Musíme zlepšit všechno, říká výstižně David Kajínek po domácí porážce s Havířovem

23.09.2018 / Tomáš Lysý

Po dvou sedmigólových domácích výhrách přišel tentokrát útlum. Havířovští hokejisté, kteří přijížděli na Horácký zimní stadion z třetí pozice a náskokem tří bodů na Jihlavu, si totiž domů odvezli všechny tři body za vítězství 1:3. „Nebude to veselé hodnocení. Všude jsme byli pozdě, naopak hosté hráli dobře, jezdili, bruslili a byli draví. My jsme bohužel takoví nebyli,“ říká obránce David Kajínek, který měl prsty ve snížení na 1:2, jenž se událo šest desetin před koncem úvodního dějství.

Jihlava se při tříbodovém zisku mohla dotáhnout právě na Havířov a hlavně potvrdit první bodový export z venkovního kluziště, který přišel na ledě dalšího loňského barážisty z Kladna. Nestalo se však. „Hodnocení veselé nebude, naopak bude špatné. Byli jsme všude pozdě. Když už jsme měli nějakou šanci dát gól, tak jsme jí nevyužili. Stejně jako přesilovku pět na tři, tu musíme proměňovat,“ ví moc dobře David Kajínek, že dvouminutová výhoda dvou mužů v poli se prostě musí využívat. Tím spíše, když Dukla v tu dobu prohrávala 1:2 a měla šanci na případný zvrat zápasu.

Chance Liga jde nyní hodně rychle za sebou, od soboty 22.9. do soboty 29.9. čekají hokejisty hned čtyři zápasy. Po porážce s Havířovem jede Dukla v pondělí na ústecký led, o dva dny později má doma Třebíč. Recept na to, jak napravit nevydařený zápas proti AZ a uspět na ústeckém ledě, je jednoduchý: „Musíme změnit všechno. Začít zase makat a hrabat. Budeme se snažit, aby bylo co nejlépe. Nechceme prohrávat, naopak každý zápas chceme vyhrát,“ sděluje přesvědčivě jeden z nejzkušenějších hráčů jihlavské kabiny.

Videoohlasy s Davidem Kajínkem

Hodnocení trenérů: František Zeman (HC Dukla Jihlava) a Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov)

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla