První trénink byl takový rozehřívací a seznamovací, povídá Tomáš Čachotský

21.05.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

V pondělí 21. května 2018 začala A-týmu Dukly příprava na novou sezonu. V ní by se jihlavští hokejisté chtěli po roční odmlce vrátit do extraligy. Suchá přípravná část začala stejně jako loni a předloni v posilovně. Nicméně dílčí změny nastaly. „Máme nového kondičního trenéra, takže nevím, co nás čeká. S trenéry jsem to nijak moc neprobíral, nechám se překvapit,“ hlásí kapitán týmu Tomáš Čachotský.

Na prvním tréninku se koučům Petru Vlkovi a Františku Zemanovi hlásilo celkem 19 hráčů. Tedy o dva hokejisty více, než na loňském zahájení. Dukla bezprostředně po konci sezony a v období před přípravou pravidelně informovala o změnách v kádru a na prvním dni se objevily i avizované příchody – obránce Jan Pohl a útočník Matěj Pekr. K nim přibyla další tři nová jména – Miha Štebih, Tomáš Harkabus a Martin Osmík, přičemž první dva jmenované jihlavští fanoušci dobře znají. Těmi ale výčet nekončí, příprava se týká také trojice mladých obránců Lukáše Mareše, Matěje Vály a Petra Veleby. První dva hráli v uplynulé sezoně za juniorku Dukly, třetí jmenovaný za starší dorost. „Myslím, že se v průběhu přípravy poznáme. Samozřejmě některé lidi známe. Teď si budeme muset dávat všichni pozor na jídlo, protože na zkoušku přišel Miha Štebih, tak aby nám zase všechno nesežral,“ usmívá se při výčtu nových jmen kapitán týmu Tomáš Čachotský v narážce na slovinského reprezentanta, jenž je známým jedlíkem – více zde.

Novinkou je i to, že dril v posilovně nebudou mít plně na starost oba trenéři. Cross-tréninky vede kondiční trenér Miroslav Skála. „Máme nového kondičního trenéra, takže nevím, co nás čeká a ani s trenéry jsem to nijak moc neprobíral. Nechám se překvapit,“ usmívá se kapitán týmu a tentýž výraz nasadí i při otázce na právě probíhající Giro d’Italia, jelikož jihlavská devadesátka je velkým fanouškem silniční cyklistiky. „Sleduji každou etapu, přehled mám. V Itálii jsem na kole ještě nikdy nebyl, ale opravdu moc bych si chtěl nějaké ty kopce tam popojet. Třeba až skončím s hokejem a budu mít více času,“ sděluje „Čagy.“

Videoohlasy s Tomášem Čachotským

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Fotografie z prvního tréninku najdete zde.