Martin dostal dres od Tomáše Čachotského. Jako poděkování za dobrou práci

24.06.2019 / Zdeněk Drla

Dukla Jihlava spolupracuje s Integračním centrem Sasov v rámci projektu zaměstnávání osob s autismem, který dává příležitost zařadit jejich klienty do běžného pracovního kolektivu. Klienti centra se tak během sezony zapojovali například do úklidu vnitřních prostor Horáckého zimního stadionu. Jedním z nich byl Martin, velký fanda Dukly. Toho čekalo na jednání v kanceláři jednatele klubu Bedřicha Ščerbana velké překvapení. Útočník Tomáš Čachotský mu předal jako poděkování za dobrou práci v sezoně jeho dres, který mu následně podepsal.

Integrační centrum Sasov na okraji Jihlavy se snaží v různých projektech zapojit své klienty do běžného života. V rámci spolupráce s Duklou Jihlava docházeli v sezoně někteří jeho klienti na Horácký zimní stadion, kde pomáhali s úklidem. Spolupráce s centrem bude pokračovat i v nadcházející sezoně.

A právě při jednání o další vzájemné spolupráci na projektu čekalo na jednoho z klientů centra velké překvapení. Jako poděkování za dobře odvedenou práci dostal Martin dres z rukou útočníka Tomáše Čachotského. Ten mu ho i podepsal.

Chvíle to byly opravdu emotivní. Velké překvapení a údiv v očích Martina, protože Tomáš Čachotský patří mezi jeho nejoblíbenější hráče... "Martin celé odpoledne chodil stále oblečený v dresu po našem centru a všem vyprávěl, co zažil," svěřila se koordinátorka centra Jitka Havlíčková. "Děkujeme vedení HC Dukla Jihlava za dosavadní spolupráci a dnešní zážitek, který si Martin bude pamatovat napořád," píše Integrační centrum Sasov na svých sociálních sítích.