2:1sn
(1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Vyrovnaný duel rozhodl v samostatných nájezdech Adam Zeman

21.09.2019 / Milan Horák

Do 5. kola nastoupila Dukla doma proti Litoměřicím. Na stadion si našlo cestu 1064. Po první třetině, která byla doprovázena značnými chybami z obou stran, šly oba týmy do kabin za stavu 1:1. Jako první šli do vedení hosté, když se trefil už ve 3. minutě Radim Šalda. Na 1:1, snižoval až 14 vteřin do konce třetiny Robin Staněk střelou z modré čáry, která se za záda Škorpíka odrazila od jednoho z beků od brusle. Druhá třetina nám sice nabídla větší střeleckou aktivitu ze strany domácích, ale ke gólu stejně nedošlo ani na jedné straně. Třetí část zápasu nám toho také moc nepřinesla. Oba mančafty se dnes spíše trápily v koncovce a podepsalo se to na vývoji utkání a oba týmy se chystaly po třetí části na prodloužení. Prodloužení nám nabídlo gólovou šanci Jana Holého, který se však z mezikruží střelou z první neprosadil. Hosté měli potom ve zbytku prodloužení přesilovou hru, ale ta také ke gólu nepřispěla a nás čekaly samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí díky nájezdu Adama Zemana.
21.09.2019 17:30, Chance Liga - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Lundström – Staněk, Pohl, Půža, Holý, Mareš, Kolář, Piegl – Anděl, Zeman, Pekr (C) – Poletín, Čachotský (A), Lichanec – Fronk, Davídek, Jiránek (A) – Harkabus, Čermák, Chlubna
2

HC Stadion Litoměřice

Škorpík – Marcel (A), Kukla, Pavlas (C), Mlčák, Šalda, Strejček, Dajčar, R. Procházka – Voženílek (A), Korkiakoski, Kangas – Štohanzl, Střondala, Svoboda – Jánský, Grim, Vitouch – M. Kadlec, Kropáček, D. Sklenář
1
Branky a nahrávky: 20. Staněk (Pohl), rozh. náj. Zeman – 3. Šalda (Vitouch, M. Kadlec). Rozhodčí: Čech, Maršálek – Novák, Král´. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1064. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Do úvodní třetiny vstoupili lépe hosté, kterým se podařilo skórovat už ve 3. minutě. Hosté v útočném pásmu za brankou vybojovali kotouč, respektive Kadlec, který puk pouze posunul na Vitoucha a ten potom vyzval Radimu Šaldu na modré čáře ke střele, která zaplula až za záda Lundströma - 1:0. Branka dostala Litoměřice velice rychle do tempa hry. Dukla nemohla najít žádný brankový recept ani přes tři přesilové hry, které jim Litoměřice nabídly. První třetina jako taková byla spíše o nepřesnostech na obou stranách. V poslední minutě přivodil úsměv na tváře domácím Robin Staněk, který střelou z modré trefil brusle jednoho z hostů a kotouč změnil směr přesně do sítě za záda Škorpíka a srovnal 14 vteřin do konce první třetiny na 1:1.

Druhá třetina nám stejně jako ta první nabídla řadu nepřesných přihrávek, zbytečných ofsajdů či zakázaných uvolnění. I přes nespočet šancí se však nedokázal ani jeden mančaft v druhé části hry prosadit, i když více ze hry měli tentokrát hráči Litoměřic. Na obou stranách v druhém dějství jasně dominovali gólmani. Domácí měli v posledních dvou minutách sice přesilovou hru, ale ani přes šance ať už Anděla, Pekra nebo Davídka, jsme se ve druhé třetině nedočkali jediného gólu. I přesto, že byli domácí ke konci střelecky aktivnější, šly oba mančafty do kabin za nerozhodného stavu 1:1.

Ve třetí třetině domácí dohrávali 30 vteřin přesilovou hru, která také své ovoce nepřinesla. Hosté si spíše už hráli v poslední třetině svojí hru, poněvadž jim bod nebo dva z venkovního zápasu v Jihlavě vyhovoval. Přes marný boj ve třetím dějství jsme opět branku neviděli. Oba mančafty se trápily v koncovce, v přesnosti přihrávek a ani pro jednoho z týmů to dnes nebyl úplně vydařený zápas, i když mohli být po třetí třetině určitě spokojenější hosté a nás tak čekalo prodloužení.

Prodloužení bylo spíše opatrnější. Gólovou šanci měl Jan Holý, který se střelou z první na mezikruží nedokázal prosadit, protože střela to byla spíše tvrdá než přesná. V samotném závěru měli navrch hosté, kteří hráli přesilovou hru, která však taky nerozhodla o dnešním vítězi a utkání rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější domácí. Vítězný gól si na své konto připsal Adam Zeman a utkání končí za stavu 2:1.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Hodnocení opravdu zkrátím. Utkání jsem viděl jako velmi vyrovnané a ztratili jsme ho až v nájezdech. Jinak jsme s hrou, kterou jsme předvedli, spokojení.

Petr Vlk (HC Dukla Jihlava): Věděli jsme, že soupeř dobře bruslí a má v týmu hodně šikovných hráčů. Kor v prvních deseti minutách se to prokázalo a my jsme je zaspali. I když jsme srovnali, tak průběh hry nebyl z našeho pohledu vyloženě dobrý. Chyběl nám pohyb a taková ta návaznost hráčů, aby si pomáhali dozadu i dopředu. V tomto nás čeká spousta práce. Na penalty jsme vyhráli, jsme rádi, ale musíme všechno zlepšit.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie