 12 tisíc korun. Vedení klubu tak rozdělí, tak jak slíbilo, celou polovinu výtěžku z únorové aukce alternativních dresů. „Chtěli jsme tak vyjádřit sounáležitost s celou Vysočinou. Jak fanoušci, tak talentovaní hráči k nám přichází z celého kraje a my si toho vážíme, tento krok toho může být důkazem,“ vysvětlil jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Každá z nemocnic využije částku dle svých potřeb. Nemocnice Třebíč na nákup nových polohovacích lůžek, v Novém Městě na Moravě ji přidají ke sbírce na pořízení operační věže pro urologické oddělení, Pelhřimov získá oxymetr pro chirurgickou jednotku intenzivní péče, Havlíčkův Brod diagnostickou metodu pro dětské pacienty ambulance klinické psychologie a Nemocnice Jihlava myčku nádobí na hematologii.

„Bereme hokej velice vážně, ale uvědomujeme si, že jsou i důležitější věci. Vedle této podpory jsme se zapojili do akce Ježíškova vnoučata, na Vánoce kabina obdarovala dětské oddělení Nemocnice Jihlava a poslední zápas dlouhodobé části přilákal hodně lidí a vytvořili jsme tak prostředí pro pomoc Barunce s dětskou mozkovou obrnou, kdy partner extraligy za každého diváka vyplatil 25 Kč, celkem tedy dostala bezmála 100 tisíc,“ odkazuje na letošní pestrou činnost mimo ledovou plochu Bedřich Ščerban.

Čtěte také:

DUKLA SPLNILA VÁNOČNÍ PŘÁNÍ. OSAMĚLE ŽIJÍCÍHO SENIORA PAVLA VZALA NA EXTRALIGU

HRÁČI A-TÝMU DUKLY JIHLAVA SE SLOŽILI NA DÁREK PRO DĚTSKOU JIP NEMOCNICE JIHLAVA

FANOUŠCI DUKLY JIHLAVA VYBRALI Z POJIŠŤOVNY GENERALI PRO BARBORKU BEZMÁLA 100 TISÍC