Video: David Rittich chytal čtyři desítky nájezdů na česko-finském kempu

25.12.2018 / Tomáš Lysý

Je to již pět měsíců, co David Rittich překvapil všechny účastníky Mezinárodní česko-finské školy 2018. Nejenže předával ceny pro nejlepší hráče zápasu, ale ještě před předáváním si střihl roli, na kterou účastníci česko-finského kempu jen tak nezapomenou. Odchovanec jihlavského hokeje, gólman týmu NHL Calgary Flames a české hokejové reprezentace totiž zaujal místo v brance a čelil čtyřem desítkám nájezdů od všech účastníků osmého ročníku školy. Jak se Davidovi vedlo? Podívejte se na nájezdy! A také ještě jednou na rozhovor s Ríťou, který jsme vydali již v průběhu letošního kempu. Davide, díky!

IIHS 2018: Nájezdy na Davida Ritticha

Více jak 40 nájezdů během krátké časové chvíle. Takovou porci musel absolvovat David Rittich. Odchovanec Dukly Jihlava předával druhý rok po sobě ceny pro nejlepší hráče kempu. Tentokrát se před předáváním oblékl do gólmanského a mladí hokejisté na něj jeli trestné střílení. ,b>„Profesionální gólman asi nikdy takovou porci nezažil, takže i pro mě to bylo poprvé. Chtěl jsem, aby nájezdy dopadly smírně. Aby si nenadávali, že jedni vyhráli a druzí prohráli. Přece jen, kdybych se snažil na sto procent a chtěl chytit každý nájezd, tak by z toho děti neměli takovou radost. Jsem rád, že nějaký kluk gól dal a měli z toho takovou radost, jakou měli,“ usmíval se „Ríťa,“ jehož jedna z přezdívek v NHL je „Big Save Dave.“

A jaký je jeho názor na Mezinárodní česko-finský hokejový kemp? „Z mého hlediska je to super věc. Z ledu kluci poznají, jak se hokej dělá v jiné zemi a naučí se i nějaká ta anglická slovíčka, komunikují s cizími lidmi. Jsem poměrně rád, že jsem byl podruhé pozvaný, abych pozval ceny. A že vlastně má kemp takovou tu dlouhou návaznost na sebe. Že to není jednoletá záležitost a drží se to nějaký ten rok,“ sděloval David Rittich.

IIHS 2018: David Rittich o nájezdech a Mezinárodní česko-finské hokejové škole

Autor videí: Tomáš Lysý