Předseda Senátu Jaroslav Kubera se zajímá o výstavbu Horácké arény. Na stadionu bude diskutovat s občany

05.06.2019 / Zdeněk Drla

Na Jihlavsko zavítá v pátek 7. června 2019 předseda Senátu Parlamentu České republiky Jaroslav Kubera. Během dne ho čeká několik oficiálních setkání, celodenní program zakončí návštěvou Horáckého zimního stadionu, kde bude s vedením města a zástupci klubu HC Dukla Jihlava probírat budoucí výstavbu multifunkční Horácké arény. V podvečer se ve VIP prostorách HZS setká na besedě s občany.

Páteční návštěvu Jihlavy zahájí předseda Senátu Jaroslav Kubera ve Škole ekonomiky a cestovního ruchu, kde slavnostně otevře nové prostory. Dopolední program druhého nejvyššího ústavního činitele bude pokračovat ve Smrčné, kde otevře Obecní historickou naučnou stezku novou galerii, kde zahájí výstavu obrazů.

Po obědě se přesune zpět do Jihlavy, aby se setkal s hejtmanem Kraje Vysočina Jiřím Běhounkem a dalšími členy Rady Kraje Vysočina. Další kroky Jaroslava Kubery povedou do redakce Jihlavských listů - mediálního partnera Dukly Jihlava.

Poslední zastávkou v itineráři předsedy Senátu bude Horácký zimní stadion. Tady ho čeká prohlídka stadionu za účasti náměstka primátorky Statutárního města Jihlava pro oblast rozvoje města, dopravy a správy realit Petra Laštovičky, pověřeného zastupitele pro oblast sportu a sportovní infrastruktury Petra Ryšky, zastupitele Vítězslava Schreka, zastupitele a koordinátora výstavby Horácké multifunkční arény Davida Bekeho a jednatele HC Dukla Jihlava pan Bedřicha Ščerbana. Zajímat se bude také o postup v plánované výstavbě Horácké multifunkční arény, která by měla vyrůst na místě stávajícího Horáckého zimního stadionu.

Celodenní pobyt v Jihlavě a okolí zakončí Jaroslav Kubera besedou s občany a to přímo ve VIP prostorách Horáckého zimního stadionu. Setkání začíná v 16:30 hodin a je volně přístupné vstupem D - směrem od pivovaru.

„Chtěl bych vysoce ocenit energii a nasazení pana předsedy Jaroslava Kubery. Politik má být co nejvíce mezi lidmi, a proto jsem velmi rád, že nedílnou součástí výjezdů druhého nejvyššího ústavního činitele Jaroslava Kubery do regionů jsou kromě oficiálních návštěv vždy také veřejná setkání s občany. Ujišťuji všechny, že pan předseda Kubera je normální člověk z masa a kostí, kterému nechybí selský rozum a humor. Na naši společnou besedu v Jihlavě se již moc těším,“ okomentoval návštěvu předsedy Senátu senátor Miloš Vystrčil, který ho bude při návštěvě Jihlavy doprovázet.