Mým idolem byl Gretzky. Do doby, než jsem poznal Čagyho, směje se Matěj Pekr

14.10.2019 / Tomáš Lysý, Zdeněk Drla, Vladimír Šťastný

Prvním respondentem v offline rozhovoru pro aktuální sezonu byl sympatický útočník Matěj Pekr. Uničovský rodák s nadhledem a notnou dávkou humoru odpovídal především na hokejové otázky, nechyběly ovšem, ani mimohokejové. Ty se týkaly zejména jeho vlasů a účesu. Třeba tazatel Pedro se ho dotázal, kdy se učeše a že by si měl vzít příklad z Andiho (Lukáš Anděl – pozn. redakce), který je podle něj Démon, načež Matěj se smíchem odpověděl: „Už jsem se nečesal spoustu let a nemám to ani v plánu. Vždycky jak se probudím, tak funguju. Hřeben jsem v ruce nedržel x let. A Andi? To je Démon opravdu hlavně co se jídla týče!“

Zcela originálně odpověděl „Peky“ na dotaz, kdo byl jeho hokejový idol z dětství a jaký by byl jeho vysněný tým, za který by chtěl hrát. „Vyrůstal jsem v době největší slávy Wayna Gretzkyho, takže v dětství to byl určitě Wayne Gretzky, můj dětský idol. Ale to jsem ještě neznal Čagyho (Tomáš Čachotský – pozn. redakce). Vysněný tým jsem žádný neměl a nemám,“ řekl jihlavský útočník.

Foto: Tomáš Lysý

Další z dotazů směřoval k ne příliš povedené loňské sezoně, či ke vztahu k Dukle Jihlava, nebo zda nelituje svého působení v Dukle. Jedenatřicetiletý forvard, který ve své kariéře prošel několika kluby, odpovídal: „Ano, měli jsme předsezonní cíle, ty se ale nepodařilo splnit. Sám jsem byl se svým bodovým ziskem spokojený, to potěšilo, ale to ostatní… Určitě nelituju toho, že jsem přišel do Dukly. Je to sice taková klasická odpověď, protože je to sport a stává se, že člověk přejde ke konkurenčnímu týmu a já to beru stejně. Co za sebe můžu říct, tak pro mě, když přijdu do klubu, tak tam chci odvést 100% nebo 110% a chci dělat maximum, protože mám rád úspěchy a to mě žene dopředu. Takže toho nelituju. Já každou prohru těžce nesu a myslím si, že by to snad mohlo být na ledě poznat. Samozřejmě nemám takový vztah k Dukle jako Tomáš Čachotský, který je tady mnoho let. Pro mě tento vztah bude nějakou dobu trvat a nějak se vyvíjet. Ale nic se na tom nemění, že chci být úspěšný, a to není jen o tom hrát za Duklu, ale dělat i pro sebe nějaké dobré jméno. Když nebudete odvádět sto nebo 110 procent, tak je to špatně,“ rozpovídal se zkušený forvard.

Kompletní odpovědi Matěje Pekra v Ptejte se

Jaký recept má Matěj Pekr na únavu? Co nemá na hokeji rád a jaké má záliby kromě hokeje? „Můj recept na únavu je spánek, odpočinek u televize a nějaká kratší procházka. Na hokeji v poslední době nemám rád a dost mě vytáčí arogantní rozhodčí. Mezi mé záliby patří spánek. Poslední dobou jsem si oblíbil hory, ale v létě, takže turistika a panoramata. A silniční kolo, převážně nějaké kopce, třeba Tour de France,“ prozradil stejnou zálibu, jako má třeba Tomáš Čachotský.

Vtipálek Honza ze Záhorovic u Uherského Brodu vmetl Matěji Pekrovi otázky přímo na tělo: Jak známo, kariéra v modelingu Vám nevyšla. Myslíte si, že barva vlasů pro to byla zásadní? A uvažujete s přítelem o registrovaném partnerství? Matěj s klidem Angličana opáčil: „Zdravím tě Honzo ze Záhorovic u Uherského Brodu. Vlasy to nebylo, prostě jsem se vydal na kariéru hokeje. Modeling jsem nezkoušel a otázka je hec od kamaráda, jde o takové pošťuchování. O registrovaném partnerství neuvažujeme, jsem na děvčata.“

Na závěr jsme se dozvěděli, kdo je Matějův nejoblíbenější spoluhráč a s kým se mu hrálo nejlépe. „Můj nejlepší spoluhráč, se kterým jsem hrál, byl z Olomouce a to Jirka Řípa. Shodou okolností Jihlavák. Na toho rád vzpomínám. A od koho jsem nejvíce odkoukal? Těžko říct, asi od Alexandera Ovečkina,“ směje se hráč s číslem 69, který načal novou “offline-výzvu“ a do dalšího offline rozhovoru nominoval Robina Staňka.

Zodpovězení tří otázek Matěje Pekra v offline rozhovoru

Autoři videa: Tomáš Lysý, Zdeněk Drla