3:2
(0:1, 2:1, 1:0)

Vyrovnaný zápas Dukla ztratila v posledních pěti minutách

13.11.2019 / Filip Kortus

Dukla se pod novou trenérskou dvojicí Ujčík - Nekvasil vydala na první zkoušku do Českých Budějovic. Do zápasu Dukla vstoupila lépe. V poslední minutě první třetiny otevřel skóre Michal Poletín po spolupráci s Tomášem Chlubnou a poslal Duklu do vedení 0:1. Ve druhé třetině se domácí Motor semknul a dvěma rychlými brankami se během jedné minuty otočil stav zápasu příznivěji pro Motor - 2:1. Dukla stačila do konce druhé části vyrovnat na 2:2 gólem Milana Davídka. Pět minut do konce zápasu definitivně rozhodl o třech bodech pro domácí Motor trefou z pravého kruhu Miroslav Holec - 3:2.
13.11.2019 17:30, Chance Liga - 21. kolo

Banes Motor České Budějovice

Klouček – Pýcha, Plášil, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Pavel – Novák, Kloz, Veselý – Šimánek, Přikryl, Doležal – Karabáček, Prokeš, Endál – Christov, Venkrbec, Holec – Babka
3

HC Dukla Jihlava

Brož – Mareš, Staněk, Pohl, Holý, Černohorský, Kolář, Půža – Čachotský, Skořepa, Pekr – Harkabus, Poletín, Chlubna – Jiránek, Fronk, Anděl – Lichanec, Davídek
2
Branky a nahrávky: 27. Kloz (Endál), 28. Endál (Kloz, Pýcha), 55. Holec (Plášil, Venkrbec) – 20. Poletín (Chlubna), 35. Davídek (Holý). Rozhodčí: Čech, Skopal – Tvrdík, Polonyi. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 6421. Střely na branku: 40:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Průběh utkání

Po reprezentační přestávce se do sestavy Motoru vrátil Jan Kloz, který uplynulý měsíc strávil na hostování v Pardubicích. Postavil se na centra druhého útoku, na křídlech mu pomáhali Martin Novák s Janem Veselým. Dukla naopak hlásila hned tři návraty - Jana Pohla, Lukáše Anděla a Tomáše Jiránka.

První třetina nabídla převážně vyrovnanou podívanou, ale do šaten šli o něco veseleji hosté. Šanci na úvodní branku zápasu měl Václav Karabáček, když se řítil sám na Brože. Zkusil střelu na lapačku, ale od ní se kotouč odrazil těsně vedle. Na konci třetiny se tak mohli radost svěřenci nového trenéra Ujčíka, když Poletín při přečíslení hledal před brankou Chlubnu a nejspíše jeden z domácích si srazil kotouč do vlastní branky - 0:1. Jihlava navíc mohla ihned zvýšit na rozdíl dvou branek, ale Skořepa po výtečné přihrávce Holého neprostřelil tváří v tvář Kloučka.

Druhá část utkání začala pro Jihočechy mnohem příznivěji. Lukáš Endál našel bekhendem Jana Klozea ten se parádní ranou z první prosadil vůbec poprvé v barvách Motoru – 1:1. O několik vteřin později se role prohodily. Kloz našel na modré čáře rozjetého Endála, který měl dostatek prostoru ke střele a nakonec našel díru mezi betony Brože – 2:1. Domácí rychlý obrat pochopitelně nakopl a vypadalo to, že si jdou za třetí brankou. Jenže přišlo nahození Holého od modré, teč Milana Davídka a bylo rázem srovnáno – 2:2.

Hned zkraje třetí třetiny se šikovně protáhl ve formě hrající Roman Přikryl, ale zakončení mu nevyšlo podle představ. Šanci měl i Václav Karabáček, ale prudkou střelu švihem vyrazil Brož lapačkou. Poté trochu zabrnkal na nervy domácím příznivcům brankář Klouček, ale poradil si a neinkasoval ani dvouminutový trest za zdržování hry. Hrdinou celého utkání se nakonec stal Miroslav Holec. Rychlý brejk nejprve zakončil do břevna, ale o pár minut později se trefil střelou po ledě a zajistil rozhodující gól celého zápasu – 3:2. V závěru ještě mohli srovnat Poletín s Čachotskýn, ale oba dva v rozhodující chvíli těsně minuli branku - 3:2.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): "Budějovice potvrdily velkou kvalitu, přesto musím kluky za výkon pochválit. V první třetině jsme hráli to, co jsme si představovali. Druhá patřila soupeři, ale podržel nás brankář Brož. Třetí třetina už byla vyrovnaná, ale domácí byli o gól šťastnější."

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): "První zápas po pauze je vždycky složitý. Navíc, když soupeř vyměnil trenéra, a to se každý hráč chce vytáhnout. Jihlava podala velmi dobrý výkon a jsem rád, že kluci našli cestu k vítězství. Obránce Vydarený má prořízlý prst od soupeřovy brusle, proto jsme stáhli na beka Babku."