Reprezentační pozvánka mi může do startu sezony jen pomoct, ví útočník Lukáš Anděl

03.08.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla

Dukla Jihlava se po třech letech může pyšnit nominací svého hráče do reprezentace. V červenci 2016 dostal do národního týmu pozvánku Jakub Škarek, nyní, o tři roky později, bude na prvním reprezentačním srazu v nové sezoně Lukáš Anděl, kterému se uplynulá sezona velice podařila. „Měl jsem z nominace radost a prvně jsem z ní byl překvapený. Určitě je super dostat pozvánku do nároďáku, od pana Říhy. Je to pro mě velká zkušenost a čest tam být,“ hovoří jihlavský odchovanec, který v minulém ročníku nasbíral v 66 utkáních 59 bodů (22+37).

Vyjma jednoho roku v Salzburku a krátké epizodě v Havířově strávil stále ještě jednadvacetiletý forvard Lukáš Anděl celou svojí kariéru v Jihlavě. Během ní se například radoval z bronzu v extralize dorostu (2013) nebo z postupu do extraligy (2017), ve které během sezony 2017/2018 odehrál 57 utkání (6+10). Nyní oblékne dres nejcennější, reprezentační, kde bude z 37 vybraných hráčů jediným hokejistou, který nehraje Tipsport extraligu ledního hokeje. „Určitě je to v tomhle takové výjimečné. V nominaci jsou mladí kluci, kteří občas hrají první ligu a nemají extra zkušenosti s extraligou. Spoustu kluků znám, takže to nebude nic nového, žádné neznámo,“ hlásí „Andy“, který se v národním týmu setká i se svými někdejšími spoluhráči z Dukly: Jakubem Škarkem, Vojtěchem Budíkem, Lukášem Douderou, Ondřejem Beránkem, Jakubem Flekem, Alešem Jerglem, Matyášem Kantnerem. A také s Adamem Musilem, jenž se v Jihlavě v mezisezonním období připravoval.

A jak se Lukáš, který během své kariéry prošel všemi mládežnickými národními týmy, na samotnou reprezentační akci těší? „Je super takhle před sezonou potrénovat. Když si spolu s dalšími mladými hráči zahrajeme, tak mi to může do startu sezony jenom pomoct,“ hovoří jihlavský odchovanec, který se rozhodl pokračovat v Dukle, byť měl nabídky třeba i ze švýcarské extraligy.

Čtěte také: Reprezentace zahájí kempem v Jihlavě. Říha bere Škarka, Mašína či Reichla

Lukáš Anděl o nominaci do národního týmu

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla