1:4
(0:0, 1:2, 0:2)

Dukla otočila zápas v Benátkách a poprvé v sezoně veze domů tři body

13.10.2018 / Věra Novotná

Po bezbrankové první třetině, ve které měli maličko více ze hry hosté, se ve druhé části jako první prosadily Benátky. Jejich vedení ale vydrželo jen do 29. minuty, kdy Dukla vyrovnala trefou benátecké legendy Josefa Skořepy a poté otočila stav díky Matěji Pekrovi. Do třetí třetiny tak šli Jihlavští poprvé v sezoně venku s vedením a náskok nejenže udrželi, ale ještě navýšili. Uklidnění na hole přinesl gól Lukáše Anděla a v poslední minutě se krásně trefil Nicolas Werbik. Dukla tak zvítězila na ledě liberecké farmy 4:1.
13.10.2018 17:00, Chance Liga - 13. kolo

HC Benátky nad Jizerou

Schwarz – Niko, Kunst, Bednář, Husa, Hanousek, Maier, Aubrecht – Psota, Mikyska, Bittner – Lakatoš, Chrtek, Špaček – Braid, Šír, Průžek – Wiencek, Burda, Žemba
1

HC Dukla Jihlava

Brož – Kajínek, Pohl, Suchánek, Půža, Mareš, Štebih, Vála – Čachotský, Werbik, Zeman – Pekr, Skořepa, Anděl – Jiránek, Osmík, Harkabus – Čermák, Havránek, Hrníčko
4
Branky a nahrávky: 22. Lakatoš (Špaček) – 29. Skořepa (Pekr, Anděl), 34. Pekr (Pohl, Kajínek), 45. Anděl (Pohl, Pekr), 60. Werbik. Rozhodčí: Jechoutek, Souček - Cejbal, Votrubec. Vyloučení: 4:0. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 225. Střely na branku: 16:40. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Průběh utkání

První třetina přinesla velmi vyrovnaný zápas. Jako první se po úvodním vhazování dostali do šance Jihlavští, avšak Skořepovu teč dokázal Schwarz skrýt mezi svými betony. Tato akce byla jedinou vážnější příležitostí ke skórování v prvních pěti minutách, Jihlavští měli v této pasáži vícero šancí, ani jedna z nich ale branku nepřinesla. V osmé minutě šli domácí do čtyř, přesilovou hru soupeře ale bez problémů ubránili. Následně se do většího tlaku dostali sami Benátečtí. Lakatošova přihrávka však nenašla Špačka a o chvíli později nebyl úspěšný ani Chrtek. Hra se následně přelévala z jedné strany na druhou a oba kotle fanoušků se tak nemohly rozhodně nudit. Jihlavské šance měly větší potenciál na úvodní branku, Benátecká obrana, v čele s brankářem Schwarzem, však dokázala nebezpečí zažehnat. Činili se rovněž obránci na druhé straně kluziště a tak po první siréně byl stav nerozhodný 0:0.

V prostřední části zaútočili jako první hosté z Jihlavy. Čachotský hledal své spoluhráče před brankou, avšak všichni byli bedlivě hlídání benáteckými obránci. Následně se hra po zakázaném uvolnění přesunula znovu před benáteckého gólmana, avšak z následující akce udeřili právě Benátečtí. Po Špačkově přihrávce se prosadil Dominik Lakatoš, jehož střela zapadla ke vzdálenější tyči. Hosté hledali rychlou odpověď, ale Schwarz uhasil oheň vznikající u jeho brankoviště. Benátečtí naopak chtěli navýšit svůj náskok, Maierova střela od modré však nebyla úspěšná a ani Mikyskova střílená přihrávka nenašla hůl Matěje Psoty. Téměř v polovině druhé části dostali Jihlavští k dispozici další přesilovou hru a tentokrát ji již využili. Na konci přihrávkového kolotoče byl Josef Skořepa, na jehož střelu z bezprostřední blízkosti neměl Schwarz nárok. O půl minuty později mohlo být s domácími ještě hůře, Štebihův pokus však zastavil beton brankáře Benátek. Ofenzivní tlak hostů nepolevoval a Benátečtí se v obraně museli ohánět. Jihlavští se však vedoucí branky dočkali zásluhou Matěje Pekra, jenž z prostoru u levé tyčky prostřelil přesouvajícího se Schwarze. V samém závěru vyslal nadějnou střelu střelec jediné benátecké branky – Dominik Lakatoš. Puk však v brance neskončil.

I třetí třetina přinesla vyrovnanou bitvu na ledě, co se gólové převahy týče, měli navrch hosté z Jihlavy. O jejich třetí branku v zápase se postaral Lukáš Anděl, k němuž se dostal puk od brusle spoluhráče. Anděl se však dokázal rychle zorientovat a střelou pod břevno dal Jihlavě dvoubrankový náskok. Stáhnout manko mohli Benátečtí po akci Chance Braida, avšak kanadský útočník slibnou příležitost neproměnil. Blízko branky měl také Psota, jenž si dokázal jihlavského brankáře rozhýbat, mezírku mezi betony ale nenašel. Domácím se rozhodně nedala upřít snaha, hnali se do útočného pásma hned několikrát, Brože však ale překonat nedokázali. Poslední slovo duelu měli opět Jihlavští. Na konečných 4:1 upravil Nicolas Werbik, jenž uspěl v samostatném úniku proti Schwarzovi.

Ohlasy trenérů

Jiří Kudrna (Benátky nad Jizerou): Myslím si, že první třetina byla z naší strany velice dobrá. Hráli jsme aktivně. Dařilo se nám jihlavské hráče držet daleko od naší brány. S touto částí hry jsme mohli být spokojení. Ve druhé třetině jsme se ujali vedení. Je škoda soupeřovy přesilové hry, ve které jsme dostali první branku. Jihlava poté převzala iniciativu a skóre otočila. Ve třetí třetině si hosté náskok zkušeně hlídali. Bylo velice těžké se přes ně prosadit. Přesto jsme měli asi dvě výborné příležitosti, z toho jeden samostatný nájezd. Škoda, že jsme nedokázali vstřelit druhý gól, který by nás ještě dostal do zápasu. Jihlavští si to takhle pohlídali a došli si pro tři body.

Petr Vlk (Dukla Jihlava): Se třemi body jsme samozřejmě spokojení. Soupeř byl houževnatý, zejména v první třetině. Poté se na začátku druhé třetiny domácí dostali do vedení. Paradoxně to nás nakoplo a poté jsme již měli utkání pod kontrolou. Díky našemu tlaku a pohybu jsme si vytvořili příležitosti, které jsme následně proměnili.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie