Hráčům Dukly Jihlava skončila letní příprava, čeká je dovolená s domácími úkoly

27.06.2019 / Zdeněk Drla

Konec nepopulárního drilu na suchu. A-tým Dukly Jihlava má za sebou první fázi letní přípravy, kdy zhruba dvacítka hráčů polykala tréninkové dávky v posilovně, v tělocvičně či na hřišti. Teď je čekají tři týdny dovolené. I když bez pohybu nezůstanou. Trenéři Petr Vlk a František Zeman pro ně připravili individuální tréninkové plány. Jak hodnotí uplynulé dva měsíce na suchu obránce Jakub Černohorský a útočník Matěj Pekr? A jaké mají plány na léto? Podívejte se na videa.

První letní přípravu mezi muži má za sebou obránce Jakub Černohorský. "Těch devět týdnů jsme všichni odmakali, dali jsme tomu všechno a teď jsme rádi, že to máme za sebou a můžeme si užít volno," říká čerstvě osmnáctiletý zadák, který tak už k přípravným zápasům vyjede na led poprvé bez juniorského košíku. Následující tři týdny dovolené chce strávit s rodinou.

Na dny klidu se těší i útočník Matěj Pekr. "Máme týden volna a pak si budeme dělat to, co jsme dostali za "domácí úkol", takže týden volna a pak individuální trénování," říká sympatický snajpr, který nenápadně zve k návštěvě jeho rodného kraje: "U nás v Uničově je hezky, takže mně bude líto opouštět Uničov."

Obránce Jakub Černohorský o letní přípravě

Útočník Matěj Pekr o letní přípravě

Autor: Zdeněk Drla