2:5
(0:1, 1:2, 1:2)

Z Kladna jedeme se třemi body a šestibodovým náskokem na čele tabulky!

15.12.2018 / Filip Ardon

Dukla nemohla zahájit důležitý zápas na Kladně lépe. Už po 123 sekundách využil přesilovou hru svým druhým zásahem v sezoně Miha Štebih. Šance na srovnání stavu pro Kladno přišla na konci první třetiny, když se naskytla přesilová hra 4 na 3, která přešla do klasické 5 na 4. Na gól jako takový si však Rytíři museli počkat až do druhé třetiny. Na konci 25. minuty se po dorážce prosadil Vildumetz. Klíčový moment zápasu přišel v časech 30:26 a 31:03. Nejprve se po výborné práci Čachotského prosadil poprvé v dresu Dukly Lukáš Klíma, o 37 sekund později se z přečíslení prosadil Lukáš Anděl. Třetí třetinu nemohla Jihlava zahájit lépe, prosadila se další posila, Jan Holý. Kladno však rychle snížilo na dvoubrankový rozdíl zásluhou Vampoly. Zdánlivě dobře rozehraný zápas pro Duklu se notně zkomplikoval v posledních deseti minutách, kdy hrála Jihlava sedm a půl minuty ve dvojnásobném, či klasickém oslabení. Výbornou týmovou prací však tyto momenty přečkala, stvrdila výhru díky Matěji Pekrovi 26 sekund před koncem a došla si pro cennou výhru z ledu Kladna poměrem 5:2!
15.12.2018 16:00, Chance Liga - 35. kolo

Rytíři Kladno

Cikánek – Říha, Zajíc, Veber, Svedlund, Volráb, Kehar – Machač, Plekanec, Kubík – Strnad, Vampola, Zikmund – Redlich, Kaut, Kružík – Jelínek, Vildumetz, Hajný
2

HC Dukla Jihlava

Lundström – Pohl, Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek, Werbik, Havránek – Harkabus, Hlinka, Hrníčko
5
Branky a nahrávky: 25. Vildumetz (Kehar, Hajný), 44. Vampola (Plekanec, Strnad) – 3. Štebih (Klíma, Holý), 31. Klíma (Čachotský), 32. Anděl (Skořepa, Pekr), 42. Holý (Čachotský, Štebih), 60. Pekr. Rozhodčí: Veselý, Zubzanda – Kokrment, Coubal. Vyloučení: 5:9. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 3150. Střely na branku: 35:34. Zblokované střely: 6:8. Vhazování: 20:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5.

Průběh utkání

Start vyhroceného utkání ovlivnilo brzké vyloučení Tomáše Plekance, kvůli kterému hrála Dukla přesilovou hru. Při výhodě jednoho muže v poli si dobře sjel do mezikruží Miha Štebih, jehož rána skončila za zády Lukáše Cikánka – 0:1. Kladeňáci se poté museli tlačit směrem vpřed a usilovali o srovnání, hosté ale velmi dobře bránili modrou čáru a Rytíři se jen stěží dostávali do útočné zóny. Největší možnost zařídil domácím Tomáš Plekanec během přesilovky, když našel milimetrovou přihrávkou hůl Jakuba Strnada. Kladenský kapitán ovšem ještě hledal volného Adama Kubíka a akce nakonec skončila bez střely.

Druhá třetina odstartovala jako přes kopírák v porovnání s tou první. Přišlo brzké vyloučení Rytířů a tlak Jihlavy, ovšem tentokrát se domácí dokázali ubránit! A z prvního delšího pobytu v útočném pásmu vybojovali srovnání! Důraz čtvrté lajny znamenal vybojovaný kotouč, Martin Kehar výborně vystřelil od modré a dobře postavený Tomáš Vildumetz dorazil puk za Niklase Lundströma – 1:1. Rychlá protiakce však znamenala znovu vedení hostí. Tomáš Čachotský se dostal před bránu i se dvěma bránícími hráči na zádech a Lukáši Klímovi předložil puk před naprosto odkrytou klec – 1:2. Za třicet sedm vteřin navíc přišla studená sprcha! Hosté se dostali do přečíslení a Lukáš Anděl prostřelil Lukáše Cikánka – 1:3. V závěru mohl domácím vystřelit lepší pozici Tomáš Plekanec, ten ale z výborné pozice trefil jen jihlavského brankáře.

I závěrečná dvacetiminutovka odstartovala kladenským faulem, tentokrát se však hosté mohli opět radovat! Jan Holý dostal puk na modrou a dělovou ranou rozvlnil síť – 1:4. Kladno ale posléze také udeřilo z početní výhody. Tomáš Plekanec nahodil puk z úhlu na bránu a Petr Vampola srazil letící kotouč do klece – 2:4. Kladno dostalo po polovině periody k dispozici výhodu čtyř na tři, Niklas Lundström však uloupil téměř jistý gól. Plekanec našel přes brankoviště Daniela Kružíka a hostující gólman se fantasticky přemístil a zastavil kotouč na čáře. Rytíři v závěru zkusili stáhnout Cikánka z brány, do prázdné klece ale dovezl puk Matěj Pekr – 2:5.

Ohlasy trenérů

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno): Soupeř byl lepší. V první i třetí třetině jsme dostali gól minutu a půl po začátku v oslabení, to zápas ovlivnilo. Defenziva Jihlavy je velice dobrá, takže když jsme se dostali do šance, tak jsme to neproměnili. Zasloužené vítězství hostů.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Jsme samozřejmě spokojení s body. Myslím si ale, že si je odvážíme zaslouženě. protože jsme byli po většinu utkání lepším týmem. Přestože se konec sehrál tak, jak se sehrál, tak kluci odehráli zápas výborně. Patří jim dík. Posledních deset minut jsme hráli v oslabení, to je dřina. Soupeř měl v části druhé třetiny tlak a vytvořil si šance, které ale nedal. My branky dali a zaslouženě odjíždíme se třemi body.