Reakce klubu HC Dukla Jihlava na rozhovor Petra Šidlíka v MF Dnes

10.12.2018 / KLUB

Bedřich Ščerban, jednatel klubu HC Dukla Jihlava, reaguje na některé nepřesné či nesprávně uvedené údaje, které se objevily v rozhovoru s bývalým hráčem Dukly Petrem Šidlíkem pro Mladou Frontu Dnes, více zde. Jelikož se jedná o několikátý rozhovor v tištěných či elektronických médiích na údajné „vykoupení se“ hráče Petra Šidlíka, přikládá Dukla k nahlédnutí i Smlouvu o postoupení registračních a hráčských práv Petra Šidlíka z klubu HC Dukla Jihlava, s.r.o., do klubu HC VÍTKOVICE RIDERA a.s.

1. HC Dukla Jihlava a hráč Petr Šidlík měli uzavřenou platnou smlouvu na sezónu 2018/2019.

2. Jednatel dvakrát odmítl agentův dotaz, zda by hráče Petra Šidlíka uvolnil ze smlouvy. „S Petrem jsme 100% počítali do další sezony, odmítl jsem jednat o uvolnění do jiného klubu,“ upřesňuje Bedřich Ščerban.

3. „Až na třetí telefonát od agenta, že Petr u nás nechce hrát, jsem souhlasil, že budu jednat s klubem, který má zájem o jeho služby,“ uvádí dále Bedřich Ščerban.

4. „O odchodu Petra Šidlíka jsem nikdy nejednal s hráčem, ať přímo, či telefonicky. Nevím, kde Petr bere výroky, že splnil všechny mé požadavky,“ doplňuje jednatel Dukly.

5. Jednání probíhalo mezi kluby a mezi nimi je také podepsaná smlouva (viz. níže).

6. Smlouva je klasická, jaká se běžně podepisuje mezi kluby. Práce na ní netrvaly v žádném případě čtrnáct dní. Nevím, nad čím seděli právníci čtrnáct dní, ale určitě to nebylo nad smlouvou s HC Dukla Jihlava, s.r.o, ani nad smlouvou mezi HC Dukla Jihlava, s.r.o. a HC VÍTKOVICE RIDERA a.s. Ve smlouvě je jasně vidět splátkový kalendář ohledně finančních toků. Citace Petra Šidlíka z článku: „Jestli je Dukla dostala, nebo ne, do toho nevidím. Každopádně si myslím, že ze strany Vítkovic tam žádné průtahy určitě nebudou. Zdroj: https://hokej.idnes.cz/petr-sidlik-jihlava-vitkovice-prestup-dhw-/hokej.aspx?c=A181209_111230_hokej_par
„Petr píše, že se vykoupil a takto jsem to já chtěl. Zároveň píše, že neví, jestli k nám peníze dorazily?! Tak jak to tedy je? Smlouva dává jasnou odpověď. Mezi kluby je splátkový kalendář za přestup hráče, jenž měl platnou smlouvu. Kolik a komu tedy poskytl Petr Šidlík peníze a na co, já nevím. Žádnou smlouvu tohoto typu jsem nikdy neviděl a ani se k ní nevyjadřoval,“ říká Bedřich Ščerban.

7. Citace Petra Šidlíka z výše uvedeného článku: „Byly aféry, že mě někdo viděl, když jsem šel na večeři, a už jsem tam pak vyváděl bůhvíco. I v klubu se to pak řešilo.“ První tuto „aféru“ klub smázl se stolu. Petr byl se spoluhráči viděn v jednom z jihlavských podniků na Vánoční besídce A-týmu, o které členové realizačního týmu i vedení klubu věděli a schválili jí. V době osobního volna hráčů v desetizápasové reprezentační přestávce. „Petra Šidlíka se jasně zastala kabina a také vedení klubu. Často jsme mazali vulgární komentáře vůči hráči na oficiálních sociálních sítích klubu. Stáli jsme jednoznačně za hráčem,“ podotýká Tomáš Lysý z marketingového oddělení klubu. „Interně jsme řešili až druhý případ, kdy byl Petr Šidlík v pozdních nočních, až ranních, hodinách viděn v jihlavském nočním klubu. Bylo to den před zápasem. Byť byl Petr zraněný a nehrál, dostal pokutu za porušení životosprávy. Hráč byl v té době plně placen, jelikož jsme ho potřebovali mít co nejdříve připraveného do zápasů. Měl tedy povinnost dodržovat životosprávu. Informaci jsme měli potvrzenou,“ upřesňuje Bedřich Ščerban.

8. „K osobě autorky se nebudu vyjadřovat na stránkách Dukly Jihlava,“ uzavírá reakce Bedřich Ščerban, jednatel HC Dukla Jihlava.

Smlouva o postoupení registračních a hráčských práv Petra Šidlíka


Zdroj: HC Dukla Jihlava