Vidím dobrou přípravu, během které všechno funguje, pochvaluje si Daniel Kolář

02.05.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Je prvním jistým novým jménem pro sezonu 2019/2020. Obránce Daniel Kolář po konci v Prostějově sehnal rychle angažmá v Dukle, do které přichází šestadvacetiletý hokejista na rok s následnou opcí. „Příchod se zrodil tak, že mi zavolali z Dukly. Měl jsem v Prostějově smlouvu, kde mi řekli, že opce nebude prodloužena. Vyřešil jsem to tak, že jsem rovnou podepsal v Jihlavě. Byla to rychlovka, přestup se upekl rychle,“ sděluje 194 centimetrů vysoký obránce o svém příchodu k červenožlutým barvám.

V pondělí 29. dubna tak ihned nastoupil s A-týmem a spolu s dalšími devatenácti hráči (bez gólmanů, kteří mají vlastní přípravu) do letních tréninkových jednotek. Pro hokejistu se jedná o nejméně příjemné období v roce. Jaké jsou dojmy Daniela Koláře? „Zatím vidím dobrou přípravu, všechno funguje a tréninky jsou postavené perfektně, na sílu. Je to super,“ pochvaluje si nováček v sestavě, který raději preferuje posilovnu třeba před různými výběhy. „Zatím jsem tady venku neběhal, ale celkově mě baví více posilovna,“ prozrazuje.

Té si nyní A-tým užije dosyta. Jelikož Dukle skončila sezona tentokrát už na konci března, bude příprava delší. První část přípravného období skončí souběžně s koncem června 2019. Hlavní náplní bude posilovna, ale dojde i na přípravu pod širým nebem. A zatímco první týden je ve velkých uvozovkách o něco „lehčí“, od dalšího týdne budou hráčům servírovány pořádné chuťovky… „Vím, že třeba sjezdovku jsem běhal v Chomutově. To si pamatuji a není to nic příjemného. Je to součást letní přípravy, ale jako hráč mám radši posilovnu,“ míní „Kolda“, který sympaticky přiznává, že v kabině neznal vůbec nikoho. „K tomu se musím přiznat. Trošku jsme se skamarádili s Pohlíkem, kterého jsem podle jména znal, ale jinak vůbec nikoho. Takže se pomalu seznamuji a myslím, že v kabině je suprová parta,“ sděluje velmi pozitivní první dojmy.

Daniel Kolář o přípravě a příchodu do Dukly

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla