V Dukle je skvělá parta, zkušení i mladí hráči, povídá útočník Dominik Hrníčko

18.09.2018 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Ještě donedávna byl Dominik Hrníčko poslední útočnou posilou Dukly Jihlava. Do klubu přišel na zkoušku, během dvou zápasů zaujal a bylo jasné, že novou sezonu začne v červenožlutém dresu. „Zničehonic mi zavolal agent David Pauliak, že se mám druhý den hlásit na zápasu v Jihlavě. Odehraju za ní dva zápasy a uvidí se,“ prozrazuje dvaadvacetiletý odchovanec libereckého hokeje, jak se zrodilo jeho angažmá v srdci Vysočiny. V Dukle si během čtyř soutěžních zápasů zapsal dvě asistence a nosí v klubu číslo 59.

Jihlavští hokejisté odehráli před ostrou sezonou sedm přípravných zápasů. Poslední dva i s útočníkem Dominikem Hrníčkem. Proti Olomouci neměl úplně moc času na to předvést svoje umění, vždyť ještě den předem nevěděl, že vůbec bude v Jihlavě. „Skončil jsem ve Zvolenu na Slovensku a vůbec jsem nevěděl, co bude. Můj agent mi zničehonic zavolal, že se mám druhý den hlásit na dva zápasy v Jihlavě a pak se uvidí,“ sděluje nyní již jihlavský forvard, který v poslední přípravě proti Zlínu (porážka 3:5) vstřelil dvě branky. Chválu za tehdejší ale poměrně odmítá. „Myslím si, že je to o tom, jak je člověk platný pro tým a jak bojuje. Není to o gólech a o asistencích, takový styl já nehraju,“ podotýká rodák z Liberce.

V Jihlavě je zatím teprve krátce, ale kádr Dukly si pochvaluje. „Tým je hodně dobrý. Nečekal jsem to, je tady skvělá parta. Zkušení hráči i mladí kluci, kteří by v budoucnosti mohli být hodně slyšet,“ myslí si hokejista, který v přípravném období nastupoval v dresu s číslem 12. Na novou sezonu už ale na zádech nosí svojí oblíbenou cifru. „Je to moje typické číslo 59,“ usmívá se bývalý reprezentant do 19 let.

Dominik Hrníčko právě podepisuje smlouvu s klubem HC Dukla Jihlava. Hodně úspěchů v červenožlutém dresu, přejeme! Foto: Tomáš Lysý

„Příchodu Dominika nahrálo trošku i to, že bylo období přípravy, kdy jsme měli spoustu zraněných a nemocných hráčů. Trenéři měli požadavek, že by měl být kádr o něco širší. Na základě toho jsme začali vytipovávat hráče, kteří by připadali v úvahu. Dominikovo velké plus bylo to, že jsem byl schopen domluvit se s agentem, že se hráč přijede ukázat, aby se seznámil on s námi a my s ním a po týdnu vzájemné komunikace, trénování a dvou zápasech buď najdeme společnou řeč nebo ne. Dominik do toho šel, my jsme byli s jeho výkony i přístupem a se zapadnutím do týmu spokojení, takže jsme mu nabídli smlouvu a došlo k dohodě,“ vysvětluje jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban, jak k podpisu kontraktu došlo.

Dominik Hrníčko

Post: Útočník
Věk: 22 let
Držení hole: Pravá
Sezona 2017/2018: HC Benátky nad Jizerou, 47 zápasů, 20 bodů (8+12), 55 trestných minut, účast na ledě -25

Dominik Hrníčko (vlevo) v jihlavském dresu při domácí kanonádě proti Motoru 7:0, na které se podílel asistencí při gólu Martina Osmíka. Foto: Markéta Křížová

Videorozhovor s Dominikem Hrníčkem

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla Pozn.: Omluvte, prosím, výrazně světlou kvalitu videa.