0:1p
(0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Dukla bere ze slavnostního zápasu jenom bod

16.11.2019 / Tomáš Kalas

Zápas na počest válečných veteránů proti Přerovu nemohl dlouho najít gólové rozuzlení. Vyrovnané utkání, ve kterém měly oba týmy velké množství šancí na vstřelení gólu, došlo až do prodloužení. V něm šest sekund před koncem bonusový bod Zubrům přisoudil křižnou střelou do šibenice Šimon Kratochvíl. K většímu bodovému zisku Jihlavy tak nevedlo ani 31 zákroků Jana Brože - 0:1 po prodloužení.
16.11.2019 17:30, Chance Liga - 22. kolo

HC Dukla Jihlava

Brož – Mareš, Staněk, Pohl, Holý, Černohorský, Kolář, Půža – Čachotský, Skořepa, Pekr – Harkabus, Poletín, Chlubna – Davídek, Fronk, Anděl – Lichanec, Juda, Machač
0

HC ZUBR Přerov

Klimeš – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Šnajnar – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Popelka, Číp – M. Kratochvil, Dvořák, Š. Kratochvil – Kočica, Süss, Hradil – Zmeškal
1
Branky a nahrávky: 65. Š. Kratochvil (Zbořil). Rozhodčí: Veselý, Vrba – Polák, Komínek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1785. Střely na branku: 29:32. Zblokované střely: 10:7. Vhazování: 36:23. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Do zápasu vstoupily oba týmy poměrně aktivně, první šanci slavnostního utkání zapsali domácí na konci třetí minuty. Skořepa si najel do předbrankového prostoru, nikým nehlídán dostal nahrávku na střelu, zpracování kotouče ale nebylo přesné a fanoušci tak nemohli první zásah zápasu oslavovat. I Přerov se však dokázal dostat do útoku, konkrétně Rostislav Šnajnar, z nadějné pozice v šesté minutě ale poslal kotouč těsně vedle tyče. Vyrovnaný zápas pokračoval i nadále, ke slovu se také dostala v polovině třetiny i přerovská přesilovka po vyloučení Staňka. Zubři ukazovali, že nemají nejvyšší procento využití přesilovek jenom tak a zamknuli Jihlavu v pásmu, ale nedokázali si vytvořit větší gólovou šanci. Domácí měli také šanci na využití přesilovky na konci první třetiny, Tomáš Doležal ale mohl být na trestné lavici zcela klidný.

Druhá třetina patřila v samotném úvodu rozhodně Přerovu. Hned po 55 sekundách od buly cinkla tyčka Brožovy kasy, kterou rozezvučel z dorážky Doležal. Domácí se nemohli dostat do své hry a poměr střel ve druhé třetině 2-8 z pohledu Dukly nebyl zrovna příjemný. Přesto se hra následně srovnala a na začátku 34. minuty se dostal do úniku Davídek, jeho blafák ale Klimeše nijak neoklamal. Na druhé straně prakticky ihned kontroval Šimon Kratochvíl povedenou střelou z levého kruhu, která však skončila podruhé na tyči. V samotném závěru dostala Jihlava druhou přesilovou hru, když na trestné seděl Černý, Klimeš ale svůj tým dokázal podržet a bezbrankový stav se tak přenášel do třetí třetiny.

V ní se však v prvních deseti minutách prakticky nic nedělo. Jihlava byla o něco aktivnějším týmem, ale k šancím to nevedlo, což platilo i na soupeřově straně. Přerov měl k dispozici druhou přesilovku díky vyloučení Holého, nejproduktivnější přesilovkový tým ale vyšel i podruhé naprázdno. S blížícím se koncem třetiny však Zubři přebírali herní iniciativu a mohli rozhodnout pouhou minutu a půl do sirény, dorážku jednoho z hostí však skvěle zlikvidoval Jan Brož. Na řadu tak přišlo prodloužení. V něm to bylo jako na houpačce, Přerov se však v poslední minutě dostal do velkého tlaku, který Jihlava neustála. V čase 64:56, tedy pouhé čtyři sekundy před koncem zakončil svůj nájezd do útočného pásma střelou z pravého kruhu do vzdálenějšího vinglu Šimon Kratochvíl a rozesmutněl tak drtivou většinu diváků na Horáckém zimním stadionu.

Ohlasy trenérů

Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): Jsme samozřejmě spokojení jak s body, tak s výkonem. Protože včera jsme měli delší předzápasovou poradu, kde jsme si nastínili, co chceme hrát. Splnili jsme to do puntíku. Byť nepadl gól, tak zápas byl pro lidi zajímavý. Chtěl bych tímto poděkovat našim fanouškům, kteří přijeli v hojném počtu a opět nám pomohli. Jsme šťastní za dva body.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě jsme si představovali zápas trošku jinak a věřili jsme, že ho zvládneme. Bohužel deka, která na klucích leží, je trošku větší, než jsme si mysleli. Musím potvrdit slova kolegy, že podali výborný výkon, a jen to potvrzuji. Byla na nich vidět taková lehkost, že mají více bodů, a to je to, co nám ve hře hrozně chybí. Kluci dřou a dřou, ale když se blíží odměna za dřinu, tak netrefíme branku, přestřelíme nebo šanci nedokážeme proměnit. Věřím tomu, že když kluci budou takhle poctivě hrát, tak se štěstí musí k nám obrátit čelem a dokážeme ze zápasu vytěžit více. Dnes si nestěžuji, jelikož jsme dostali asi tři tyčky. Jsme rádi alespoň za bod. Ale v prodloužení máme tři loženky, nedáme je, pak z protiútoku pět vteřin před koncem nádherná střela do víka. To bylo hodně frustrující.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie