V polovině česko-finské školy si hokejisté užili odpočinkové odpoledne ve Vodním Ráji

26.07.2019 / Tomáš Lysý

Utíká to. Devátý ročník Mezinárodní česko-finské hokejové školy (IIHS) má svojí polovinu za sebou. Dle předešlých let vždy v polovině kempu přichází čas na zábavu přesně dle hesla práce nejdříve, zábava poté. Dopoledne absolvovali třináctiletí hokejisté opět tréninky na ledě a na suchu pod dohledem trenérů z Českého hokeje, odpoledne po obědě měli volné odpoledne. A užili si ho dosyta, jelikož jihlavský aquapark Vodní ráj skýtá při pěkném počasí dost vyžití: několik bazénů, tobogán, různé vodní programy, saunu, páru nebo hřiště na beachvolleybal. Jak je vidět z videí a obrázků, o zábavu nebyla nouze. A proto bylo jasné, že tentokrát s večerkou nebyl problém. Vydováděné „hokejky“ šli po deváté hodině poslušně na kutě. Síly budou potřebovat – v sobotu je čekají tradiční testy na suchu a na ledě a poté opět zápas.
O IIHS je v médiích slyšet: vyjma Dukly informovali o zahájení kempu webové stránky hokej.cz, BK Havlíčkův Brod, a v průběhu kempu také další média: Jihlavský deník, Havlíčkobrodský deník, Český rozhlas Vysočina, Kraj Vysočina a nebo také Běloruský hokejový svaz.

Jan Kodet z Českého rozhlasu Vysočina o IIHS 2019

Fotogalerie ze 4. dne IIHS 2019

Na dopolední tréninky dohlíželi i kouči z Českého hokeje. Druhý zprava v červeném tričku je Petr Beránek, který se v minulosti Česko-finské hokejové školy také zúčastnil. Vedle něj vpravo vidíme hlavního kouče kempu Jakuba Vence.

Útočištěm mladých hokejistů a části realizačního týmu se pro páteční odpoledne stal Vodní Ráj Jihlava.

Foto: Tomáš Lysý