Na hráčském trhu jsme stále aktivní, pořád hledáme hráče, říká Bedřich Ščerban

07.05.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Duben 2019. Pro hráče Dukly Jihlava období relativního volna, kdy se pomalu připravovali na start přípravného období. Pro jednatele klubu Bedřicha Ščerbana období úplně opačné. Klubového šéfa jsme se opět zeptali na hodnocení uplynulého měsíce. „Zahájili jsme přípravu na novou sezonu. Toto období je trošku hektické, protože dochází ke střetu dvou zájmů. Musíme se postarat o ekonomické zabezpečení klubu na příští sezonu a zároveň dáváme dohromady tým na další ročník,“ říká první muž Dukly.

Na konci dubna klub zveřejnil tři nové hráče, kteří se zapojili do přípravy a po otevření přestupového okna specifikoval jejich kontrakty. Obránce Daniel Kolář, dosavadní pilíř prostějovských zadních řad, přichází na rok s možností uplatnění opce. Na try-out zkouší klub obránce Marcela Hlaváčka a útočníka Jakuba Veselého. „Jsme v rámci možností aktivní, což už fanoušci mohli zjistit třeba z příchodu Daniela Koláře. Na druhou stranu dochází k nějakým odchodům, což je ale úplně běžné. A pak tu máme pár hráčů, které jsme si vybrali na try-out,“ sděluje Bedřich Ščerban a objasňuje, proč Hlaváček a Veselý zatím přicházejí jen na zkoušku. „Dostali jsme na ně dobré reference, ale neměli jsme možnost je vidět, takže jsou tu na zkoušku a bude záležet na nich, jak se poperou o místo a eventuálně o smlouvu tady v Dukle,“ upřesňuje.

Mohou se fanoušci do konce přípravného období, tedy do konce června, těšit na další nová jména v kádru? „Ve sportu není nikdy nic uzavřené. Stále jsme aktivní a hledáme hráče. Potřebovali bychom sehnat nějaké útočníky, na druhou stranu je třeba si uvědomit, že spousta hráčů jde do rizika a shání angažmá v extralize. Časem se někteří z nich neuchytí a nezískají smlouvu, takže se znovu objeví na hráčském trhu. Budeme vše monitorovat, vyčkávat a snažit se nepropásnout žádnou vhodnou příležitost,“ povídá Bedřich Ščerban.

Slovo jednatele za duben 2019

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla