Mančaft šlape a jsem maximálně spokojený, hodnotí jednatel Bedřich Ščerban měsíc prosinec

09.01.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Osmdesátiprocentní úspěšnost. Hodně vysoké číslo. A přesně tuhle bodovou úspěšnost měla Dukla Jihlava v prosinci 2018. A-tým Dukly získal 24 bodů z 30 možných a byl znovu vyhlášen týmem měsíce Chance Ligy. U Bedřicha Ščerbana tak pochopitelně vládne spokojenost se současným stavem. „Za celý měsíc jsme ztratili pouze šest bodů, což je velký úspěch. Mančaft šlape a jsem maximálně spokojený,“ povídá šéf klubu, kterému se podařilo posílit tým obráncem Martinem Matějíčkem.

„Nelze než konstatovat, že i měsíc prosinec byl pro nás úspěšný a řekl bych, že velmi úspěšný. Za celý měsíc jsme tak ztratili pouze šest bodů, což je velký úspěch. Mančaft šlape a jsem maximálně spokojený,“ míní Bedřich Ščerban nad tím, že Jihlava získala 24 bodů z 30 možných. Červenožlutí se tak stále drží na prvním místě tabulky se slušným náskokem. A byť v rámci 44. kola mají odpočinek v podobě volného losu, zároveň si Dukla drží k dobru domácí utkání proti Kadani, jenž bylo vinou sněhové kalamity odloženo. Trhači totiž uvízli na uzavřené dálnici D1 pár kilometrů před sjezdem na Jihlavu. „Samozřejmě nás netěší, že Kadaň nemohla dorazit. To ale nebyla její vina, zavinila to vyšší moc. Noc, co strávili na D1, si budou asi dlouho pamatovat,“ ohlíží se jednatel za 12. prosincem, kdy Kadaňští vyrazili ze své domoviny s dostatečným časovým předstihem, ale až kolem půlnoci se na výše uvedeném sjezdu pohnuli, otočili se a domů se dostali nad ránem.

Odložený zápas by se měl podle všeho odehrát v pondělí 4. února 2019, v době druhé reprezentační přestávky. Zbývá doladit detaily. „Na termínu jsme se shodli. Čekáme na schválení Českým hokejem, aby nám potvrdil, že v tento termín můžeme zápas odehrát,“ prozrazuje Bedřich Ščerban.

A právě z Kadaně přišly začátkem prosince dvě nové tváře. Obránce Jan Holý v jedenácti zápasech nasbíral skvělých devět bodů za tři branky a šest asistencí. Útočník Lukáš Klíma, do té doby nejlepší střelec Trhačů, vsítil ve stejném počtu utkání dvě branky a na čtyři další nahrál. Velice dobře se také uvedl mladičký obránce Jakub Černohorský, sedmnáctiletý hokejista ze Žďáru. „Sháněli jsme si na kluky informace, dlouho jsme se o nich bavili. Rozhodli jsme se nakonec pro ně, viděli jsme v nich přínos. Měsíc, co jsou tady, jak zapadli a jak se prezentují na ledě, potvrdil naší šťastnou ruku. Jejich příchody se povedly, kluci hrají dobře a pozvedli úroveň hry Dukly,“ opět těší jednatele klubu.

Slovo jednatele Bedřicha Ščerbana za prosinec 2018

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla