Útok Dukly posílí slovenský hokejista Peter Lichanec

21.07.2019 / Tomáš Lysý

Dukla Jihlava hlásí posilu do útoku. K A-týmu se při zahájení přípravy na ledě připojí šestadvacetiletý forvard Peter Lichanec, který v sezoně 2016/2017 nakoukl i do slovenské reprezentace. „Smlouva zatím není dojednaná ani podepsaná. Dolaďujeme určité detaily, které by ale neměly shodit záměr nástupu do tréninkového procesu. Peter se ihned zapojí do přípravy a trenéři ho mohou vyzkoušet,“ sděluje jednatel Dukly Bedřich Ščerban.
Foto: Šport.sk

Angažmá v Dukle nebude pro Petera Lichance první zkušeností s českým hokejem. Před deseti lety nastupoval za dorostence Zlína a Olomouce, konec sezony pak strávil v Prievidze. Následující dva ročníky působil v mládežnických týmech Trnavy, kde měl bilanci více než bodu na zápas. Sezonu 2011/2012 odehrál za Slovan Bratislava, v jehož dresu poprvé nastoupil i ve slovenské extralize, a nastupoval také za slovenský juniorský tým Orange 20 hrající tamní extraligu.

Poté vedly Peterovy kroky na dvě sezony do Kazachstánu, kde hrál Vyšší hokejovou ligu za Karagandu. Ročník 2014/2015 začal v Piešťanech, na chvilku se mihl v maďarském Ferencvárosi hrající Erste ligu a sezonu zakončil v Senici. V uplynulých čtyřech sezonách hrál v rodné zemi. Nejprve v prvoligovém Liptovském Mikuláši, o rok později z Popravu nakoukl do reprezentace, kde odehrál pět utkání. Loni nastupoval za Poprad a v uplynulou sezonu rozdělil na angažmá v Liptovském Mikuláši, Banské Bystrici, Popradě a Topolčanech.

Peter Lichanec

Narozen: 7.12.1992
Post: Útočník
Držení hole: Levá
Výška a váha: 181 cm / 90 kg

Profil Petera Lichance na Eliteprospects.com

Foto: mikulas.dnes24.sk