Nesmíme se dívat za sebe, ale na další zápas, ví Matěj Pekr

21.03.2019 / Tomáš Lysý

Dvě jeho branky stačily vždy na průběžné vedení Dukly. Nejprve z 1:1 na 2:1, poté za 2:2 na 3:2. Přesto výborný brankový počin Matěje Pekra nestačil na srovnání stavu série. Jihlavští hokejisté totiž ve třetí třetině čtvrtého zápasu třikrát inkasovali a prohráli 3:5. Porážka hodně mrzí, tím spíše, že Dukla tentokrát nebyla horším týmem, jenže doplatila na oslabení. „Zlomovým momentem byl konec druhé třetiny a naše zbytečné vyloučení do třech,“ hlásí jihlavský kanonýr. Nebýt oslabení tří proti pěti, vypadal by zápas zřejmě jinak.

Také ve druhém utkání na kladenském ledě šel do vedení domácí tým. Nyní již po 121 sekundách. Jihlavu ale tento moment nepoložil. „Začali jsme trošku lépe než ve třetím utkání, ale pořád to nebylo ono. Zase jsme dostali první branku, ale pak jsme vyrovnali hru,“ poukazuje Matěj Pekr na další průběh prvního dějství. Díky dvěma využitým přesilovým hrám z hole Adama Zemana a právě zpovídaného útočníka byl stav po dvaceti minutách 2:1. Kladno sice ve 28. minutě srovnalo, ale vyrovnaný stav vydržel sotva tři minuty, než „Peky“ podruhé v utkání překonal Lukáše Cikánka, kterého v brankovišti hezky vymíchal.

Závěr druhého dějství ale všechnu jihlavskou snahu nalomil a začátek třetího dějství zkázu dokonal. V devětatřicáté minutě přišlo vyloučení Mihy Štebiha za napadení a minutová hra Kladenských s výhodou šesti hráčů v poli. Slovinský zadák usedl na trestnou lavici v čase 39:40 a přesně s koncem druhé části sekl Jan Holý soupeře. Kladno dlouhou přesilovku pět na tři využilo 22 sekund po začátku třetího dějství. „Zlomovým momentem byl konec druhé třetiny a zbytečné vyloučení do tří. Kladno přesilovku využilo, takže to bylo klíčový moment,“ myslí si Matěj Pekr. Dukla pak ještě měla šanci strhnout vedení na svojí stranu, když Lukáš Anděl hezky obelstil gólmana, jenže jeho střelu do poloprázdné klece vykopl hráč soupeře špičkou brusle. Při Kladnu tak trošku stálo ono pověstné štěstíčko, navíc nedlouho poté vstřelil André Lakos vítěznou branku. „Nebudeme se dívat za sebe, budeme se dívat zápas k zápasu. Co se odehrálo ve čtvrtém semifinále, to je za námi. Můžeme se z toho ponaučit, ale už to nevrátíme. Věřím, že se namotivujeme na další utkání,“ nevzdává se jihlavský útočník ani celý tým.

Stejně jako se nevzdává ani muž nejpovolanější - trenér Dukly Petr Vlk. Přinášíme Vám kompletní přepis slov Petra Vlka z tiskové konference:


„My jsme samozřejmě zklamaní, že odsud neodvážíme ani jedno vítězství. Třetí zápas nebudu hodnotit, ten proběhl, jak proběhl. Ve čtvrtém utkání nevyhrál lepší, ale chytřejší tým. My jsme dojeli na hloupost. Dvě oslabení před koncem druhé třetiny, kdy jsme ve vedení, takhle zkušený tým s takovými hráči dokáže využít. Přestože jsme si potom něco vytvořili, tak už jsme puk do kladenské branky nedostali, abychom aspoň vyrovnali a mohli jít dál. Dneska vyhrála chytrost. Nezlobte se na mě, ale nemohu si to odpustit: Abych byl třikrát za utkání politý pivem, to mi připadá... Tým, který pomýšlí na extraligu, má takovou tradici a má takto vychované fanoušky... Jediné, co dělám, aniž bych na kladenské fanoušky reagoval, je vůle dovést svůj tým k vítězství. Nic jiného. Fanoušci Kladna nedostali jedinou příčinu, aby po mě piva lili. I přes to, že se mnou šla dvakrát pořadatelská služba a museli jsme jít před třetinou kolem fanoušků hostí, tak nejsou schopní pohlídat, aby ke mě nepřiběhl chlap a nepolil mě pivem. Mohu jen pogratulovat soupeři k vítězství a říct Vám, že se tady v neděli uvidíme."

Videoohlasy s Matějem Pekrem

Autor videa: Tomáš Lysý