Dukla Jihlava ocenila Stanislavu Prokešovou

27.01.2019 / KLUB

Před zápasem Dukla – Kladno (5:4 sn.) dostala památeční jihlavský dres se jménem STÁŇA a číslem 20 paní Stanislava Prokešová. Bývalá československá reprezentantka ve sportovní gymnastice v letech 1959 – 1969 pracovala po skončení závodní kariéry jako rozhodčí nebo trenérka v okresních, krajských i celostátních funkcích. Vystudovala Pedagogickou fakultu v Brně, učila na ZŠ Seifertova Jihlava tělesnou výchovu a biologii a v roce 1995 se na této škole, kde působila šestnáct let, stala ředitelkou. Zasloužila se o to, že hokejové a gymnastické sportovní třídy dále existovaly, přestože na ně škola již nedostávala žádné dotace a o vybudování další školní tělocvičny z evropských dotací.

Celkem dvacet let, od roku 1998 do roku 2018, působila aktivně v Dozorčí radě HC Dukla Jihlava, s. r. o., z toho poslední čtyři roky jako předsedkyně.

Dvě volební období byla zvolena zastupitelkou města Jihlavy a tři období pracovala v poradním orgánu Rady města Jihlavy v Komisi pro sport a volný čas a třetí období je členkou rozpočtové komise na Krajském úřadu kraje Vysočina.

Za svoji pedagogickou a sportovní činnost dostala celostátní ocenění Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy „Medaili J. A. Komenského“ od ministryně školství a za celoživotní přínos pro sport Cenu primátora.

Foto: Petr Palovčík