S tátou jsme se radili. Podpis smlouvy s Duklou je dobré rozhodnutí, říká Tomáš Chlubna

04.09.2018 / Tomáš Lysý

Jméno Chlubna rozhodně není jihlavskému hokeji neznámé. Vždyť právě v Dukle startoval svojí veleúspěšnou kariéru Tomáš Chlubna senior, mistr české ligy a bývalý elitní snajpr finské soutěže z týmu JYP Jyväskylä. V červenožlutém nyní najdeme dva Chlubny – Tobiase, hrající za žáky, a šestnáctiletého Tomáše, který nedávno podepsal profesionální smlouvu s A-týmem. „Chodím na Duklu odmala a vždy jsem si přál nastoupit před fanoušky. Chtěl jsem tady v Jihlavě zůstat,“ hlásí mládežnický reprezentant.

Konec července byl pro Tomáše Chlubnu hektický. Bylo mu oznámeno, že bude trénovat s A-týmem. Dostal návrh nové smlouvy, podíval se za českými a finskými kamarády na Mezinárodní hokejovou školu, vyzkoušel si virtuální realitu, odehrál první zápas za A-tým (příprava proti Arlanu) a hlavně – podepsal profesionální smlouvu. „Pocit byl určitě super. Chodím sem odmala a vždy jsem chtěl nastoupit před fanoušky. Dostali jsme návrh smlouvy, jednali jsme o něm doma, s agentem, a po týdnu jsem ho podepsal,“ neskrývá radost šestnáctiletý talentovaný hokejista.

A pokud říká, že návrh smlouvy probíral doma, rozhodně mu k němu měl co říct jeho otec Tomáš, někdejší úspěšný plejer. Chlubna senior hrál v červenožlutém naposled v sezoně 1993/1994, nyní se tak na dukláckém dresu objevuje stejné příjmení. „S tátou jsem se o smlouvě samozřejmě radil. Jednali jsme o všech možnostech a rozhodli se takhle. Chtěl jsem zůstat v Jihlavě a myslím, že podpis smlouvy je dobrým rozhodnutím,“ sděluje Chlubna junior nebo spíše Chlubna mladší, jelikož jeho bratr Tobias hraje za žáky Dukly.

V nadcházející sezoně bude moct hráč s číslem 10 nastupovat za juniory i za A-tým. Moc dobře si uvědomuje, že v obou kádrech bude mít odlišné úkoly. „V juniorce bych nám chtěl pomoct dostat se do play-off, což je prvotní cíl. V Áčku se budu snažit klukům pomoct taky, abychom se dostali do baráže a potom i do extraligy. Vím ale, že budu mít v každé kategorii jinou roli,“ povídá na závěr jihlavský šikula.

Videorozhovor s Tomášem Chlubnou

Autor videa: Tomáš Lysý